Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem hagynak kibontakozni?

Miért nem hagynak kibontakozni?

Figyelt kérdés

22éves lány vagyok. Nem voltam sohasem bulizni baràtokkal,meg nyaralni sem külön a szüleimtől . Mindig azt mondják szüleim hogy túl befásult vagyok, állandóan feszült vagyok és jó lenne ha lazán venném az életet. Legjobb barátnőmmel szeretnénk idén elmenni egy pár napra valahova, de tudom hogy nem fogják megengedni. Ejtettem màr pàr szót erről és azonnal tiltották. Mèg azt sem engednék hogy a Balatonra ketten lemenjünk nemhogy pl Horvàtba. Szüleim évek óta nem nyaralnak,nem is fognak így ez nekem is kimarad és én azért szeretnék..

Miért féltenek ennyire? Egyrészről ez jó mert tudom számítok nekik és ennek örülök is, de igy semmi élményem nincsen :( Nővérem anno husz évesen barátnőkkel mehetett görögbe, neki engedték akkor..

2020. jún. 30. 09:37
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
94%

22 éves vagy könyörgöm... Nincs olyan, hogy nem engednek valamit.

Magadnak csinálod ezt az egész szarságot, azért korlátoznak mert hagyod. Felnőtt ember vagy, oda mész és akkor amikor akarsz. Te magad viselkedsz gyerekként, ezért kezelnek ők is úgy.

2020. jún. 30. 09:39
 2/17 A kérdező kommentje:
Azt mondják hogy ameddig velük lakok addig az van amit ők mondanak.
2020. jún. 30. 09:42
 3/17 anonim ***** válasza:
97%
Felnőtt nő vagy.
2020. jún. 30. 09:43
 4/17 A kérdező kommentje:
De hiába, ahogy felhozom nekik hogy mennék/vagy megyek, azonnal az orditozás és leszidás hogy fiatal vagyok éshogy ketten nem szabad menni mert mivan ha ez meg az történik..
2020. jún. 30. 09:50
 5/17 anonim ***** válasza:
68%

Igen persze felnőtt, de ha mondjuk tanul és a szüleinél lakik, akkor nem akar velük összeveszni. Tudom itt a gyakorin 18 éves elmúltan mindenki jól kiosztotta a szüleit és élte a saját életét, de ez a valóságban azért nem ilyen egyszerű. Az, hogy jogilag felnőtt vagy egy dolog, hogy ténylegesen is egy másik. Amíg a szülőktől függsz, nem vagy felnőtt.

Kérdező mit mondanak, miért nem mehetsz le a Balatonra? A nővérednek miért engedték? Példálózz vele, hogy ő anno mehetett és igazságtalanság, hogy te ennyi idősen még belföldre se mehetsz el. Azért egy 22 éves embert már illene "elengedni" nyaralni...

2020. jún. 30. 09:53
 6/17 anonim ***** válasza:
91%
Keress munkát, költözz el és élvezd a szabadságot.
2020. jún. 30. 09:54
 7/17 anonim ***** válasza:
96%
Mi történik akkor ha fogod magad és elmész? Nem engednek vissza a házba? Vagy anyagi függőségben is tartanak? Gondolom ez lehet. 20as éveim elején engem is anyagi függőségben tartottak, az egyetem mellett megkeresett kevés pénz nem sok mindenre volt elég, így szórakozásra se nagyon. Viszont ha teljes munkaidős állást vállalsz, akkor meg időd alig marad, de még mindig ez a jobb megoldás, így te magad irányítod az életed, senkitől nem kell engedélyt kérned.
2020. jún. 30. 09:58
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
"Mindig azt mondják szüleim hogy túl befásult vagyok, állandóan feszült vagyok és jó lenne ha lazán venném az életet." Azért ebben nagy ellentmondás van, ha nem engednek el sehova. Próbáld meg őket szembesíteni ezzel!
2020. jún. 30. 10:06
 9/17 A kérdező kommentje:

Azzal jönnek hogy az én baráti társaságom nem megfelelő ahhoz hogy nyaralni menjek el messzebbre.

Dolgozok , de nem keresek annyit hogy külön tudjak menni.

2020. jún. 30. 10:14
 10/17 A kérdező kommentje:
Mondani szoktam nekik hogy hogy akarják hogy lazán vegyem az életet amikor annyira keményen fognak engem hogy kiszabadulni se tudok onnan mert nem adnak esélyt
2020. jún. 30. 10:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!