Miért erőltetik ezt a szüleim, és mit tudok tenni (bővebben lenn)?
ne törődj azzal mit mondanak. a te életed, éld úgy, ahogy akarod, ne a szüleid mondják meg neked, hogy mit csinálj, ehhez már nincsen joguk. az enyémek is próbálták megmondani, hogy mit csináljak majd diploma után, de szépen megmondtam nekik, hogy majd kialakul és majd eldöntöm én.
a tanári szakmához kell egy habitus, ha te szerény vagy és visszahúzódó és még nem is vonz, akkor semmiképp ne menj annak, ez neked sem lesz jó és a gyerekeknek sem. utálni fogod és még éhen is halsz, olyan keveset keresnek.
Az én szüleim is ugyanígy gondolkodtak. Régen sokkal megbecsültebb volt a tanárok helyzete, talán ezért mondják most is ezt.
Sajnos tanárként az alapvető lakhatásra nem elég az állam által kijelölt fizetés, úgyhogy nincs miről beszélni.
Ha jót akarsz magadnak, akkor a saját fejed után menj és kérd meg a szüleid, hogy tartsák tiszteletben a döntésed! Neked kell legalább 40 évet dolgozni, úgyhogy te döntsd el, hogy érdekel és megfelel -e az a szakma.
Igen, egy nyelvtanárnak ki kell építeni a klienskörét, ami nem 1-2 nap. Én se vagyok egy nagy bratyizós, úgyhogy csoportot nem is szeretek tanítani, egyéniben viszont sikeres vagyok.
De ha úgy érzed, már ez nem megy, akkor keress egy koszt-kvárélyos melót, előtte spórolj össze egy kis pénzt, hogy kihúzd, amíg fizut nem kapsz, utána levelezőn azt kezdesz el, amit akarsz, vagy spórolsz a megélhetésedre, amint kitaláltad, hova tovább.
Remélem még olvasod!
Ugyan így voltam ahogy most te. A szüleim erőltették, én meg naivan úsztam az árral a tanári pálya felé. Tisztes munka, megbecsült munka stb. hallgattam évekig... és még úgy is éreztem, hogy leszek valaki tanárként, tisztelnek és elismernek majd az emberek. Leginkább ez motivált amellett, hogy érdekelt is amit tanultam. Tanár is lettem.
Nehéz lenne szavakba foglalni a mérhetetlen csalódást amit okozott ez a pálya. Évek óta frusztrációval élek a gyűlölet miatt, mert annyira semmit nem ad ez a munka. Anyagilag, társadalmi megbecsülés és sok esetben a gyerekek szemében is egy utolsó senki vagy. Amúgy ez óriási társadalmi probléma , hogy így van és meglesz a hozadéka is (sőt már meg is van). De ez senkit nem érdekel, ez is jelzi M.o.-n mennyire semmitérő a tanár munkája.(jó érzés...)
Nagyon gyorsan felejtsd el ezt a pályát, ne foglalkozz a szüleiddel! Nem akarnak neked rosszat ez egészbiztos, mint ahogy nekem se akartak. Csak ők más világba nőttek fel. Abból indultak ki amit anno láttak, én is abból amit gyerekként láttam... Csak itt 5-6 évek alatt, orbitálisat romlik a gyerek anyag, meg a fizetésed is, hiába mondja a tv az ellenkezőjét... Jövőkép pedig nincs, azaz van csak még rosszabb.
Én folyamatosan azon gondolkodom, hogy milyen irányba mozduljak el. Aztán tanítson aki akar. Úgyis mindenki ért hozzá, meg lényegtelen is...
31/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!