Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mások szülei is ilyen szigorúa...

Mások szülei is ilyen szigorúak? Mi az amit nem engednek? Van hogy meg is büntetnek? Hogy bírjátok ki?

Figyelt kérdés

az én szüleim nagyon szigorúak velem :( nem engednek kb semmit, pedig most lettem 17

soha nem engednek sehova, fiúkkal találkozzak az kizárva, nem sminkelhetek, anyukám megmondja mit vehetek fel, nincs okostelefonom, netezni is kb titokban szoktam..

amíg ők hétvégén pihennek, minden házimunkát velem csináltatnak meg.

nem ehetek soha édességet, egészségtelen kajákat, és zsebpénzt se kapok, csak nagyon nagyon ritkán

ja és a suliban nem lehet 5ösnél rosszabb jegyem

ez most a vírus meg a karantén miatt határozottan szörnyű lett, anyukám olyan napirendeket írt nekem h estére se végeztem vele..

másnak is vannak ilyen szülei? nyugtassatok meg

mit csináltok? hogyan bírjátok ki? nekem még egy évet kéne kibírnom, ahogy 18 leszek másnap elköltözöm. de addig még 1 év van..

sehogy se lehet rájuk hatni, ha meg visszabeszélek, azt mindig én bánom meg. mindenért megbüntetnek. mentségükre szóljon h még sose bántottak fizikailag de annál sokkal rosszabb büntetéseket találnak ki. olyanokat, h örökre elmegy a kedvem attól h megpróbáljak kiharcolni vmit.

titeket is megbüntetnek ha nem csináljátok amit akarnak?

van esetleg valami módszer, ötlet, hogyan tudnám elérni, h legalább néhány dologban engedékenyebbek legyenek?

17/L

2020. jún. 23. 15:12
 1/6 anonim ***** válasza:
65%
Arany kis husim. Biztosan vannak még ilyenek, de szerencsére ritka. Kitartás. Valahogy próbálj meg spórolni, mert az elköltözéshez is pénz kell ám.
2020. jún. 23. 15:17
 2/6 anonim ***** válasza:
90%
Kitartás. Nemsoká elhagyod a családi fészket aztán már nem mondhatják meg mit csinálj és mit ne.
2020. jún. 23. 15:20
 3/6 anonim ***** válasza:
86%
Az én szüleim is így voltak ezzel, csak faterom még meg is vert. Bírd ki azt az egy évet, aztán lépj le. Talán a legjobb megoldás, ha elmész külföldre, gyűjtesz pénzt, hogy ne legyél nekik kiszolgáltatva.
2020. jún. 23. 15:51
 4/6 anonim ***** válasza:
80%

Nem értem hogy az ilyen miért vállal gyereket?

Mi történne ha nem végeznéd el a házimunkát helyettük?

Szobafogság? Most is az van.

Elveszik a telefonodat? Ja hogy nincs?

Kikapcsolják a wifit? Ígyis titokban netezel.

Eltiltanak a pasidtól? Nem is lehet fiúd.

Nem kapsz zsebpénzt? Most se kapsz.

Nem tudnak mivel sakkban tartani. Egyetlen dolog ami maradt a kezükben az az hogy megvernek. Akkor pedig látlelet és gyermekvédelmisek/családsegítő. Ilyen egyszerű.

Viszont ha komolyan el akarsz költözni minél előbb, kérheted 17 évesen hogy nagykorúsítsanak. Mivel velem is nagyon rosszul bántak (apám alkoholista gyógyszerfüggő, anyám lelkileg csinált ki) így átérzem a helyzetedet. Én ezen már átestem. 16 évesen tettek ki otthonról, jelenleg 21 éves vagyok és elég szépen talpraálltam, úgyhogy megigérem hogy amint szabadulsz onnan, szívesen segítek neked is önállósodni.

2020. jún. 23. 16:05
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a biztatást 4-es.

Sajnos amúgy ez a helyzet nem ilyen egyszerű. Ha folyton vernének, legalább nyugodt szívvel szöknék el örökre.

De szeretem őket, ennek ellenére is, és ez a legrosszabb. Mert így érzelmileg zsarolnak, főleg anyum, és pont hogy sakkban tudnak tartani. És nem gonoszságból csinálják. Ők is pont így nőttek fel. Nem fogják fel, h ez nekem rossz, mivel ők "csak jót akarnak, és majd meglátom, ha ennyi idős leszek stb".

Mit vesznek el, ha úgyse tudnak elvenni semmit? Hidd el megoldják. Minél kevesebb dolgod van annál rosszabb ha azt is elveszik :( Ha heti egyszer találkozhatsz a barátnőiddel (persze 9-re haza kell érned, meg azért előtte mindig meg kell mondani hova mész, és abba bele kell egyezniük). Na ha ezt a hetente pár órát is elveszik, amire már volt példa, megőrülök teljesen.

Megszégyenítenek mások, a barátaim előtt. Vagy a kistesóim kapják a büntetést helyettem. Ez a legnagyobb szemétségük amúgy. Hiába szeretem őket, ezt nagyon nehéz megbocsátani.

De volt már olyan is, hogy tavalyelőtt nyáron elmentem dolgozni, az összegyűlt pénzből vettem egy laptopot titokban. Anyum megtalálta és kidobta, a tavaly meg elküldtek önkéntes munkára, h nehogy véletlenül megint összeszedjek egy kis pénzt. Nem túl jó dolog nyáron reggel 6kor kelni és a tűző napon szenvedni ha nem is vagy igazán "önkéntes"

Szerencsére a laptop kérdés megoldódott, most az itthoni suli miatt, de ez meg olyan lassú h sorozatot is alig lehet nézni rajta,persze kb minden le van tiltva amit el lehet képzelni, de ez az oldal pont nem :D úgyhogy ezzel töltöm a napjaim. Még nem vették el de ha kiderül h használom és nem tanulásra akkor elveszik egyből

Persze nem könnyű titokban netezgetni, ha mondjuk leveszik az ajtódat, mert visszabeszéltél.

Nem látok sok esélyt arra h mellém állna a gyámfelügyelet, mivel egyikük se alkoholista, igazából minta szűlők ők, csak az a baj h ez a társadalom szemében a minta szűlő :/

Minden ismerősünk úgy adja elő, h ő is szeretné, ha a gyereke ilyen "jól nevelt" lenne, csak hát persze, az övé egy "rossz" gyerek, és nem hallgat rájuk

Fogalmuk sincs h az ő társadalmi elvárásaik, konzervatív hülyeségeik is hozzájárulnak ahhoz hogy a szüleim végül engem érzelmileg zsarolnak, és mindent elvesznek ami boldogságot okozna.

2020. jún. 23. 19:09
 6/6 Sjsjyj ***** válasza:

Nekem se enged anyám semmit.. Nem engedi hogy talalkozzak ismerősömmel,nem engedi hogy legyen pasim pedig nincs hetente másik ezt ő is tudja

18/L

2020. jún. 25. 11:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!