Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülőként ki lennétek akadva...

Szülőként ki lennétek akadva ezen?

Figyelt kérdés
Tegyük fel, hogy van egy 7-8. osztályba járó, általános iskolás gyereketek. Az őt tanító matektanár a diákokat két csoportra osztja aszerint, hogy melyiküknek milyen ütemben lehet leadni a tananyagot ahhoz, hogy megértse (tehát ki mennyire erős/gyenge matekból). Ezeket a csoportokat rendszeresen úgy nevezi, hogy "gyp-sek és kevésbé gyp-sek", feltehetően viccből. Egyébként oktatni, magyarázni tud, válaszol a kérdésekre, nem szégyeníti meg a tanulókat, ha valamit elrontanak.
2020. júl. 18. 18:03
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
85%
Én a gyerekek helyében poénra venném, és túltenném magamat rajta, elkönyvelve, hogy ez a tanár így viccel. Ha szólnak neki - mégoly udvariasan is - meg fog sértődni, és lehet, hogy pont ezt a szót nem fogja használni, de helyette minden más módon megkeseríti az osztály életét. Inkább törekedni kell arra, hogy minél magasabbra törjenek matekból, és egyszercsak a tanár azon veszi észre magát, hogy kiment alóla a poénja, már nincs kire elsütnie.
2020. júl. 18. 19:11
 12/23 anonim ***** válasza:
86%

Én az ország egyik legjobb gimijébe jártam. A legjobb tanárok voltak a legnagyobb állatok. De őszintén pont leszartuk, hogy xy tanár mekkora barom, amíg kikövezte előttünk az utat a jó egyetemek felé. Volt olyan tanárunk is, aki végtelen laza volt, engedékeny, jópofáskodott, csak éppen szart se tanított. Hamar el is bocsátották.

Elég sok baja lesz az életben a kis angyalbögyörődnek, ha egy ilyen vicceskedést se tud elviselni a kis lelkecskéje.

2020. júl. 18. 19:33
 13/23 anonim ***** válasza:
95%
Mit meg nem adtam volna egy ilyen tanárért annó. Sajnos nálunk csak kretén tanárok voltak.
2020. júl. 18. 19:54
 14/23 Lachesys ***** válasza:
16%
elitgimibe jartam, nalunk is volt gyp meg nem gyp matek. senki nem akadt ki rajta. tenyleg szhar lesz a gyerekednek ha ilyen aprosagokon fennakadtok es meg te is ugyet csinalsz belole.
2020. júl. 18. 19:56
 15/23 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem nem gáz ha poénból mondja, nem emel ki sértő módon kifejezetten rosszul teljesítő gyerekeket, nem élcelődik a "lassabbak" kárára és még jól is tanít.

Semmi baja nem lesz a gyereknek ha szemébe mondják hogy neki nem megy olyan jól valami. Az élet ilyen.

2020. júl. 18. 20:48
 16/23 A kérdező kommentje:
Nem a gyerekemről van szó, hanem én magam voltam az egyik "kevésbé gyp-s" gyerek anno, és emlékszem, hogy akkor szórakoztatónak találtam ezt a szóhasználatot, de most, hogy megint eszembe jutott, felmerült bennem, hogy valamelyik osztálytársamat talán sérthette.
2020. júl. 18. 22:02
 17/23 anonim ***** válasza:
26%

Azért engem bántana.

És nemcsak akkor, ha a gyerekem a gyp-csoportba kerülne, hanem akkor is, ha a "kevésbé gyp-s" csoportba.

Basszus, az ilyen tanár azt képzeli, hogy egyedül ő az okos a világban? És ha pont olyan diák kerül hozzá, aki 20 év múlva híres matematikus lesz, és nem csak egy szimpla általános iskolai matektanár? Mondjuk a gyerekről már most látszik, hogy kiemelkedő tehetség? Netán versenyeket nyer? Ő a kevésbé gyp-s???

Na, kapjon már a fejéhez a tanerő!

Lehet, hogy én is magasabb színvonalon tudom a matematikát, mint ő, mégse szólítanám "buta tanár úrnak" a fogadó óráján!

2020. júl. 18. 22:32
 18/23 anonim ***** válasza:
66%
Off: mondja már meg valaki, hogy mi az a "gyp"? Köszönöm! Nem poén, tényleg nem jöttem rá.
2020. júl. 19. 01:42
 19/23 A kérdező kommentje:
Gyógypedagógia
2020. júl. 19. 01:47
 20/23 anonim ***** válasza:
70%
Hát érdekes. Nálunk általánosban volt egy vergődő feltünösködő picha. Tanítani nem tud csak bunkózik. Gyp-nek hívott. Középiskolában négyes voltam. Megutáltam a matekot.
2020. júl. 19. 06:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!