Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem értik meg, hogy nem...

Miért nem értik meg, hogy nem akarok kocsit venni?

Figyelt kérdés

28 éves vagyok, és külön élek a szüleimtől egy saját tulajdonú lakásban. Van munkám, jól keresek, és úgy alapvetően rendben van az életem.

De a szüleim és a rokonok állandóan jönnek ezzel a hülye sormintával, hogy "lakás, kocsi, feleség, gyerek", amitől már konkrétan a falra mászok. Hogy szerintük, akinek ilyen korban nincs komoly kapcsolata, és nem tervezi az esküvőt, gyereket, az nem normális. Akinek van pénze, de nem akar kocsit venni, az sem normális. Van ez a hülye sorminta, és aki nem teljesíti be őket szépen sorban, az nem normális, annak biztos valami baja van, és ezért folyamatosan ezzel kell szekálni.

Olyan nagy bűn, hogy önálló ember vagyok, megvannak a saját céljaim és a saját vágyaim, és nem minden álmom az, hogy beteljesítsem a "tökéletes átlagember" szerepét?

Ennyire nehéz lenne elfogadni valakit, aki kicsit is különbözik az átlagtól?

Visszatérve a kocsira, nem akarok kocsit, mert sokba kerül megvenni, sokba kerül fenntartani, balesetet lehet benne szenvedni, félek vezetni, és én teljesen boldog vagyok a tömegközlekedésen.

Számomra sokkal jobb egy fárasztó nap után felszállni a metróra, leülni, berakni a zenét, és csukott szemmel relaxálni, mint a dugóban ülni, ahol mindenki dudál egymásra meg anyázik? Sokkal jobban szeretem a tömegközlekedést, ahol tudok közben olvasni, facebookozni, zenét hallgatni, pihenni stb.

Ha meg valahova elutazom, oda nagy valószínűséggel repülővel megyek, ha pedig országon belül, akkor egy InterCity vagy egy wifis légkondis volán busz tökéletesen megfelel. Városon belül késő este pedig taxi.

2018. márc. 31. 14:24
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
96%

Igazad van. Nem kell mindenkinek autó. Főleg, ha fél vezetni.

Metróból következtetve, Pesten élsz. Ott én sem vezetnék, mert metróval tényleg gyorsabb, kényelmesebb közlekedni.

Egyébként én vezetek, mert a mi városunkban szar a tömegközlekedés és pl. Pestre felutazni is több, mint 3 óra, pedig Intercity, csak hát visszafelé fejlődik. Amikor kb. 20 évvel ezelőtt beindult, akkor még csak 2 óra volt a menetidő :D

2018. márc. 31. 14:33
 2/26 anonim ***** válasza:
12%
atyaég, mennyire átlátszó... unatkozol, kéredző?
2018. márc. 31. 14:44
 3/26 anonim ***** válasza:
10%
Sajnállak. Nekem sokkal jobb fejek a szüleim. Adósságot és szülő tartást kapok tőlük. Semmi autó, vagy lakás. Nekem sokkal jobb.
2018. márc. 31. 14:48
 4/26 anonim ***** válasza:
84%
Megoldod az életed kocsi nélkül akkor jó felesleges nyűg, ha nem kellene munkába járáshoz nekem én sem vennék autót de mivel nem akarom körbehivni a kollégákat meg bekönyörögni, hogy mehetek e velük így vettem sajátot de én sem hordok senkit.
2018. márc. 31. 14:53
 5/26 A kérdező kommentje:
2/4 értelmes válasz, nem is rossz arány ehhez az oldalhoz képest, nekik köszönöm is.
2018. márc. 31. 14:59
 6/26 anonim ***** válasza:
20%
3-as, irónia jelet elfelejtetted a mondat végén. Ha meg nem akkor sajnállak.
2018. márc. 31. 15:02
 7/26 anonim ***** válasza:
84%
Ha nem furikáztatod magadat velük folyamatosan, hanem megoldod az életed autó nélkül, és ez neked jó, akkor semmi közük hozzá.
2018. márc. 31. 15:06
 8/26 anonim ***** válasza:
83%

Teljesen igazad van. Nekünk akkor lett kocsink (mivel csak a páromnak van jogsija autóra, nekem még az se kellett eddig), amikor egy tömegközlekedéstől távol levő helyre költöztünk, addig prímán megvoltunk anélkül, harmincas korunkig.

Gyerek negyvenesként sincs, szerencsére a rokonaimat ez nem izgatja.

2018. márc. 31. 15:06
 9/26 anonim ***** válasza:
77%

Nekem sem kellene autó,ha pénzem sem lenne rá:)

Főleg,ha közel laksz a munkahelyedhez,minek?

De ha nem,akkor is inkább tömegközlekednék.

Rengeteg pénz egy autó fenntartása,nem csak a megvétele.

Ezt a pénzt másra is lehet fordítani.

28 évesen miért lenne kötelező családozni?

Te még szerencsés is vagy,hogy ennyi évesen ezeket elmondhatod magadról,sokan még otthon laknak ilyen idősen.

Örülsz,hogy független vagy,magadra költheted a pénzedet,de már a társadalom azt várná,hogy a munkád gyümölcsét másokra költsd és élj proli szinten.

Irigykednek,ez az igazság.

Visszatérve az autóra,én is pont ezeket az érveket tudom felhozni.

Aki autóba ül,mások életével és a sajátjával is rendelkezik.Balesetet okozhat.Pont ha egy fárasztó nap után figyelmetlen.És tönkre is ment az életed.

Az autónak egy haszna van,hogy nagybevásárláskor nem kell cipekedni,de csak ezért nem éri meg fenntartani.

A szomszédunkban lakik egy 5 tagú család 2 szülő+ 3 huszonéves gyerek.4 autó áll a ház előtt.

Az összes fizetésüket elviszi a rezsi és az autó fenntartása.

Mikor fognak külön élni a szülőktől?Sose...

2018. márc. 31. 15:09
 10/26 anonim ***** válasza:
6%

Pedig bizony ha állna a panelod előtt egy külföldről behozott béjemwéd, sok százezer km-el, hitelre akkor még taliznék is veled. Tudod szép fiú a herceg manapság már nem lovon jár, hanem fehér X6-on.

28/N 96/68/96

2018. márc. 31. 15:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!