Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi a véleményetek erről?...

Mi a véleményetek erről? Jogosan dühös rám az édesapám?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az a helyzet, hogy én most szeptembertől lennék (csúszás nélkül) negyedéves a jogi egyetemen, de a 2. szemeszter után ott hagytam és elmentem egy műszaki OKJ képzésre. Rájöttem, hogy ez nem az én pályám, ezért inkább építészmérnökire szeretnék továbbmenni. Még hátra van 1 évem a képzésből és rástartolok a műszaki egyetemre (PTE: Pollack)

Most jön a lényeg...

Már eleve az, hogy ott hagytam az egyetemet "holmi" OKJ képzés miatt, nagy tüzet szított köztem és az édesapám között. Sajnos ennyi idő után sem csillapodtak a kedélyek, ahogy meglát már felkapja a vizet. Nagyon dühös rám, mert mire újra iskolapadba ülök, addigra már majdnem a kezembe lehetne a jogász diplomám. Hiába mondom neki, hogy mi értelme annak a diplomának ha nem szívesen dolgozok annak a hatáskörében... Menthetetlen.

Szerintetek jogosan dühös rám?

2020. jún. 18. 22:15
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Azt nem írtam, hogy Ő erőltette-e vagy sem-> Ő akarta. Érettségi előtt nagyon nem tudtam hogy minek menjek tovább (bár voltak már akkor is műszaki elképezéseim, de neki nagyon nem tetszettek. Ellen azzal érvelt, hogy lány vagyok...), ezért Ő mondta, hogy legyen a jog. Hiszen hasznos és szinte biztos hogy életem végéig ellát majd munkával. Húztam már akkor is a számat, de azt gondoltam hogy, majd úgyis megszeretem. Sajnos nem így lett.

2020. jún. 19. 08:50
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
10-es: ezért írtam, HA,mert nem tudom a teljes sztorit
2020. jún. 19. 14:13
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, ez akkor is erőltetés számomra. Ha eleve nem érdekelt, akkor eleve mit várt?
2020. jún. 19. 14:15
 14/14 anonim ***** válasza:
74%

"Ne haragudj meg érte, de nem adtál okot rá hogy bízzon benned. És te se tudhatod hogy nem dobod-e ezt is egy év múlva. Én azt látom hogy a többsége azoknak akik félbehagyják az iskolát, nem viszik véghez a másodikat, de az ötödiket sem amit éppen kitaláltak."

Erre annyit reagálnék, hogy én is otthagytam az első szakot amit elkezdtem és másik egyetemre mentem. Szeptemberben kezdem az utolsó félévem. Úgyhogy erre nem kell alapozni semmit. 18-19 évesen az emberek nagyon nagy része nem tudja még, hogy mit akar kezdeni az életével, ami teljesen normális.

Kérdező, egyáltalán nem jogos apukád dühe. Az OKJ nem feltétlen ér kevesebbet mint egy diploma (hasonlítsd össze pl egy villanyszerelő és egy egyetemet végzett óvónő fizetését és lehetőségeit) és te tervezed ráadásul a továbbtanulást is. Ha az észérvekre nem hallgat, sajnos csak várhatod, hogy majd egyszer elfogadja a döntésed.

2020. jún. 19. 18:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!