Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Vannak itt olyanok akiknek...

Vannak itt olyanok akiknek nem jó a kapcsolatuk az apjukkal?

Figyelt kérdés
Sosem éreztem azt, hogy az apám szeret. Sokat iszik, nincs rendes munkája, mégis mindenkit lenéz és magát meg magasságokba emeli. Számára mindig az volt a fontos, hogy neki jó legyen, neki legyen meg mindene, itthon van külön tv-je meg külön helye. Anyám sokat dolgozik, mikor tanulni kellett volna velem annyira nem volt türelme hozzám, hogy inkább elküldött anyámhoz(munkahelyéhez) tanulni. Egyáltalán nem támogatott sem anyagilag sem érzelmileg, nagyon sokszor megaláz. Egy nagy rakás szerencsétlenségnek érzem magam. Néha vannak mégis pillanatok mikor úgy érzem csak törődik velem, akkor megkérdi, hogy hogy vagyok, de már a válaszra nem annyira kíváncsi meg néha, hogy mi a bajom, meg jól vagyok, olyankor teljesen összezavarodok, nem merek nyitni felé. Nem tudom, hogy kezeljem van mikor olyan mint egy őrült, úgy ordít velem, félek tőlle, máskor meg szépen beszél. Annyi ilyet láttam a családunkba, legtöbbször velem kiabál és szíd és verbálisan bántalmaz és észre sem veszi, anyám meg fél szólni vagy csak nem akar. Emiatt is még sosem volt kapcsolatom, nem engedek senkit közel magamhoz és emiatt sosem akarok férjhez menni, félek az emberektől.Olyan szívesen elköltöznék innen, legszívesebben megszakítanák minden kapcsolatot vele, de nem lehet mert itt az anyám és nem engedi a lelkiismeretem. Volt már valaki hasonló helyzetben? Lett valaha normális, nyugodt egészséges élete, félelem nélkül? Mit tehetnék?

2020. júl. 13. 13:57
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Nekem is ilyen az apám csak ő mentségére még azt sem tudja mondani,hogy mert iszik. mert ő egyáltalán nem iszik mégis ilyen nárcisztikus őrült. Én is mindig anyukámat sajnáltam és bűntudatom volt miatta. De egyszer egy segítő azt mondta,hogy fogadjam el,hogy anyámnak ez jó,ezt ő választotta,ő nem akar ezen változtatni. Fogadjam el! és azóta kicsit könnyebb a lelkem,mert tényleg neki így jó,hiába szennved amúgy és a hülye is látja,hogy mennyire beteges az apám viselkedése az elvárásai mégis ő vele van. Nincs leláncolva mellé és gyerekként is sokszor kérdeztem mintegy remélve,hogy bevallja ő is,hogy pokoli az élet apám mellett..de nem ő mindig azt mondta,hogy ő boldog és neki jó itt. Sosem tudtam elhinni. Mert apám felé se mutat sok szeretetet,a gyerekeihez kb sosem szólt egy szót se,de anyához is csak azért,hogy panaszkodjon neki vagy lecsessze,hülyézze,bántsa folyamatosan. Én bevallom gyűlöltem apám mindig,tudom,hogy nem szabad,de nem tehetk róla...ma már nem merek gyűlölettel gondolni rá és végülis megláttam az emberi oldalát is mióta nem élek velük és tudom,hogy szerencsétlen biztosan nagyon mélyen ő is szeretetre vágyik a maga elcseszett módján. De mai napig félelek a közelében lenni..

Erősenk kell lenned és magaddal kell folgkoznod minél előbb lelépni otthonról!!!

2020. júl. 13. 17:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!