Mit tennétek a következő helyzetben?
Apukával elváltunk és azóta 2 hetente 4 napot van nála a fiúnk.
A probléma a következő: Apánál nulla db ruhája, játéka, bármi egyebe van a gyerekünknek, így én szoktam neki csomagolni mindent, ami kellhet. A gond az, hogy ezeknek a felét nem látom többet. Kérdezem, hogy hol van ez meg az, de nem tudja, elhagyták, szerinte oda sem adtam...pedig már listát csinálok mindenről. Persze a következő alkalommal is szüksége van a gyereknek ruhákra, stb. Apukának elvileg nincs pénze semmit se venni, meg amúgy is arra van a gyerektartás ("ne magamra költsem"). Az a 20 ezer forint lassan arra megy el, hogy minden hónapban egy rakás ruhát kell vásároljak, naptejet, stb...
Attól félek, hogyha nem csomagolok a fiúnknak cuccokat, akkor majd beengedi karúszó nélkül a vízbe vagy egy polóban/alsóban lesz abban a 4 napban.
Ti mit tennétek a helyemben?
Most komolyan mit kepzeltek? A 2-es vagyok, de 4-es is jo.
Egyedulallo anyakent egy teljes alberletet fenttartottam, gyerek volt az elso. Osszesporoltam neki a jo ruhakra valot es az egeszeges etelekre valot, stb stb. Apukatol soha egy vasat nem kaptam. Es amikor atkuldod a gyerekedet ugy hogy a legjobb ruhait odaadod, cipot esos cipot szaraz idore (pl nyaron szandal, sportcipo, strandpapucs), legujabb jatek es akkor visszajon: ize hat a sportcipo ott maradt, nem emlekszem hol a papucs, ize az a szep uj ruha hat piszkos lett gondoltam kimosom es nem szaradt meg, tenyleg volt meg ket rovidnadrag? Es ket polo hat en nem emlekszem. Es milyen jatek, de hat csak azt a masikat hozta? Naptej? Oh az talan a taskaban volt, ha ninca ott hivj fol megnezem, de hat az nem nagy szam majd legkozelebb visszakuldom vele....es akkor nem beszeltem a kilukadt unneplos nadragokrol a frissen vett csizma lezuzott orrarol. Es igen nekem nincs penzem venni 2 hetente havonta mindenbol uj garniturat, mert apuka figyelmetlen.
Es kenytelen voltam az elso ev utan kevesbe fair modszerekhez folyamodni.
3 ev alatt sikerult elernem, hogy apuka is vegyen minosegi ruhat (mert latta a lukasakat kuldom csak el:-) es kezdett egni a feje a rokonsaga elottl es erdekes modon egybol vett plazaban szep uj ruhakat es cipot is. Amiket ha jon vissza a gyerek mindig megemlit nagyon vigyazz ra nehogy kilukadjon meg legyszi kuld vissza kovetekzo korben. Szoval lehet engem anyak szegyenenek nevezni, de akkor az ilyen figyelmetlen apak megis mik? Es hirtelen mitol is lesz nekik is fontos hogy az anyuka se "tuntesse el" a gyerek ruhait? :-)
8-as a kerdezo azzal kezdte apanal nulla darab ruhaja van a gyereknek.
Igen amit irsz regen normalis is lehetett. Ma nem az.
Nalunk volt ott ruha, de mindig jott a nyavogas kinotte, nincs, nem talalja. Es raadasul az elejen megbeszeltuk. FOLOSLEGES mindket helyen teljes ruhatar. Pl. 2 sportcipo, 2 telikabat, 10 nadrag 5 itt 5 ott. Csak hat ha elmegy benne es ott marad...akkor meg vagy lőve. Raadasul nalunk se 2 nap a masiknal toltott ido, hanem kb mint a kerdezonel. Kicsit tobb.
Inkabb otleteket irjatok neki, ne kamu kerdesnek allitsatok mar he.
Soha nem adtam ruhat egyebet a gyererkel
Erdekes modon mem volt ebbol gond es az apuka el tudott menni venni par daradot nekik.
Ha mar ennyi ruhat eltesz akkor biztos meg is tudja oldani a ruhazatat a gyereknek.
Ha nem menjen es vegyen.
A gyt meg nem csak ruhara vagy hanem a gyerek osszes koltsegere. Vagyis a raeso rezsit is abbol kellene fedezni a jatekot tanszert egyebet.
1-3as nem látott még gyereket vagy gyerekruházati boltot az tuti:-D Én pl most vettem a tescoban 100% pamut pólót a gyereknek 3 darab volt egy ezres. A szuperhősösből/mesefigurásból pedig 3 darab 3 ezer, rövidnadrág 500 forint.
Játszósnak nem kell Guccit adni a gyerekre akkor se ha te otthon húszezressel törlöd a feneked is. Bár szeretném hinni hogy a rettenetes stílusod és a világtól való elrugaszkodásod annak a következménye hogy maximum 10 éves vagy. Ha idősebb lennél én elásnám magam a helyedben.
A kérdéshez: a fotó jó ötletnek tűnik, próbáld ki!
Többi válaszolóhoz: sokan a holdon élnek? Gyereknek több tízezer forintért ruha? Minek, az oviba? Vagy a nagyihoz?
Mi havonta 1-2 alkalommal elmegyünk étterembe, koncertre. Oda a 4 éves is felöltözik, minőségi, alkalomhoz illő ruhát vesz (más kérdés, hogy használtan veszem, de az most mindegy). Minden másra jó a Pepco, Tesco, stb. Úgyis kinövi pár héten belül.
*Az a 20 ezer forint lassan arra megy el, hogy minden hónapban egy rakás ruhát kell vásároljak, naptejet, stb.
Egy kisgyereknek havonta kell cuccot vásárolni, mert gyorsan nőnek tudod? Főleg kicsiként."
Azt remélem, sikerül felfogni neked is, hoyg nem mindegy, EGY széria ruha kell a gyerekre minden hónapban, vagy DUPLÁN, mert az apánál eltünnek, amik odakerülnek!
"Normális esetben az ember úgy vásárol, hogy nem cibáltatja a gyerek holmiját, hanem pár napra elegendő állandó ruha és egyebek vannak apukánál.
Régen legalábbis ez volt a normális, és nem az, hogy a gyerekcuccok szana szét ide-oda küldözgetve legyenek."
OLVASD már el a kérdést is, ahelyett, hogy hözöngsz!!!!
A kérdezö írta, az apa nem vesz a gyereknek ruhát, az apánál nincs a gyereknek semmije.
A kérdezö minden alkalommal elküldi a gyerekkel, ami a láhtatáskor kellhet, ez minden alkalommal eltünik.
NEM arról van szó, hogy a gyereknek nem lehetne ott ruhája, hanem hogy az apa elkeveri (kidobja, eladja vagy bármi más) a vitt ruhákat, az anya meg vehet folyamatosan újakat.
Elküldöd a gyereket a láthatás napján az aktuális időjárásnak megfelelő ruhában és egy darab játékkal. Apuka észre fogja venni, hogy estére nincs pizsama, fogkefe, papucs, másnapra rövid/hosszú nadrág és szépen bevásárol. Pár 10 ezer forintos kiadás és nem fognak a ruhák elkeveredni.
Engedd, hogy a férjed felnőjön az apaszerephez
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!