A mai kamaszoknak milyen a viszonyuk a szüleikkel?
Ezt így nem lehet megválaszolni, mindenkinek más.
2020. júl. 12. 21:34
A kamaszkor nehéz dolog. Általában nyűgösek olyankor. De hát sokat függ a neveléstől.
2020. júl. 12. 21:36
3/14 A kérdező kommentje:
Én csak azért kérdezem, mert én 26 éves vagyok és én gimnazista koromban koliba költöztem, ugyanis a szüleimmel konkrétan utáltuk egymást és meg kellett lépni ezt a lépést mielőtt nagyon elfajult volna ez a dolog és azota is csak félévente egyszer ha meglátogatom őket, jó meg max felhívom őket ünnepekkor, de semmi több. Volt sok ismerősöm, aki hasonló cipőben járt mint én. Én úgy veszem észre, ilyenkor a szülőknek nincs türelmük, se megértésük, emiatt nagyon sokszor a gyerek a barátoknál keres vigasztalást és velük beszéli meg a gondjait bajait.
Nézz meg itt minden 2. kérdést. Olyan.
2020. júl. 12. 21:43
Van amikor béke szigete, van amikor háborús övezethez hasonló-főleg ha egyszerre mindenkinek a legfontosabb mondanivalója akad.
2020. júl. 12. 21:47
5+ Régen sosem hittem abban a szövegben, hogy "kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond" hát visszasírom a kisgyerekes időszakot:D
2020. júl. 12. 21:49
7/14 A kérdező kommentje:
6-os ezt nem az anyagiakra szokták mondani. Hogy kis gyerek kevés pénz nagy gyerek viszont több?
8/14 anonim válasza:
Nekem nagyon jó volt és most is az kapcsolatom a szüleimmel. Én helyi gimnáziumba jártam, otthon élek. Mindig megértőek és segítőkészek. Mindent meg tudtunk beszélni, és azt hiszem, hogy igazi nagy kamaszos vitám még sosem volt velük. Nem voltunk mindig közös nevezőn, de meg tudtuk beszélni. Szeretjük és tiszteljük egymást. És azt hiszem, hogy ami a legfontosabb volt, hogy mindig megbíztak bennem, és én is bennük. 18/l
2020. júl. 12. 21:55
#4 A nagy többségnek nincsen kiemelkedően nagy problémája, és ezt nem is fogják itt kérdésként kiírni. Itt csakis azokkal találkozhat akiknek gondjuk van.
Ez olyan, mintha az alapján mérnéd fel egy város egészségi állapotát, hogy mit mondanak magukról azok akik az onkológián várnak gyógyszerre, kezelésre.
2020. júl. 12. 21:57
#7 Nem, nem az anyagiakra szokták mondani. És tényleg igaz a mondás.
Egy kisgyereknek meg lehet tiltani dolgokat, a szülő szabhatja meg az öltözködésétől a lefekvési időig mindenét és a hiszti ugyan lehet hatalmas (én jártam egy évig a 3 éves gyerekemmel pszichológushoz), de ez akkor is eltörpül amellett amivel később szembesül a szülő. Nem lesz rosszabb vagy jobb, hanem más lesz. Nem azon kell aggódni hogy megfázik-e a gyerek ha leveszi a sapkáját vagy hogy hisztizik amiért nem kapta meg a piros kisautót, hanem hogy máshol akar aludni, milyenek a barátai, leitatják-e egy buliban (ő leitat-e valakit egy buliban), terhes lesz-e/terhes-lesz-e a barátnője, felveszik, miért oda veszik fel stb. stb.
2020. júl. 12. 22:02
Kapcsolódó kérdések: