Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A mai kamaszoknak milyen a...

A mai kamaszoknak milyen a viszonyuk a szüleikkel?

Figyelt kérdés

2020. júl. 12. 21:29
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező

Az élet szerves része hogy a kamaszok elkezdenek önállósodni és a szüleikkel ez konfliktushoz vezet. Családonként teljesen más lesz a helyzet, hiszen mind a kamaszok mások, mind a szüleik totál másképpen állnak a dolgokhoz, mind a lehetőségeik különbözőek.

A konfliktus abból adódik, hogy a szülő már régen volt kamasz, vannak tapasztalatai és más oldalról látja a világot, a gyerekét szeretné megóvni azoktól a hibáktól, következményektől, amik őt érték. A kamasz meg azt hiszi, hogy csakis vele történhet olyan szörnyűség hogy nem értik meg a szülei, nem engedik meg neki stb.

Az hogy ebből milyen, mekkora és mennyi balhé van, az családonként más. Van ahol szinte semennyi, van ahol meg olyan, mint nálad volt. Régen pontosan úgy volt, mint mostanában és így lesz a jövőben is.

2020. júl. 12. 22:06
 12/14 A kérdező kommentje:
Nálunk az volt a gond, hogy a szüleim engem minden áron meg akartak változtatni és a szerelmi életemtől kezdve mindenbe bele szerettek volna szólni és uralni szerettek volna engem minden áron. Sosem tiszteltek engem én se őket és sajnos a szüleim is ilyen kényszerházasságban voltak egymással ( 20 éve együtt vagyunk úgy hogy ha a végén meg is öljük egymást, akkor se váljunk el) és emiatt a kialakult képem is nagyon rossz volt egy családról.
2020. júl. 12. 22:14
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Talán valamivel jobb, mint az előző generációnak, mert a mi szüleink általánosságban véve elfogadóbbak, és sokkal engedékenyebbek, mint az ő szüleik voltak. Persze vannak kivételek, de én ezt vettem észre.
2020. júl. 13. 00:15
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Amelyik szülőnek rendben van az érzelmi intelligenciája, az nem viszi tovább az ő szüleinek a rossz nevelési módszereit, szokásait. A többi pedig (sajnos) tiltani, irányítani és ütni fog mondván, hogy gyerekként ő is ezt kapta.
2020. júl. 13. 21:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!