Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan dolgozzam fel, hogy...

Hogyan dolgozzam fel, hogy utál/nem akar a családom látni az életükben?

Figyelt kérdés

18 vagyok, hamarosan végzős és a családtagjaim tudják, hogy le fogok lépni középsuli után. (munka, párkapcsolat)

Sokszor utaltak rá (ahogy ma is), hogy alig várják, hogy eltűnjek az életükből. Azért is nehéz ez nekem, mert nem voltam rossz gyerek. Nem fogyasztok kártékony anyagokat, nem járok bulizni, nincsenek barátaim, nincs hobbim, magamat látom el egyedül (főzök minden nap, eltakarítok magam után), ha valamit kérnek tőlem, azonnal megteszem értük, de ha pl nem pontosan úgy teszem, akkor leszidnak. (Nem ugyan azt a fajta csokit vettem például)

Nem tudom hol hibáztam és eléggé fáj, hogy nem tudok senkinek sem megfelelni. A barátom mellettem áll (és a szülei), ő adja meg a reményt, hogy szerethető vagyok, csak nem értem miért nem tudnak elviselni a saját vérszerinti családom. Anyám ritkán keres, nem akarja látni az arcom, (külföldön él), csak akkor "hiányoztam" neki, amikor egyedül elutaztam egy távoli helyre bizonyos okokból. Apám elhagyott mielőtt megszülettem. Mamámmal élek, tatám nemrég halt meg, de semmi komoly kapcsolatom nem volt senkivel. Nem tudtam velük megbeszélni semmit, soha nem támogattak, nagyon magányos voltam. Nagybátyám, mamám folyamatosan kibeszélnek, felnagyítják a dolgokat mások előtt. Ketrecben érzem magam. Néha megkérdezik, hogy ettem e vagy valami unalmas kérdéseket tesznek fel (gondolom a látszat kedvéért), de már étvágyam sincs miattuk. Egyáltalán nincs kontaktus.

Tényleg nem szeretnek vagy mi van? Tényleg jó ötlet, ha soha nem akarok majd a későbbiekben találkozni velük? Max írásban megírni, hogy rendben vagyok.

2020. júl. 18. 18:07
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
9# nagyjából tényleg ugyanaz. Talán rosszabb a kényszer nevelés.
2020. júl. 18. 18:54
 12/20 anonim ***** válasza:
75%
Nem a te hibád, hiszen gyerek voltál, ilyen sorsot nem érdemel senki! Ne foglalkozz a gyk trollokkal, számtalan teljesen normális kérdésnél (mint a tiéd is) belefut az ember 1-2 ilyen lénybe, akik csak arra várnak, hogy kötekedhessenek egy jót, valószínű itt élik ki a nyomi életüket. Ignoráld az ilyen mérgező embereket, és a mérgező családtagokat is! Normális élete csak akkor lehet egy embernek, ha minden mérgező embert szó és bűntudat nélkül messzire elkerülünk. Tapasztalat...
2020. júl. 18. 18:59
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Ne foglalkozz velük, magadnak legyél a legfontosabb! Az ő veszteségük ha nem akarnak veled kapcsolatot tartani! Menj csak és kezdj saját életet.

Egy dolgot azonban ne feledj: ha valamiért nem jön össze a barátoddal, legyen hova menned! Sokan járnak úgy, hogy elmenekülnek otthonról egy fiúval, akiről kiderül hogy mégsem olyan jó (bántalmazza őket szóval vagy tettekkel) és nincs hová menni tőle. Bármilyen nehéz is lesz megállni hogy ne mondj egy csúnyát a családodnak és ne csapd rájuk az ajtót, gondolj arra, hogy csak jobb velük, mint hajléktalannak lenni esetleg egy kisbabával!

Sok sikert!

2020. júl. 18. 20:14
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Azt tudom mondani mint a 2. válaszoló, plusz még annyit higy ezt nehéz lesz feldolgoznod, mert nem megy egyik napról a másikra. Ha majd lesz saját családod akik valóban szeretnek sikerülni fog. Bár ez is a családod volt, de valamiért szüleid nem vtak alkalmasak arra hogy gyerekük legyen, leléptek. Hamarabb belecsöppentél a felnőtt életbe mint egy átlag tini, de biztos vagyok benne hogy ezt később az előnyödre tudod majd fordítani, mert már most önálló vagy.
2020. júl. 18. 20:16
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Egy ismerős nő egyszer azt mondta, alig várja hogy valaki felcsinálja a lányát (aki akkor volt 11-12 éves) hogy minél előbb eltakarodjon otthonról...

Sajnos van ilyen. Menj minél messzebbre amint csak tudsz, és soha ne nézz vissza-

2020. júl. 18. 20:34
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
és ezeket a gyerekeket egyszer örömmel várták..
2020. júl. 18. 20:44
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
16 ez sem biztos...
2020. júl. 18. 20:46
 18/20 anonim ***** válasza:
na igen. később jöttem rá, mikor már elküldtem
2020. júl. 18. 20:49
 19/20 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Nem vagy egyedül a gondjaiddal. Nagyon sokan vannak/lehetnek abban a helyzetben, amiben Te is.

Ez adjon Neked Erőt, Kitartást bármiféle nehézségben!

2020. júl. 18. 23:01
 20/20 A kérdező kommentje:
Köszi ^^
2020. júl. 18. 23:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!