Jogosan esett rosszul vagy én vagyok a pofátlan?
Eladták az albérletünket, ezért megkérdeztem anyut, hogy arra a 3 hétre amíg költözhetünk majd az újba amit találtunk, nem e mehetnénk át, hogy azt a hónapot akkor már ne ide fizessük, hanem az új helyre. Ez egy olcsóbb lakás volt, ezért nem nagyon volt lerakva kaució sem, (110ezer ft) míg oda a két hó kaució meg egy hó bérlet amivel költözhető lesz 420ezer.
Ezért azt a 110et (minusz a mostani rezsi ) jó lett volna visszakapni mondjuk és nem lelakni.
Anyu erre azt felelte hogy náluk is fizetni kell mindennek a felét, és elkezdte sorolni hogy akkor mennyi víz meg áram fog fogyni stb. ( ők kb 15 éve bérelnek egy nagy házat a férjével nappali+3 háló, amiből egyet használnak, egy lomis, egy pedig mondjuk hogy az én "gyerekszobám".
Azt tudni kell, hogy anyukám 6 éve heti 3x 4x használ engem ingyen taxinak meg kutyaszitternek nyaranta több hetet is amiért én soha nem kérek semmit.
Most sem akartunk odacuccolni egy évre, gyerekünk sincs, meg megvan már az új lakás is, csak még újítják, a kajánkat nyilván álltuk volna, szimplán ezt a 3 hetet gondoltam, hogy bár nem sok, de akkor annyival több maradjon a zsebünkbe. Sok vizet nem zavarunk mert dolgozunk reggeltől estig.
Kicsit rosszul esett, de aztán lehet, hogy én gondolkodom rosszul. Mindenesetre itt várjuk ki, mert még mindig olcsóbb mint náluk mindennek a fele :D
Köszönöm szépen a válaszokat!
Én úgy gondolom, hogy van különbség aközött, hogy van hova mennünk és csak átmeneti 1 hó bérleti díj megspórolása végett akartunk bepofátlankodni 3 hétre, és aközött, hogy átmegyünk amíg találunk valamit amely esetben benne van a pakliban, hogy majd jól ott ragadunk a nyakukon, csakhogy ez a lehetőség nem állt fent meg persze isten ments.
Azért aki írta a dolgozol van pénzed fizess dolgot, azért örülök, ha neki nem jelentene gondot kifizetni abszolút váratlanul 420 ezret egy szimpla költözésre +költöztetőt, plusz ha ebben a lakásban volt valami ami nem a tiéd, ott meg nincs (pl nekünk az étkező garnitúra) akkor azt venni egyet. (Bár eladva lett a lakás azért ért váratlanul, mert a szomszéd vette meg aki már köztudottan pályázott rá ezer éve, de soha nem adták el neki, mindig kiadó volt, most viszont szimplán a hátunk mögött elintéződött, és csak szóltak, hogy van 27 napunk elköltözni) 4 évet laktunk itt, anno 55ezerért vettük ki, most 140ért állunk tovább.
Jogosan esett rosszul, tök megértelek. A mi családunkban teljesen evidens lenne, hogy anyámék vagy akár anyósom így segítsen minket. Nem élünk ezzel természetesen vissza, mi is amiben tudunk, szintén segítünk. Egy család erről szól.
Számomra taszító ez a hozzáállás, pláne ha a ti részetekről megvan az önzetlenség. Akkor lehet felezgetni a benzinköltséget meg egyebeket is, én biztos ezzel jelezném feléjük, hogy hányadán állunk... (Bírom ezt a rezsihisztit is, anno amikor a szüleim négyfős háztartásából kiköltöztem, tulajdonképpen észre sem lehetett venni magán a rezsin.)
Hát végső soron joga van eldönteni kit enged a házába. Nekem maximum véleményem lehet erről. A véleményem pedig az, hogy nekem kisgyerekkel és feleséggel is természetes volt, hogy amikor gyerekkori barátom megszorult fél évig lakott nálam, és konkrétan egy vasat nem kértem tőle. Nemhogy a gyerekemtől...
De az is sanszos, hogy a következő fuvar a mamának 500 Ft alapdíj + 300 Ft km-ként. Meg plusz ÁFA.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!