Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elmúltam 18, de anyukámék...

Elmúltam 18, de anyukámék olyan döntéseket erőltetmek rám, amit nem akarok, de foggal-körömmel erőltetik, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Kényszerhelyzet.

Ezeknek a 98 % rosszul sül is el, akkor meg én maradok ott és kell végigszenvednem, megoldanom.

Iskola legfőként.

2018. okt. 1. 22:27
 1/10 anonim ***** válasza:
25%
Iskola helyett inkább svájcba mennél dolgozni?
2018. okt. 1. 22:38
 2/10 anonim válasza:
93%
Hozz döntéseket te és valósítsd is meg. Ha nincsenek döntéseid, akkor adnak.
2018. okt. 1. 22:41
 3/10 anonim ***** válasza:
93%
Ha nem lehet beszélni velük, akkor az egyetlen megoldás, hogy elmész.Kinézel magadnak egy olyan munkát, ahol adnak ingyenes szállást, és elkezdesz spórolni.
2018. okt. 1. 22:43
 4/10 anonim ***** válasza:
88%
és mik azok a döntések ?
2018. okt. 2. 05:32
 5/10 anonim ***** válasza:
88%

4, új vagy itt? 😂

Egyetemre kell járnia és betegen is bemenni...

2018. okt. 2. 06:38
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos nem derül ki, mit szeretne megtudni a kérdező.

Így rébuszosan csak rébuszos választ tudok adni.

Húzd meg a határaidat. Legxen határozott elképzelésed és hozd meg a döntéseidet magad. Ám vállald is a felelősséget értük. Kb ennyit tudok így, információmorzsákból összerakni.

Ha egyetem vs betegség és szülői erőltetés a téma valóban, arra is van megoldás.

Tedd fel MAGADNAK ezt a kérdést: Szeretném én azt a képzettséget, amit ez az egyetem adni fog? Az akarok lenni, aminek tanulok?

Ha a válasz igen, akkor max mérlegeld, hogy melyikkel jársz jobban, ha kikúrálod pár nap alatt és bepótlod, vagy ha inkább bejársz, de ezesetben elhúzódik a felépülés. Ezt tényleg a képzés sajátosságai és a saját képességeid ismeretében te magad kell, hogy eldöntsd.

Ha a "kell nekem ez az egyetem?" kérdésre a válasz: NEM, akkor sürgősen el kell gondolkodni, hogy mást csinálj. Neked is megy az időd, az egyetem elvégzése nem kis energia. Felesleges az időt és energiát olyanba tenni, amit nem szeretnél, még akkor is, ha a szüleidnek meg akarsz felelni.

Ne nekik akarj megfelelni, hanem magadnak. Ha nem érdekel ez a szak, akkor inkább menj el dolgozni, akkor a szüleid sem szólhatnak semmit, hogy nem teszel magadért. De akkor viszont el kell fogadni az új helyzetet.

A te életed a tied, te tehetet széppé, jóvá, de te is cseszerintheted el. Itt csak te számítasz. Nem a szüleid, nem a gyk trollközönsége, nem a szomszéd és nem a közértesnéni, csak te.

2018. okt. 2. 07:22
 7/10 anonim ***** válasza:
26%
Szia! Ha magabiztos vagy es tudod mi a jo neked, akkor tedd azt es probalj meg minel elöbb függetlenedni tölük. Viszont, ha ugy erzed, hogy egyeb tekintetben - pl. erzelmi kötödes, anyagiak... - szükseged van rajuk, akkor mindenkeppen beszelj velük. Tudniuk kell, hogy mit erzel, es, hogy ez a te eleted, ugy "rontod el", ahogy te akarod.
2018. okt. 2. 09:24
 8/10 anonim ***** válasza:
87%
Még nem nőttél fel tesa. Ha felnősz akkor majd nem kell kérdést kiírnod ilyen esetekben.
2018. okt. 2. 09:33
 9/10 anonim ***** válasza:
66%

5-ös, szívemből szóltál! :DDDDDDDDDDDD

És akkor a mantra-szerűen ismételgetett problémához (ha nem eleve kamu) én is mantra-szerűen elismétlem a javaslatomat:

Egyetem választásánál ne azt mondd, hogy nem akarsz oda járni, hanem azt, hogy ahelyett hová szeretnél járni. Ha ez nem valami irreális vágy (pl. színésznek lenni úgy, hogy az életben nem jártál semmilyen színtársulatba vagy egy dögnehéz szak, amiből pont nagyon gyengén muzsikáltál középiskolában), szóval ha nem egy irreális elképzelés, akkor a szülő tipikusan sokkal megértőbben fogadja a másfajta elképzelést, mintha csak azt hallaná, hogy pont oda, ahová ő javasolja, semmiképpen sem akar menni a gyerek, mert utálja.

2018. okt. 2. 09:40
 10/10 anonim ***** válasza:

Attól hogy elmúltàl 18 ... mèg takony gyerek vagy! Ha sajàtlábra àlltàl, szüleidtől külòn élsz, eltudod tartani magad ... Innentől jogos a felhaborodasod. Amíg nincs így addig húzd meg magad ès örülj van aki törödik veled, felvàllal mindenestől gondjaidat bajaidat harítsa.

A nagybetűs èlet èretteknek való, ez nem életkortól függő dolog hanem felfogàs, èrettsèg kerdèse!

2018. okt. 8. 00:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!