Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tennétek ebben az esetben?

Mit tennétek ebben az esetben?

Figyelt kérdés

24éves koromig otthon laktam. Az utolsó 1évben eleggé elfajult a viszony otthon (elötte is voltak veszekedések, de szerettem őket, szerettem otthon lakni). Nevelőapámnak semmi nem tetszett bármit is csináltam, neki sosem tudtam megfelelni. Anyám pedig az a típus, hogy amit nevelőapám mond, az úgy van, csak helyesel...

24évesen lett egy barátom, egyszerüen nevelőapám ezt nem tudta elfogadni. Mert nekem az iskola lenne az első, majd utána ráérek ilyenekre... aztán betellt a pohár, annyira beszabályoztak. 2hónap járás után egy otthoni veszekedés alkalmával páromhoz költöztem. 1écig szó szerint anyámék nem is kerestek. Nagynénémtől tudom, hogy nevelőapám kijelentette, mivel elköltöztem otthonról, így kiléptem a családból. Anyám szó nélkül beletörődött. 1 év után kezdtünk el anyámmal beszélgetni, de csak facebookon. Miután elköltöztem rá 3 évre meglett a fiunk, azóta valamicskét javult a kapcsolat. Anyámmal heti szinten beszélek, ha ott vagyunk elbeszélgetünk órákig. Nevelőapámmal is. Ám párom utálja nevelőapám, nevőapám utálja párom. Kb 2 mondatot nem váltottak, csak ezt így elhatározták.

Ha mi megyünk anyámékhoz, 2en megyünk a gyerekkel (1 éves a fiam)

Anyámék a mai napig 1x voltak nálunk.

Van 2 kistesóm, 10 és 12 évesek. Ha mi nem megyünk, nem látom őket, ők nem látják a fiam.

Anyámékat nem 1x hívtuk már hozzánk. Nevelőapám nem hajlandó jönni, így anyám sem jön.

Nekem elegem van abból, hogy ha nem megyünk akkor ők irogatnak, tesóim pedig hiányoznak. Ha megyünk, meg párom van oda, mert mi az, hogy mindig én megyek, ők sosem hajlandóak.

10km-re laknak durván. Autojuk is van. Szóval minden kifogás csak ki van találva.

Én meg szakadjak ketté, hogy lássam tesómékat, de ne is menjünk el... mert vagy innen, vagy onnan hallgatok.

Ti mit tennétek?

2020. júl. 10. 14:07
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
72%
Mi a kérdés? Olyannal, akit nem érdeklek, nem tartok kapcsoltot.
2020. júl. 10. 14:13
 2/11 anonim ***** válasza:
73%

Semmit. Örülnék, hogy nem kell olyan emberek között lennem, akik csak hátráltatnak.A kötelező pofavizitről már ne is beszéljünk, aminél mindig ott köt ki a távollévő rokonyság, hogy tömör arany vagy üreges a karika-fülbevaló a füledben.

Hát erre lehet, hogy más kíváncsi, én sosem voltam.

2020. júl. 10. 14:20
 3/11 anonim válasza:
100%
A tesóiddal nem tudsz máshol/máshogy találkozni?
2020. júl. 10. 15:04
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
A tesóimmal tartanám a kapcsolatatot,szülőkkel pedig nem.
2020. júl. 10. 15:58
 5/11 A kérdező kommentje:
Tesóimat egyedül nem engedik sehova, max egy evbe 2x jönnek nyaralni 1-2napra. Amúgy csak náluk
2020. júl. 10. 16:15
 6/11 anonim ***** válasza:
71%
Még hozzád sem engedik,úgy hogy 10 km-re laksz? Na az kemény...
2020. júl. 10. 16:19
 7/11 anonim ***** válasza:
86%

Nekem az a furcsa, hogy úgy elvagy anyáddal meg a nevelőcsávóval, mintha előtt nem tojtak volna rád. Úgy tesztek, mintha anyád nem szrt volna le a faszija miatt, ami szerintem szánalmas, de sok nő átmegy utánfutóba a hím kedvéért, és a saját gyerekét is eldobja, hogy meglegyen a lőcs.

Megszülöd a gyereked és utána úgy tesztek mintha egy család lennétek, pedig nem érdekled őket. Én biztos nem vinném a gyerekem a közelükbe se, mert nekem a család az szent, és nem abból áll, hogy vakon követem a hímet. Megértem a párodat, hogy tojik a nevelőre, ha egészséges és összetartó, őszinte család szeretnétek lenni, akkor zárjátok ki az olyan debileket mint anyádék.

38N

2020. júl. 10. 16:19
 8/11 anonim válasza:
30%
Nem hiszem el, hogy nem viheted el a tesóidat mondjuk fagyizni egy szombat délután.
2020. júl. 10. 16:21
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem itt nem sok gondolkodni való van, a helyzet adott. Ez egy egyoldalú kapcsolat. Te ragaszkodsz anyádhoz, anyád meg nem ragaszkodik hozzád. Ezt fogadd el! Nem lesz ettől rossz ember, csak éli a maga életét - nélküled.

