Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tennétek a következő...

Mit tennétek a következő helyzetben?

Figyelt kérdés

Apukával elváltunk és azóta 2 hetente 4 napot van nála a fiúnk.

A probléma a következő: Apánál nulla db ruhája, játéka, bármi egyebe van a gyerekünknek, így én szoktam neki csomagolni mindent, ami kellhet. A gond az, hogy ezeknek a felét nem látom többet. Kérdezem, hogy hol van ez meg az, de nem tudja, elhagyták, szerinte oda sem adtam...pedig már listát csinálok mindenről. Persze a következő alkalommal is szüksége van a gyereknek ruhákra, stb. Apukának elvileg nincs pénze semmit se venni, meg amúgy is arra van a gyerektartás ("ne magamra költsem"). Az a 20 ezer forint lassan arra megy el, hogy minden hónapban egy rakás ruhát kell vásároljak, naptejet, stb...

Attól félek, hogyha nem csomagolok a fiúnknak cuccokat, akkor majd beengedi karúszó nélkül a vízbe vagy egy polóban/alsóban lesz abban a 4 napban.

Ti mit tennétek a helyemben?

2020. júl. 10. 23:31
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
4%

Semmiképpen nem szídnám a gyerekem apját, hanem kicsit előre gondolkodnék, és számba venném, hogy lehet ezt a problémát megoldani, de hogy közszemlére nem tenném ki a gyakorira az tuti.

*Az a 20 ezer forint lassan arra megy el, hogy minden hónapban egy rakás ruhát kell vásároljak, naptejet, stb.

Egy kisgyereknek havonta kell cuccot vásárolni, mert gyorsan nőnek tudod? Főleg kicsiként.

Meg ha a helyedben lennék és kamukérdést írkálnák ki unalmas időmben, akkor ügyelnék arra, hogy lehalább hihető is legyen-ha a te helyedben lennék. Mert aki gyermekruhákat vásárol, meg naptejet, ami önmagában egy gyereknek való-csak a naptej, az 5 ezer. A maradék 15-ből te több ruhát a gyereknek nem fogsz vásárolni, hanem örülsz ha 2 db-ot normális minőségben meg tudsz venni.És huss a 20 ezer elment.

2020. júl. 10. 23:45
 2/26 anonim ***** válasza:
95%

Amit osszepakolok neki azt egyben lefotoznam. (Latszodjon rajta felismerhetoen minden, de egy kepre ferjenek ra.)

Es miutan atadom a fiam. Emailben elkuldom neki a fotot, hogy ezeket raktam a gyerek taskajaba es ezeket varom vissza. Ha meg igy se hozza vissza, akkor utana ujrakuldenem a kepet bejelolve mi maradt ott es irnam, legkozelebb ennyivel kevesebbet visz a gyerek.

Nalunk ugyanez volt problema megfejelve, hogy nem fizet semennyi gyerektartast.

Sajat tapasztalat, hogy az egy taskat visz es abban kell mindennek benne lennie a masodik legjobban mukodo modszer volt. (Ket taska egy taska egy szatyor egy taska kezben jatek...olyankor sokkal tobb minden eltunt.)

Aztan egy idoben meguntam es szepen a szakadt, foltos, nem tul meno ruhakat kuldozgettem es jatekbol is csak az ocskat engedtem atvinni. Na ilyenkor wgy egy regen eltunt de vadiujkent anno odaadott darab visszaerkezett. Igy legalbb tudtam megis ott vannak azok.valahol.

Azonban a legjobban mukodo elso szamu modszer ez lett: egy valtas bugyi es zokni megy a gyerekkel. Erdekes modon igy nem tudnak eltunni csak kicserelodni a regen eltuntekkel🤣.

Meg egy jotanacs egysegesen minden a fiaddal "atmenő" ruha cimkejere sot a galler vagy nadragkorc szelehez alkoholos filctollal ird bele a gyereked keresztnevet vagy vezeteknevet. Igy ha netan apuka masnak adna vagy eladna (es netan ezert nem erkeznek vissza a ruhak), kkor az mar nem olyan jo biznisz...).

2020. júl. 10. 23:45
 3/26 anonim ***** válasza:
4%

A rakás ruha egy gyerekre manapság 50000-től felfelé. Régen (kb.16-20 évvel ezelőtt) egy kis-cipő/szandi került 4900-be, amit a gyerek ha 2-3 hónapig tudott hordani, akkor anyuka tapsikolt, hogy milyen jól mérte a gyerek lábát, és milyen sikeres volt. Teccik tudni kamus nénike:D

Manapság amint hallottam, a 4900-az már 10000,-

2020. júl. 10. 23:49
 4/26 anonim ***** válasza:
91%
Megcsinálnám, hogy listával átadás-átvétel csinálok, majd amikor visszajönnek lepipálnám, és behajtanám rajta a hiányt. (Nem érdekelne kifogásként, hogy biztos ottmaradt.) Néhány alkalom után jobban odafigyelne.
2020. júl. 10. 23:50
 5/26 anonim ***** válasza:
3%
2 Nem szégyelled magad, amit leművelsz a gyerek apjával? Döbbenet. Ilyenkor szégyellem, hogy nő vagyok.
2020. júl. 10. 23:51
 6/26 anonim ***** válasza:
4%
2+4 A női nem szégyene, de hogy anya nem az tuti.
2020. júl. 10. 23:52
 7/26 anonim ***** válasza:
88%

1-es te hol elsz? Melyik dimenzioban? Tudod hany elvalt anya (vagy epp apa) kuzd ezzel a problemaval, amit a kerdezo leirt.

Gyerekruhat meg lehet pepcoban, videken piacon, kinaiban es hasznaltruha boltokban is venni. Nalunk bemegy egy hadaba a nagyi es 8000-bol egy egesz nyari ruhatarat tur ossze a gyereknek es a DM-ben ma vettem 1300-ert naptejet kicsi gyereknek. De hat mindenki a maga penztarcajahoz méri a maset...:-)?

Aki elvalt baratnoket ismerek mindenhol ez a elmegy a gyerek apahoz es fele ruhat, jatekot, strand/sí/tabor egyeb felszereles nem jon vele vissza. Amikor mar nagyobb a gyerek javul a helyzet, de kicsiknel igenis apuka ne tartsa mar meg maganak. Figyeljen. Legtobbszor nem rosszindulatbol ilyenek, csak figyelkmetlenek es oket nem zavarja, hogy ott marad a gyerek ruhaja, karuszoja. Sajnos.

2020. júl. 10. 23:54
 8/26 anonim ***** válasza:
9%

7 Normális esetben az ember úgy vásárol, hogy nem cibáltatja a gyerek holmiját, hanem pár napra elegendő állandó ruha és egyebek vannak apukánál.

Régen legalábbis ez volt a normális, és nem az, hogy a gyerekcuccok szana szét ide-oda küldözgetve legyenek.

2020. júl. 11. 00:00
 9/26 anonim ***** válasza:
18%
Fiunk. (nem "fiúnk")
2020. júl. 11. 00:01
 10/26 anonim ***** válasza:
1%
7+ Hát ne is haragudj, de egyik gyerekemnek sem, sem senkinek a családból a Hádából nem vásároltunk. Nem hogy kisgyereknek.
2020. júl. 11. 00:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!