Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem értik meg, hogy nem...

Miért nem értik meg, hogy nem akarok kocsit venni?

Figyelt kérdés

28 éves vagyok, és külön élek a szüleimtől egy saját tulajdonú lakásban. Van munkám, jól keresek, és úgy alapvetően rendben van az életem.

De a szüleim és a rokonok állandóan jönnek ezzel a hülye sormintával, hogy "lakás, kocsi, feleség, gyerek", amitől már konkrétan a falra mászok. Hogy szerintük, akinek ilyen korban nincs komoly kapcsolata, és nem tervezi az esküvőt, gyereket, az nem normális. Akinek van pénze, de nem akar kocsit venni, az sem normális. Van ez a hülye sorminta, és aki nem teljesíti be őket szépen sorban, az nem normális, annak biztos valami baja van, és ezért folyamatosan ezzel kell szekálni.

Olyan nagy bűn, hogy önálló ember vagyok, megvannak a saját céljaim és a saját vágyaim, és nem minden álmom az, hogy beteljesítsem a "tökéletes átlagember" szerepét?

Ennyire nehéz lenne elfogadni valakit, aki kicsit is különbözik az átlagtól?

Visszatérve a kocsira, nem akarok kocsit, mert sokba kerül megvenni, sokba kerül fenntartani, balesetet lehet benne szenvedni, félek vezetni, és én teljesen boldog vagyok a tömegközlekedésen.

Számomra sokkal jobb egy fárasztó nap után felszállni a metróra, leülni, berakni a zenét, és csukott szemmel relaxálni, mint a dugóban ülni, ahol mindenki dudál egymásra meg anyázik? Sokkal jobban szeretem a tömegközlekedést, ahol tudok közben olvasni, facebookozni, zenét hallgatni, pihenni stb.

Ha meg valahova elutazom, oda nagy valószínűséggel repülővel megyek, ha pedig országon belül, akkor egy InterCity vagy egy wifis légkondis volán busz tökéletesen megfelel. Városon belül késő este pedig taxi.

2018. márc. 31. 14:24
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
85%

Nekem van kocsim 12 éve (suzuki) de csak azért mert igy 20 perc a munkába járás 1,5 óra helyett (városba én se vennék kocsit)

Az meg hogy nem csinálsz gyereket, a te dolgod. Nekem is mondják hogy kéne nő meg gyerek (37 vagyok) de erre azt szoktam mondani hogy az én életemet én élem, nem ők hogyhogy csá

Majd más fogja eldönteni hogy én mikor nősülök meg meg mikor csinálok gyereket... persze

2018. márc. 31. 15:26
 12/26 anonim ***** válasza:
80%
28 éves vagy, mit izgat, hogy mit gondolnak erről? Elmondják, meghallgatod, oszt jónapot.
2018. márc. 31. 15:35
 13/26 anonim ***** válasza:
0%

15.26

Hát akko ne csodákozz hogy 37 évesen csak a hokizás jut.

2018. márc. 31. 15:38
 14/26 anonim ***** válasza:
65%

"Hát akko ne csodákozz hogy 37 évesen csak a hokizás jut."

Ja,mert a családos embernek mi jut?:)

2018. márc. 31. 16:02
 15/26 anonim ***** válasza:
77%

14 évvel idősebb vagyok, van lakás, nyaraló, autó, gyerek (2), viszont jogsim nincs......

Tömegközlekedek, mert autó nélkül is meg tudom szervezni az utazásaimat, munkába járásomat. A párom viszi vele a gyerekeket, és jár vele dolgozni.

Én csak akkor ülök az autóba, ha közös program van.

Nem kell törődni az ilyen beszólásokkal. Nálam is volt ilyen dörmögés ( mi a szokás , stb...), de amikor 1/2 nap alatt leszerveztem a saját esküvőmet és lakodalmamat a ruhapróbával együtt, akkor az édesanyámék rájöttek, hogy nem sok beleszólásuk van/lesz az életebe (és az akkor még csak "leendő" feleségemébe).

Éld az életedet. Nyugodtan jelezd feléjük, hogy te nem vagy erre az irányításra vevő, te sem szólsz bele az életükbe (remélem). Ha nem akarsz autót, akkor fogadják el, ebbe nincs semmi beleszólásuk.

El tudod te is dönteni, mit szeretnél :-)

2018. márc. 31. 18:02
 16/26 anonim ***** válasza:
70%

"lakás, kocsi, feleség, gyerek"

Sajnos mindegyikkel csak a nyűg van!

:)

2018. márc. 31. 18:55
 17/26 anonim ***** válasza:
27%

Elég érdekesen fogod fel az életet, ha te minden alapdolgot "nyüg"-nek tartasz (legalábbis a "lakás, kocsi, feleség, gyerek oldalt nézve). De a te életed, úgy éled ahogy akarod. Ellenben nem kellene rögtön mást (pl. engem) ezért leszólni, mert más értékrenddel éli az életét,mint te.

A kérdezőnek is pont ez a gondja: beleszólnak abba, amihez nem sok közük van az ismerőseinek, családtagjainak.

2018. márc. 31. 19:31
 18/26 anonim ***** válasza:
0%

Utolsó!

Melyik az a szó amelyikkel le lettél szólva??!

???

Ne igyál, ha nem bírod!!

2018. ápr. 1. 19:02
 19/26 anonim ***** válasza:
11%

Hát igen,ebből kizárólag a lakás a szükséges nyűg,valahol lakni kell:d

De időnként a lakás is renoválásra szorul:D

2018. ápr. 1. 19:22
 20/26 anonim ***** válasza:

Utolsó előtti! :-)

Ha az egysoros mondatodban nem érzed a mások "leszólását":

Ne igyál, ha nem bírod!!

((Csak zárójelben: ott van a nevem is :-) ))

2018. ápr. 2. 09:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!