A testvéreid pedig már nem kicsik, nyugodtan mehetnek hozzád akár hétvégére is. Nem kell mindig neked menned anyádékhoz és ott lenned órákig csak hogy te láthasd a testvéreidet. Egyszerűen szervezel egy közös programot velük mondjuk vasárnapra, megkérdezed tőlük hogy van-e kedvük veled lenni és vagy elmenni valahová vagy nálatok tölteni a napot (vagy annak egy részét) - akár egész hétvégén nálatok lenni, aztán szólsz anyádnak, hogy elvinnéd a tesóidat. Elmondod hogy hová, menyi időre vinnéd őket és ennyi.

Ha nemet mond rá akkor a tesóiddal kell beszélned hogy vegyék rá anyádékat, ha igent mond akkor egyszerűen szólsz hányra mész értük, elhozod őket és visszaviszed a végén. Ennyi idősen busszal is elmehetnek hozzád, de a távolság alapján biciklivel is könnyedén, ez persze helytől, biztonságtól és domborzati viszonyoktól is függ.

Én is így oldottam meg, mert én is hasonló módon mentem el otthonról egyetemistaként még régen. A két tesóm jött le hozzám néha a kollégiumba hétvégére (nem egyszerre, köztük is volt nagy korkülönbség), hogy nyugodtan együtt lehessünk, vagy később már a lakásunkba.

Nem tudsz mit tenni azzal, ha anyád nem tud ennél szorosabb kapcsolatot létrehozni veled. Te már egy felnőtt, családos ember vagy. Neked éppen úgy nem kell állandóan az anyádnál lenned, mint ahogyan a testvéreiddel sem kell. Talán ők sem igénylik ezt annyira, mint te, nagy köztetek a korkülönbség. Mivel már van saját gyereked, külön élsz, most inkább egy nagynéni vagy számukra sem mint testvér.

Majd ha már ők is felnőttek lesznek, akkor megint változni fog a kapcsolatotok, de a korkülönbség akkor is meg lesz, hiszen nekik meg majd akkor lesz saját családjuk, gyerekük, amikor a tied már éppen kifelé fog lépni tőletek.

van tesóm aki 10 évvel fiatalabb és van aki majdnem 20-szal. Szeretjük egymást, de nekik most születtek a babáik sorban, mikor nekem a legkisebb is már ballagott az általánosban.

Ők még gyerekek - te viszont már a saját külön családodért vagy felelős. Ne szakadj ketté, hanem döntsd el mit akarsz és tedd a helyére a dolgokat. Csak azért ne menj anyádékhoz mert TE akarod látni és főleg ne azért mert a tesóidat akarod látni. Ezzel a saját családodban okozol magadnak gondot, ott viszont egyáltalán nem biztos hogy értékelik az igyekezetedet. Kérdezd meg a testvéreidet, hogy ők akarnak-e veled ennyi vagy akár több időt tölteni és ha igen, akkor menjenek ők tehozzád. Most nyár van, még csak az sem kell hogy hétvége legyen.

De tisztázd magadban először, hogy most neked a saját gyereked és párod kell legyen az első, és bármennyire is szereted a testvéreidet, ők csak a testvéreid, akiknek meg van a saját anyjuk, apjuk. Képzeld magad abba a helyzetbe, ha te vagy a gyerek (a saját gyereked) de az anyád azért nem tud veled meg apáddal nyugodtan együtt lenni, mert azon aggodalmaskodik, hogyan tudna HELYETTE több időt tölteni valaki mással - még ha az a testvére is! Tényleg ez a helyes? Neked tényleg ketté kellene szakadnod a saját gyereked, családod és a testvéreid között, akiknek amúgy rendben van az élete? Tényleg fontos az hogy te olyan sokat ott legyél, ahol annyira nem is várják ezt, nem is viszonozzák, ahelyett hogy a saját lakásodban, saját családoddal töltenéd az idődet?

2020. júl. 10. 16:31
 10/11 A kérdező kommentje:

Ilyenkor az van, hogy anyám hatrateszi a kezét, hogy felőle mehetnej a gyerekek, de kerjem el őket az apjuktol is. Tesóim ugyan ez. Beszéljem meg én az apjukkal. Na en meg nem fogok könyörögni senkinek. Bicóval nem jöhetnek (főút maitt) busszal meg kb 1 óra lenne nekik +az atszállás, mert be a városba, onnan hozzánk. Nincs közvetlen járat.

En próbálnam a jó viszonyt fenntartani, hisz csak a csaladom. De kezdek beleunni.

Kedves 9es! Köszönöm amit írtál, neked külön😊

2020. júl. 10. 16:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!