Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Én túlzom el, vagy anyám...

Én túlzom el, vagy anyám tényleg gonosz? 16/L

Figyelt kérdés

Középiskolás vagyok, viszonylag jó tanuló (gimnáziumban 4,6-os az átlagom), de még soha életemben nem dicsért meg semmiért, vagy nem volt egy kedves megjegyzése rám. Ha négyest kapok, már kapom a szentbeszédet, hogy lusta dög vagyok, hogy nem ötös lett, ha pedig néha becsúszik egy rosszabb jegy, azonnal olyan szavakat használ rám, amit ha itt leírnék, nem engedné ki a moderátor.

Óvónő szeretnék lenni, mert szeretnék gyerekekkel foglalkozni, de anyám azt mondja, hogy azért akarok az lenni, mert ők semmit sem csinálnak egész nap, én meg naplopó vagyok és ezért kényelmes munka lenne nekem, ha máshoz lusta vagyok. (Anyám amúgy gyárban dolgozik.)

Kb. heti egyszer egy délutánra ha elenged a barátnőimhez, már az is csoda, mert amúgy ne akar kiengedni a házból, mert "nem kell állandóan csavarogni". Folyamatosan bemászkál a szobámba, hetetnte többször áttúrja áttúrja a cuccaim, mintha minimum egy gyilkos lennék és erre keresne bizonyítékot.

Sajnos kb. 1 éve pánikrohamaim vannak, ezért is mindig engem szid, szerinte csak azért csinálom, hogy az ő életét tönkretegyem vele és hogy leégessem mások előtt. Azt mondja, belőlem semmi sem lesz, hanem egy pszichiátrián fogok kikötni. Folyamatosan sérteget, hogy hogy nézek ki, pedig nem vagyok se kövér, se ápolatlan, csak nincs pénzem sminkre meg divatos ruhákra.

Elegem van már belőle, ott tartok, hogy utálom, hogy ez a nő az anyám. Más szülők is ilyenek, vagy velem van a probléma és miattam ilyen csak?

2020. júl. 17. 18:35
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
36%

Anyuka vagyok, lányom van. Eszerint írok véleményt. Szerintem egyedül az van rendben, hogy heti egyszer enged barátnőzni. A többi napon tessék a kötelességedet csinálni és a családoddal lenni.

A smink nagyon nem mérvadó, és szerintem köze sincs a szépséghez. A smink csak kiemeli ami szép rajtad.

A többi gusztustalan és elfogadhatatlan. Sosem turkálnék a lányom holmija közt és ha látom rajta, hogy lelkileg nincs rendben, azt komolyan veszem.

Elhiszem, hogy ezek után normális figyelemre vágysz, de azért te se vidd túlzásba. Menj el pszichológushoz és beszélgess vele egy kicsit, lehet nem is pánikrohamod van. Sokszor keverik az emberek a pánikrohamot a sima lelki kiborulással.

Remélem megoldódik a viszonyotok előbb utóbb!

2020. júl. 20. 13:07
 12/17 anonim ***** válasza:
48%
Mióta ilyen az anyád?
2020. júl. 20. 13:17
 13/17 anonim ***** válasza:
50%
Bárki normálisabb rokon, ismerős, akinél kilobbizhatod a gyámügyön keresztül, hogy nála élj? Azért egy 4,5 feletti tanuló, béketűrő embernél nem szoktak a rokonok szabadkozni, hogy én aztán nem, stb.
2020. júl. 20. 22:03
 14/17 anonim ***** válasza:

Nem, nem minden szülő ilyen. Csak azt tudom mondani mint valaki előttem hogy nincs más választásod mint kibírni ezt az időt. Van olyan hogy az akit szeretünk nem az akinek elképzeltük. A szülő is lehet rossz ember. Én is javaslom az iskolapszichológust, hátha segít.

13. Nincs ilyen. Csak azért nem vesznek el a szülőktől gyereket mert leszidja a gyereket vagy mert nem engedi sehova (mellesleg egy gyereket nem a tanulmányi eredménye alapján szokták befogadni. Őt etetni kell, ruházni, és fizetni plusz költségeket mint pl a számla) Gondolkozz mielőtt baromságokat írsz.

2020. júl. 21. 08:44
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

19 éves koromig laktam anyámmal aki a megromlott házassága miatt engem szidott kétnaponta. Ha szerettem volna beszélni vele sosem ért rá. Őt viszont mindig meg kellett hallgatni, akkor is ha tanulnom kellett. 4.2 volt az átlagom és azt akarta hogy sebész, pszichológus, ügyvéd legyek de én angoltanárnő szerettem volna lenni. Miután ezt megtudta már naponta kiabált velem, hogy én nem viszem semmire bezzeg neki 2 diplomája is van.

Anorexiás lettem, az is voltam évekig mert akkora volt bennem a belső feszültség, hogy nem tudtam mit kezdeni vele, büntetni akartam magam. Anyám belémbeszélte hogy ronda, semmirekellő, lusta mihaszna dög vagyok aki senkinek sem kell. Amikor a barátom egy görbe este mással sze.elt anyám azt mondta "meg is érdemled amekkora kis lusta disznó vagy". Szakítottam a megcsalás miatt, anyám azért is engem szidott le hogy elriogatom magam mellől a fiúkat.

19 évesen 0 önbizalommal költöztem el egy garzonlakásba, nem lett 2 nap alatt jobb az életem de visszatekintve egy nagyon jó döntés volt eljönni. Mára egészséges, házas felnőtt lettem. Pszichológushoz is jártam, sokat segített. Angoltanárként többet keresek mint anyám a sokszor emlegetett 2 gazdasági diplomájával. Boldognak érzem magam. Anyámmal havonta egyszer beszélek.

2020. júl. 21. 09:39
 16/17 A kérdező kommentje:

"Angoltanárként többet keresek mint anyám a sokszor emlegetett 2 gazdasági diplomájával"

Egy kezdő tanár nettó 140-et kap. Hogy keresnél többet, mint bárki gazdasági diplomával? Nagy kamugép vagy...

2020. júl. 21. 10:03
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, egy nyelvsulis angoltanár is többet keres 140 rongynál, egy maszekról ne is beszéljünk.
2020. júl. 21. 12:41
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!