Más családban is használnak a szülők nadrágszíjat a büntetésre?
Figyelt kérdés
Nálunk igen, de az osztálytársaimnál nem.2020. jún. 30. 22:56
11/25 A kérdező kommentje:
10-es szerintem igazad van, eléggé kiment a divatból, a szüleim inkább kivételnek számítanak.
2020. júl. 1. 00:04
12/25 anonim válasza:
Nem szabad a szulonek eroszakkal nevelni vagy fegyelmezni a gyereket. Ez az o segenysegi bizonyitvanyuk Hogy eroszakon kivul nem kepesek maskepp cselekedni... szanalmas az ilyen ember
13/25 anonim válasza:
Szijjal még engem sem vertek már meg csak fakanállal,de én még 80-90 évekbe voltam gyerek.
14/25 anonim válasza:
Úgy kérdezed mintha ez természetes lenne minden családban. Te is tudod hogy nem az, de most várod hogy piszok nagy egyetértéssel mindenki neked adjon igazat.
15/25 Metionin válasza:
Nem, nálunk simán kézzel ütöttek. Volt egy vessző is a cserépkályha tetején amire hivatkoztak hogy azzal vernek el de sosem történt meg. mondjuk épp elég volt amit kézzel kaptam, olyan foltok voltak rajtam hogy sokszor nagy melegben is hosszú ujjúban kellett iskolába mennem.
16/25 anonim válasza:
Engem nem szíjjal, de kézzel- lábbal kaptam. Anyám mindig pofozkodott, vagy a hátam ütötte, persze a több centis körme többször is nyomot hagyott. Komolyan mondom, nem is oldalról ütött, hanem inkább fentről lefelé, mintha csak simán marni akart volna. Apám inkább az öklét használta, két alkalomra emlékszem hogy elestem és belém rúgott. Kb tíz éves koromig ment ez. A szomszédomat viszont szíjjal verték, na ő olyankor nem jött napokig suliba.
Ha gyerekem lesz, biztos hogy nem bízom rájuk.
17/25 anonim válasza:
apámnak nevezett véglény általában puszta kézzel ütött vagy tépett minket, de volt arra is példa, hogy fater a kezembe adta a kést, hogy fenjem ki, mert "ezzel hasít szíjat a hátamból" ahogy ő mondta. jah... voltam általános iskolás. képzelheted kérdező, hogy megijedtem. ott sírtam el magam, mert tényleg ki kellett éleznem. drága anyám meg szót se szólt, pedig ott állt mellettem.
18/25 anonim válasza:
16- os jezusom 😳 ez legalja...10 eveskorig? siman lelehet ezeket csukatni...
19/25 Metionin válasza:
18. Simán csinálják, nálunk többször járt a gyámügy mint a vízóra leolvasó de anyám mindig kicukiskodta meg kimagyarázta. Pedig az iskolaorvos is behívta beszélgetésre amikor pont oltás volt és meglátta a foltjaimat. A szomszédok meg elfordították a fejüket amikor látták hogy az udvaron tépnek.
20/25 kovpet válasza:
Azért az legyen meg, hogy itt most bűncselekményekről beszélünk. Se szíjjal, se mással nem szabad bántalmazni gyereket (meg persze felnőttet sem). Semmilyen esetben. Kivétel, ha önvédelemből teszik, de itt ez nyilván nem állt fenn.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!