A nevelőapa? Hogy kezeljük az eltérő véleményeket?
A gyerekek azt fogják látni, hogy mindig össze vesztek, ő mindig rájuk szól minden apróságért.
Ez eléggé lerontja a kapcsolatukat. Később viszi a tieteket is.
Nem akartam hozzászólni, de leírom: Nővérem hasonlóért hagyta ott a párját. Neki akkor nyolcéves fia volt, és ugyanez volt, a pasi folyton csesztette ebédnél. Miért így eszi, miért úgy, miért nem eszi meg ezt vagy azt, miért teszi oda a villát, stb. (pedig a pasinak volt saját gyereke is, akit az exfeleség nevelt). Nővérem 1 év után átgondoltan szakított a pasival (természetesen előtte többször jelezte a pasi felé, hogy neki ez így nem oké). (Egyébként ő is igényes, következetes anyuka, ezt onnan is tudom, hogy most ez a gyerek már 16 éves, és a középsuliban az osztályfőnöknő mindig azt mondja, hogy "bár ilyen jól nevelt, udvarias fiúból lenne még húsz az osztályban".)
Kérdező, gondold át, hogy Neked mi mennyit ér.
A párod elvileg jót akar, de rosszul csinálja.
Beszéld meg vele - nem kaja közben vagy a gyerekek elött -, hogy az ebéd/vacsora ne a stresszelésröl szóljon. lyenkor ne a gyerekeket akarja nevelni, hanem egyen ö is nyugodtan, meg az egész család is.
De ezt feltétlen kettötök közt (a gyerekek nélkül) kell lerendezni, és neked ragaszkodni kell ahhoz, hogy ezzel álljon le, vagy ha nem akar/tud, akkor egyen külön! Hidd el, ez az opció jó eséllyel meggyözni, ha nem, akkor meg tényleg egyetek nélküle.
3-as vagyok.
Nővéreméknél is szerette a pasi a nővérem fiát, és a srác is szerette őt. (Utána, külön költözés után is megmaradt a barátság a pasi és a srác között, de már nem éltek együtt.) Semmi sem fekete vagy fehér. (De a napi szintű b..sztatást egy szerető embertől sem tűrném én sem a gyerekemmel kapcsolatban).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!