Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülőként ki lennétek akadva...

Szülőként ki lennétek akadva ezen?

Figyelt kérdés
Tegyük fel, hogy van egy 7-8. osztályba járó, általános iskolás gyereketek. Az őt tanító matektanár a diákokat két csoportra osztja aszerint, hogy melyiküknek milyen ütemben lehet leadni a tananyagot ahhoz, hogy megértse (tehát ki mennyire erős/gyenge matekból). Ezeket a csoportokat rendszeresen úgy nevezi, hogy "gyp-sek és kevésbé gyp-sek", feltehetően viccből. Egyébként oktatni, magyarázni tud, válaszol a kérdésekre, nem szégyeníti meg a tanulókat, ha valamit elrontanak.
2020. júl. 18. 18:03
A kérdező szavazást indított:
Felháborítónak tartanám.
Poénnak fognám fel.
Attól függ, melyik csoportba tartozna az én gyerekem.
128 szavazat
1 2 3
 1/23 anonim válasza:
38%
Szerintem ez nagyon jo dolog! A gyengebbek is tudnak normalisan, a sajat utemukben haladni es azok is akiknek jobban megy a matek.
2020. júl. 18. 18:15
 2/23 A kérdező kommentje:
Hát nem is a csoportbontáson lenne a hangsúly itt.
2020. júl. 18. 18:18
 3/23 anonim ***** válasza:
86%
Nagyon gáz. Ha amúgy jó tanár és rendes a gyerekekkel, akkor normális hangnemben, egy külön szülők által írt és aláírt levélben megkérném, hogy ezt ne. Ha ezt nem, akkor lehet szólni az igazgatónak, hogy bármennyire is jópofának tartja, legyen kedves a tanci nem gyépésnek hívni a gyerekeket.
2020. júl. 18. 18:23
 4/23 anonim ***** válasza:
84%

A kétfelé osztásnak nagyon örülnék; szerintem ezt mindenhol meg kellene csinálni. Aki amúgy nem olyan nagy matekos, az sem érezné hülyének magát, hanem lenne esélye.

De ez a "gyp-s"-nek nevezés minden, csak nem vicces, és nagyon nem örülnék neki. Sőt, beszélnék is első körben vele. Ha nem használ, akkor meg mennék tovább (--> osztályfőnök --> igazgató)

2020. júl. 18. 18:25
 5/23 anonim ***** válasza:
60%

ezt a gyp-t már a mi korunkban is használták, és nem vagyok mai csirke

poén. bár béna

2020. júl. 18. 18:28
 6/23 anonim ***** válasza:
70%
Ezen én nem háborodnék fel.🤷‍♀️
2020. júl. 18. 18:29
 7/23 anonim ***** válasza:
79%
Hát, ha választhatok, hogy egy jó módszerrel dolgozó, jó pedagógus nevezi gyp-nek a gyerekem viccesen, vagy aranytündérbabucikámnak egy olyan, aki semmire nem való, hát, inkább az előbbit szeretném.
2020. júl. 18. 18:37
 8/23 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ egyébként milyen tanár. Az én középiskolás matektanárom gyógymatekosoknak hívott minket, volt, hogy 26-ból 22-én álltunk bukásra nála fizikából (azt is ő tanította) bunkó volt sokszor, de ő volt az egyetlen tanárunk 4 év alatt, aki tényleg minden erejével azon volt, hogy tudjunk. A szülők sokszor mentek neki iszonyatos stílusban, utána panaszkodtak az osztályfőnöknek, hogy milyen bunkó volt a Tanár úr, ezzel szemben anyukám higgadtan, szépen ment oda hozzá, mikor bukásra álltam, hogy mit javasol, mit kellene tenni, hogy gyakoroljak, anyukámmal nagyon illedelmes és segítőkész volt.
2020. júl. 18. 18:42
 9/23 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, mindenkinek lejön-e, hogy poén. Én gyp-s csoportba jártam (mi gyógymateknak hívtuk), de mind poénkodtunk rajta (igaz, ez elitgimi volt, itt nem annyira képességek alapján ment, hanem jó párunkat nem érdekelt a téma ilyen mélységben és nem akartunk továbbtanulni...)
2020. júl. 18. 18:55
 10/23 anonim ***** válasza:
87%

Ehhez nagyon kell ismernie a tanárnak az osztályt (és a szülőket is), hogy egy ilyen "poént" megengedhessen magának. Ha MINDENKI poénra veszi, akkor talán-talán belefér, de ha csak egyetlen egy gyerek is van, akinek rosszul esik, vagy egy szülő, aki felháborodik rajta, akkor rosszul fog kijönni belőle.

Diákként nálunk úgy volt, hogy ha olyan tanár viccelődött a képességeinken, aki amúgy pozitívan állt hozzánk és mindent megtett, hogy megértsük az anyagot és fejlődjünk, akkor nem zavart. Mindenesetre ilyen esetben se érdemes napi szinten így hívni a gyerekeket, nem szerencsés, ha hozzászoknak.

Szülőként megkérdezném a saját gyerekemet, hogy őt hogyan érinti. Ha rosszul esik neki, szólnék a tanárnak.

2020. júl. 18. 19:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!