Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit szólnátok ha anyátok evek...

Mit szólnátok ha anyátok evek óta nem venne semmit szülinapodrA?

Figyelt kérdés
Ugye hogy ez azt jelenti, valójában nem szeret? Ha csak annyira képes, hogy ír messengeren hogy boldog szülinapot? Nekem nem érték kell, de hogy egy tortát nem tud összedobni... ennyire érdeklem? De en bezzeg mindig adtam neki ajándékot meg tortákat sütötttem... jogos lenne ha ezentúl en is lesz_rnam az ő szulinapját?

2020. jún. 20. 17:06
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
23%
Na, az ilyen embertípustól mentsen meg a jó Isten! Egyet tudsz vele csinálni:leszarod, de nagy ívből.
2020. jún. 20. 18:51
 22/29 anonim ***** válasza:
65%
Nem lehet, hogy valami problémája van vagy a modoroddal van gondja?
2020. jún. 20. 19:01
 23/29 anonim ***** válasza:
80%
Én örülnék, ha csak szóban/írásban felköszöntenénk egymást, de egyáltalán nem lenne szokás az ajándékozás. Szeretem a rokonaimat, de utálom a szülinapok előtti időszakokat, amikor kérdezgetjük egymástól, hogy mit kérsz a szülinapodra. Meglepetés ajándékot nem szeretek kapni, mert nem szeretem halmozni itthon a tárgyakat, és ha esetleg olyat kapok, amire nincs szükség itthon, akkor csak a nyűg van vele. Ha meg előre megmondom, mit kérek, az olyan kunyerálásszerűen hat. Másoknak se szeretek ünnepnapra ajándékot venni, mert ha csak úgy hasból veszek valamit, akkor nem tudom, örülni fog-e neki, ha meg rákérdezek, mi kell, akkor a válasz általában vagy "nem tudom", vagy pedig "nem kell semmi". Ugyanígy vagyok a karácsonnyal is. Utálom, hogy ennyire kötelességszerű, hogy ilyen alkalmakkor muszáj ajándékozni akkor is, ha a másiknak pont nincs semmire szüksége.
2020. jún. 20. 19:40
 24/29 anonim ***** válasza:
100%
Jobban is örülnék! Nem kell ilyennel foglalkozni
2020. jún. 20. 19:59
 25/29 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is volt ilyen.

Nem volt pénze, hogy ajándékot is vegyen. Finom ünnepi ebédet, egy csokor virágot kaptam,s hogy együtt volt a család.

2020. jún. 20. 20:04
 26/29 anonim ***** válasza:
66%

"Viseld el hogy lelkileg roncsot cinal belőled mert fizeti utanad a számlakat es ad ebédet."

Micsoda?!

Fizeti utánad a számlákat?!

És még belőled "csinál" lelki roncsot?!

Dolgozz, haver, ne követelőzz! Nem szégyenled magad?

2020. jún. 20. 20:06
 27/29 anonim ***** válasza:
0%

1. Senki sem éri, hogy megszülessen, ezért a szülő köteles a lehetőségeihez mérten mindent megtenni, hogy egészséges testű és értelmű, erkölcsű gyereket

neveljen belőle. Taníttassa, a lehetőségeihez mérten tegyen meg mindent, hogy szakmát szerezzen a gyerek az adottságai és hajlamai szerint.Ez így rendben.

2. A gyereknek is van kötelessége a szülő felé, mégpedig az, hogy tanul, építi magát.

3. A már középiskolás gyerek is a nyári szünetben dolgozzon, hogy a gyakorlati életben is megállja a helyét később, és hogy hozzájáruljon a családi kasszához, a saját zsebpénzéhez, vagy megvalósítsa a kisebb vágyait.

4. A gyerek, amint már munkaképes, felnőtt, nem fizetteti a rezsit az anyjával-apjával, hanem anyagilag és tevőlegesen is hozzájárul a közös anyagiakhoz, a közös élethez.

5. Ha elköltözött, önálló életet él, akkor, bizony, ha a szülő rászorul betegség, vagy anyagi okok miatt, akkor a gyerek a szülőt a törvények szerint támogatni, akár eltartani is köteles. Több gyerek esetén ennek anyagi vonzata megoszlik.

Tehát van egy testvéred is. Anyátok egyedül nevelt fel benneteket?

Gondolom, nagy nehézségek árán, ami az idegrendszerét is kikezdhette, ezért előfordulhatott, hogy türelmetlen volt, esetleg követelőzött, hogy ő mennyit dolgozik, fizeti a rezsit, főz, most, takarít rátok, és ti cserébe nem nyújtjátok azt, amit kötelesek lennétek.

És te, mint valami hisztériás, ötéves kölök, toporzékolva követeled anyátoktól a születésnapi ajándékot.

Ez jön le a történetből.

2020. jún. 20. 20:25
 28/29 anonim ***** válasza:
71%

"Ugye hogy ez azt jelenti, valójában nem szeret?"

Gary Chapman párterapeuta szerint öt fő szeretetnyelv létezik: ajándékozás, elismerő szavak, minőségi idő, szívességek, testi kontaktus. Ebből mindenkinél 1 vagy 2 dominál. Ha a miatt, hogy nem kapsz ajándékot, úgy érzed, hogy nem szeretnek, akkor neked valószínűleg az ajándékozás a szeretetnyelved, de nem mindenki ugyanilyen. Anyukád szeret, csak neki valószínűleg más a szeretetnyelve. Próbálj rájönni, hogy micsoda! Ha tudod, mi a másik ember szeretetnyelve, akkor sokkal könnyebben észreveszed, amikor kifejezi irántad a szeretetét, akkor is, ha nem ugyanaz a szeretetnyelvetek.

Ez az elmélet ugyan párkapcsolatokhoz lett megalkotva, de bármilyen emberi kapcsolatban megállja a helyét. Olvass utána! Sokat tudna javítani a másokhoz való hozzáállásodon.

2020. jún. 20. 20:49
 29/29 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell ezt túlragozni. Ő nem vesz neked semmit, te se vegyél. Ezentúl maradjatok a szóbeli/írásos felköszöntésnél és slussz.
2020. jún. 21. 09:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!