Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan dolgozzam fel, hogy...

Hogyan dolgozzam fel, hogy utál/nem akar a családom látni az életükben?

Figyelt kérdés

18 vagyok, hamarosan végzős és a családtagjaim tudják, hogy le fogok lépni középsuli után. (munka, párkapcsolat)

Sokszor utaltak rá (ahogy ma is), hogy alig várják, hogy eltűnjek az életükből. Azért is nehéz ez nekem, mert nem voltam rossz gyerek. Nem fogyasztok kártékony anyagokat, nem járok bulizni, nincsenek barátaim, nincs hobbim, magamat látom el egyedül (főzök minden nap, eltakarítok magam után), ha valamit kérnek tőlem, azonnal megteszem értük, de ha pl nem pontosan úgy teszem, akkor leszidnak. (Nem ugyan azt a fajta csokit vettem például)

Nem tudom hol hibáztam és eléggé fáj, hogy nem tudok senkinek sem megfelelni. A barátom mellettem áll (és a szülei), ő adja meg a reményt, hogy szerethető vagyok, csak nem értem miért nem tudnak elviselni a saját vérszerinti családom. Anyám ritkán keres, nem akarja látni az arcom, (külföldön él), csak akkor "hiányoztam" neki, amikor egyedül elutaztam egy távoli helyre bizonyos okokból. Apám elhagyott mielőtt megszülettem. Mamámmal élek, tatám nemrég halt meg, de semmi komoly kapcsolatom nem volt senkivel. Nem tudtam velük megbeszélni semmit, soha nem támogattak, nagyon magányos voltam. Nagybátyám, mamám folyamatosan kibeszélnek, felnagyítják a dolgokat mások előtt. Ketrecben érzem magam. Néha megkérdezik, hogy ettem e vagy valami unalmas kérdéseket tesznek fel (gondolom a látszat kedvéért), de már étvágyam sincs miattuk. Egyáltalán nincs kontaktus.

Tényleg nem szeretnek vagy mi van? Tényleg jó ötlet, ha soha nem akarok majd a későbbiekben találkozni velük? Max írásban megírni, hogy rendben vagyok.

2020. júl. 18. 18:07
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
36%
Próbáltad màr megbeszélni ezt velük?
2020. júl. 18. 18:14
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Te semmit nem rontottál el, gyerek vagy. Jó ötlet a költözés, de arra vigyázz kérlek, hogy bármennyire is szeretitek most egymást a barátoddal, bármikor történhet bármi. Magyarán törekedj arra, hogyha bármi történne, egyedül is meg tudj állni a lábadon. Tanulj még tovább, várj a gyerekvállalással, legyen félretett saját pénzed. Könnyen kerülhetsz még kiszolgáltatottabb helyzetbe, mert nagyon egyedül vagy a világban.
2020. júl. 18. 18:19
 3/20 A kérdező kommentje:

Igen, jól tudom. Nem tegnap ismertem meg. (4 éve) Van pénzem, gyűjtöm évek óta. Nyilván nem elég, ezért fogom befejezni a szakközépsulit.

Nem beszéltem nekik erről. Nem tartom érdemesnek. Megjátszott szeretet nem kell.

2020. júl. 18. 18:23
 4/20 anonim ***** válasza:
33%

Nekem kicsit gyanús, hogy mindenkit, aki itt ír, utálnak és bántanak a szülei, és persze mind ok nélkül... azért tök jó lenne a szülőket is megkérdezni.

Na, de a lényeg, hogy ne foglalkozz velük. Költözz el, és kész.

2020. júl. 18. 18:26
 5/20 A kérdező kommentje:
Mert aztán tényleg az én hibám lenne, hogy magamra hagyott apám és anyám ritkán keres? Mamám kényszer miatt nevelt fel. Szimpla teher vagyok.
2020. júl. 18. 18:40
 6/20 anonim ***** válasza:
78%
Nem a megjátszott szeretet miatt kell beszélni, hanem az okok miatt. Mond el, hogy így látod a szitut és beszéljétek meg, hogy ennek mi az oka. Nem biztos, hogy ennek nagy egymásba borulás lesz a vége, de nem végződhet minden happy endel. 4-sel egyetértek abban, hogy mindennek van másik oldala is és ha már az okokat megtudod, azzal már beljebb vagy. Mert ha nincs igazi okuk, akkor ezt is tudod, hogy igazából ez nem tőled függ és nem tudsz vele mit csinálni. Ha viszont elindul egy párbeszéd, az szintén csak jó. De te tudod, ez a baj az emberek többségével, hogy semmit nem beszélnek ki, csak magukban puffognak. És gyakran az igazságot sem akarják megtudni.
2020. júl. 18. 18:41
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

Igazad van, magam is ezt gondoltam, mielőtt elolvastam a kérdést.

Ebben az esetben kénytelen vagyok most a Kérdező mellé állni, mert amelyik gyereket simán lepasszolják a nagyszülőnek, hogy nevelje az, ott nem nagyon buzoghat az anyai szeretet. És akkor az apáról most nem is beszéltünk, aki egy percet nem volt jelen az életében.

Kérdező!

Nem véletlenül a fiatalok szülnek, nem az öregek!

Az idősek már fáradtak egy gyerekhez, kamaszhoz, de az biztos, hogy a nagyszüleid szeretnek, mert akkor nem vállaltak volna el, legfeljebb nem tudják úgy kimutatni, ahogy szeretnéd.

A nagymamádat (ugye a papád már meghalt) akárhogy is alakul az életed, ne hagyd magára, látogasd, szeresd!

Nem mindig az szereti az embert aki mondja, hanem aki tesz érte!...mint a nagymamád

2020. júl. 18. 18:42
 8/20 anonim ***** válasza:
32%

"Mamám kényszer miatt nevelt fel."

Tévedsz! Beadhatott volna intézetbe, de nem tette.

2020. júl. 18. 18:44
 9/20 anonim ***** válasza:
85%
Hàt azért a màrtír típusú emberekről is lehetne Dunát rekeszteni... nem adja be intézetbe persze, de az egész életét megmérgezi ezzel a viselkedéssel. Ez is legalább amnyira szar mint az intézet.
2020. júl. 18. 18:46
 10/20 A kérdező kommentje:

7# köszönöm, hogy valaki végre beleképzelte magát a helyzetemben és aszerint írt választ. Utálom, hogy mindenki magamra hagyott. Kicsit bunkón válaszolhatok, de már megint csak azt kaptam vissza egy válasznál, hogy egy rossz gyerek LEHETEK. Ez csak megerősíti bennem a negatívumot.

Igen, nehéz már egy idősnek gyereket nevelni, de ritkán kellett velem foglalkozni. Nem kell elhinni, de igaz. Csak nem értem, hogy miért mindenki ilyen nemtörődöm velem szinte soha.

8# Igaz, de érezteti velem, hogy nem kér belőlem.

2020. júl. 18. 18:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!