Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi a véleményetek erről?...

Mi a véleményetek erről? Jogosan dühös rám az édesapám?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az a helyzet, hogy én most szeptembertől lennék (csúszás nélkül) negyedéves a jogi egyetemen, de a 2. szemeszter után ott hagytam és elmentem egy műszaki OKJ képzésre. Rájöttem, hogy ez nem az én pályám, ezért inkább építészmérnökire szeretnék továbbmenni. Még hátra van 1 évem a képzésből és rástartolok a műszaki egyetemre (PTE: Pollack)

Most jön a lényeg...

Már eleve az, hogy ott hagytam az egyetemet "holmi" OKJ képzés miatt, nagy tüzet szított köztem és az édesapám között. Sajnos ennyi idő után sem csillapodtak a kedélyek, ahogy meglát már felkapja a vizet. Nagyon dühös rám, mert mire újra iskolapadba ülök, addigra már majdnem a kezembe lehetne a jogász diplomám. Hiába mondom neki, hogy mi értelme annak a diplomának ha nem szívesen dolgozok annak a hatáskörében... Menthetetlen.

Szerintetek jogosan dühös rám?

2020. jún. 18. 22:15
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
66%

Dehogy jogosan. Te is tudod, hogy nem, felesleges a kérdés. A szülő nem szólhat bele a gyerek pályaválasztásába, legfeljebb tanácsot adhat.

Ha arról lenne szó, hogy lustaságból otthagyod a sulit, vagy elmész drogosnak, akkor azt mondom, megértem őt, de ez csak ilyen hülye hatalmi harc a szülő részéről (sorry de ez így van, pszichológiát tanultam).

2020. jún. 18. 22:23
 2/14 anonim ***** válasza:
77%
Azért NÉMI alapja van a haragjának ha ő fizette az iskolát.És igen, az OKJ semmi az egyetemhez képest.
2020. jún. 18. 22:39
 3/14 A kérdező kommentje:

Igen, ezzel tisztában vagyok hogy az OKJ tényleg semmi az egyetemhez képest. De az miért nem nyugtatja meg, hogy most kitartó leszek és véghez viszem a műszaki egyetemet?:/ Nyilván, tudom hogy nem tudhatjátok rá a választ...

És igen, ő fizette az első évet a jogon.

2020. jún. 18. 22:44
 4/14 anonim ***** válasza:
28%

nem, egy hisztis fsz, az enyém dettó ugyanaz.

költözz el, és vedd magad körbe felnőtt emberekkel, ezt a hisztis ötévest meg hagyd meg a nevelőnőjének.

2020. jún. 18. 22:46
 5/14 anonim ***** válasza:
83%
Ne haragudj meg érte, de nem adtál okot rá hogy bízzon benned. És te se tudhatod hogy nem dobod-e ezt is egy év múlva. Én azt látom hogy a többsége azoknak akik félbehagyják az iskolát, nem viszik véghez a másodikat, de az ötödiket sem amit éppen kitaláltak.
2020. jún. 18. 22:48
 6/14 anonim ***** válasza:
35%

Az, hogy ő fizette, az egy dolog. Nem lehet zsarolni a gyereket sem pénzzel, sem érzelmileg. Valószínű azért fizette, mert módjában állt, és gondolom most miattad nem fog éhenhalni otthon a család. Ha meg mégis, akkor sajna az a szülő hibája, hogy nem kalkulálta össze a költségeket.

A mérnöki képzés amúgy is nagyon ígéretes, szóval semmi baj nincs azzal.

2020. jún. 18. 22:51
 7/14 anonim ***** válasza:
75%

az én szüleim sem egyszerűek, de ők soha nem szóltak volna bele abba, hogy mit tanulok! Mondjuk nekem államilag támogatott volt a két egyetem meg az OKJ is, de attól még támogattak, míg diákmunkán voltam, mert rendes 8 órás munkába nem mehettem az iskola mellett.

Ha azt mondják, bocsi kislányom, de nem futja az iskoláidra, akkor nyilván elmegyek dolgozni, és minden más lett volna. De ők ebbe az irányba terelgettek, anélkül, h meg akarták volna határozni, pontosan melyik szakot válasszam.

Sztem te inkább azt akartad kérdezni, hogy mit csinálj apáddal, hogy megnyugodjon. Hát sajnos semmit. Majd magától megnyugszik. Csináld végig ezt a sulit, amibe átnyergeltél, és rohadt büszke lesz rád később

2020. jún. 18. 23:24
 8/14 anonim ***** válasza:
60%
+Ja amúgy ne csodálkozz, ha itt főképp elítélő, meghurcoló válaszokat fogsz kapni (látom az előzőeket is lepontozták), de itt a gyakorin nagyon kevés az diplomás, és az átlag IQ az kb 80, szóval ne sok megértésre számíts. 7. voltam
2020. jún. 18. 23:26
 9/14 anonim ***** válasza:
77%
Ha még azelőtt hagytad ott a jogot,hogy átraktak volna fizetősre, egy szava nem lehet, ha ezt ő erőltette. Szerintem...
2020. jún. 19. 01:37
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
És hol olvastad hogy a szülő erőltette?
2020. jún. 19. 07:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!