Mit tennétek ebben az esetben? Mihez kezdenétek?
19 éves vagyok és meg középiskolában tanulok, a múlt hónapban az apukám a neveloanyummal és 3 kistesommal külön hazába költözött, és én nem költöztem velük, mert nem férek el a lakásban. Így a régi házba maradtam egyedül.
( Egy másik épületben lakik keresztapum, ő kifizeti azt a kevés számlámat, mert hétközben nem vagyok otthon mert kolis vagyok, így keveset fogyasztok.)
És így hogy nem élek a szüleimmel, és elvileg még nekik kéne eltartani engem, mert most vagyok érettségi előtt és nem vagyok még kereső képes. És úgy érzem nem támogatnak. Minden hónapban a családit ami kb 14.000 forint annyit kapok és ennyi. Ha pluszban kéne valamire akkor nem ad. És még se kérdezi hogy vagyok stb.
És nem tudom mit csináljak. Mert olyan egyedül érzem magam,hogy egyedül lakok egy kis lakásban, és ha enni akarok akkor minden hétvégén fel kell hozzájuk sétálnom mert kajára se kapok pénzt.
És az lenne röviden a lényeg, hogy igazságos hogy így élek?
Hát nem vmi kedves, de 18 éves korod után akár az utcára is kitehetnének, nem sok beleszólásod van.
Érettségiig kénytelen vagy ki bírni aztán dolgozhatsz. Mást úgyse tudsz tenni.
Ahova be vagy jelentve, nem rakhatnak ki.
Kinek a tulajdona a ház? A keresztapádé?
Kiskorút, fiatalkorút magára hagyni?
Nagyon durva.
Menj be a családsegítő szolgálathoz. Fel kell, hogy szólítsák őket az eltartásodra.
Apád szégyellje magát, de anyád is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!