Mit tegyek, ha anyám folyton kínosan beszél és kellemetlen helyzetbe hoz engem?
A legtöbb baráti társaságban nálam sokkal kisebb 12-13 éves gyerekek vannak. Az öcsém még el tud velük lenni, de én nem.
Így a felnőttekkel szoktam lenni, a beszélgetéshez nem nagyon teszek hozzá, csak ha olyan, akkor nevetek. Jól érzem magam közöttük. Kivéve ha anyám kínosan beszél. Ezzel nemcsak engem, hanem apámat is kínos helyzetbe hozza.
Pl.: Voltunk egy baráti társaságnál. Anyám megkérte apámat, hogy maszírozza meg a hátát (WTF?), amire apám nemet mondott. Erre ilyet szól anyám: "Majd ha lent kell neked nyomkodni, akkor majd én is azt fogom mondani, hogy nem."
Hiába mondtam neki, hogy ne csinálja, mert nagyon gáz, nemcsak nekem, apámnak és a társaságnak is, de valahogy nem érti meg. Nem veszi észre magát. És többször megalázza apámat is társaságban.
De nem értitek, hogy ez lehet hogy nem humor, oltogatás, stb.?
Valaki itt felvetette, hogy ez felnőttek közötti csipkelődés, amit a gyerek nem ért... Lehetséges.
De nem értem, hogy ezt a teóriát -mert ez semmi több, csupán egy teória-, miért kezdte el mindenki tényként kezelni.
Lehet, hogy valóban ez a helyzet.
De az is lehet, hogy nem.
Valóban lehet, hogy rendkívül kínos a kérdező anyjának a viselkedése!
Lehetséges, hogy szinte neki esik a férjének sértődötten, hogy "rendben ha nem vagy képes megmaszírozni, akkor ne várd hogy én megmasszírozzalak ott lenn!"... Ha ez csipkelődés, akkor még belefér.
Ha viszont komolyan mondja a férjének, csak egyszerűen képtelen tűrtőztetni magát és totál figyelmen kívül hagyja, hogy ott a társaság is, akkor valóban kevés kínosabb dolog van ennél.
Másrészt ha a kérdező 16-17 éves, akkor nyílván nem a 13 évesek között lesz.
Ha ez olyan zavaró valakinek, akkor esetleg olyan felállásban, ahol nincs korabeli, nem kellene meghívni.
Ekkora gyerek egyedül is tud lenni otthon.
De például, ha a kérdezőék a vendéglátók, akkor teljesen érthető, hogy Ő is a felnőttek között van, ugyanis nem nagyon van alternatíva.
Azért az még sem várható el, hogy emiatt ne legyen otthon.
Egyébként engem felnőttként sosem zavart, ha egy 16-17-18 éves "gyerek" is van köztünk. Ugyanis nem érzek elnyomhatatlan késztetést arra, hogy folyamatosan 18+-os témákról beszéljek.
Egy kedves ismerősöm gyereke, pedig még külön érdekel is...
Akik itt ilyeneket írnak, hogy "köhög a bolha", azokról ennyiből lerí, hogy valami nagyon nincs rendben náluk és hogy zsigerből utálják a gyerekeket, fiatalokat.
Nagyon elakarják Őket nyomni, borzasztó...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!