Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy próbálnátok megvigasztaln...

Hogy próbálnátok megvigasztalni a lányotokat ha éppen szakítottak vele?

Figyelt kérdés
Ajánljak neki anya-lánya programot? Menjünk el valahová esetleg? Ti hogyan támogatjátok a lányotokat ez esetben?
2020. jún. 18. 20:55
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Én amikor ilyen helyzetben voltam (jelenleg 23 éves vagyok, átestem 1-2 csúnya szakításon amik élénken élnek bennem a mai napig), nekem akkor -főleg az első pár napban/héten- a leginkább semmire nem volt szükségem. Engem is nagyon próbált anya vigasztalni, de leginkább egyedül akartam lenni. Ezt tanácsolom neked is, hagyd, hagy próbálja egyedül feldolgozni. Ha elérkezett az idő, magától menni fog hozzád (ha olyan a kapcsolatotok) és nyitni fog, hogy csináljátok programokat.

Esetleg mondd meg neki, hogyha bármit szeretne, bárhova menne szóljon neked!

Ennél többet sajnos nem tudsz tenni, a lényeg, akármennyire is segíteni szeretnél ne menj az agyára! (Nálunk ez volt mindig..)

2020. jún. 18. 21:00
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Egyszer kérdezném meg hogy szeretne e menni valahová.
2020. jún. 18. 21:01
 3/12 anonim ***** válasza:
90%

Azzal segíted, ha azt adod, ami neki jólesne. És mindenekelőtt nagyon figyelj rá, de ne légy tolakodó.

Nem írtad, hány éves a lányod, együtt laktok-e, milyen típusú a lányod, stb.

Tartsd tiszteletben, ha egyedül akarna lenni. Azt is,ha fogalma sincs, mit akar. Azt is, ha nem a te, hanem a barátnője tásaságára vágyik inkább.

Elég, ha érezteted: te ott vagy neki, van rá időd és érdekel, hogy hogy van. Egy kávézásból rossz csak nem sül ki: közben megdumálhatjátok, mire lenne szüksége most veled/tőled.

Lehet, hogy a kedvenc sütijét kéri, vagy azt, hogy aggódj kevésbé látványosan: mi nem ismerjük őt, de az látszik, hogy te egy szuper jófej anyuka vagy!:)

2020. jún. 18. 21:10
 4/12 anonim ***** válasza:
64%
Szakítás után anyuval mindig bonyolult, időigényes és finom csokis nutellás sütit sütöttünk, aztán felbontottunk egy üveg pezsgőt és jót beszélgettünk mindenféléről. Elterelte a gondolataimat, sikerélményt adott, és lelazított a borozással. Másnap mindig sokkal könnyebb volt.
2020. jún. 18. 21:39
 5/12 anonim ***** válasza:
91%

Mondd el neki, hogy mellette vagy, rád mindenben számíthat.

Utána várd meg, amíg ő jön hozzád. Ne hozd fel a témát, csak akkor ha ő kezd el róla beszélni.

Én még nem vagyok édesanya ugyan, de tudom, hogy ilyen helyzetben megtennél bármit a gyermekedért, és nagyon rossz tétlenül ülni.

De sokszor pont magányra van szükségük, hogy fel tudják dolgozni, és azzal segítesz a legtöbbet, hogy személyes teret biztosítasz neki.

2020. jún. 18. 21:44
 6/12 anonim ***** válasza:
95%
Nekem a naplóírás sokat segített ilyenkor, és az is, ha megnéztem egy filmet, elterelte a figyelmemet.
2020. jún. 18. 21:46
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a fájdalmas szakítások után mindig csak az segített, hogy pár napra elvonultam egyedül bőgni.

Te ismered, ha egyedül akar lenni hagyd rá. Nyugodtan kérdezd meg, mire vágyik, lehet magányra, lehet arra, hogy beszéljetek. De szerintem kedves vagy, biztos fog valamit válaszolni, mert látszik, hogy törődsz vele.

2020. jún. 18. 22:21
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Hagynám békén, míg szükségét nem látja, hogy beszéljen róla.

Ha meg eljön ez az idő, akkor elmondanám neki, hogy minden elmúlik egyszer, még ez a mostani kín is. És hogy a szakításnak biztos volt oka, érdemtelen ember után ne bánkódjon!

2020. jún. 19. 06:40
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Én szivesen beszélgetnék vele csak így barátilag ha nem tudja nem akarja mással megosztani!
2020. jún. 19. 07:47
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Az en anyukam sajnos rettenetesen kezeli. Konkretan a szakitas utan par oraval, amikor a fajdalomtol szinte megmozdulni sem tudok es azt kivanom, hogy csak ataludhassak egy teljes evet, amig el nem mulik ez az erzes, odajon hozzam, hogy elmegyunk-e plazazni. Amikor azt mondom, hogy nem, akkor sirva fakad. Kozben ilyeneket mond, hogy ha vege lett akkor sz&rjam mar le, mit erdekel meg engem? (Megegyszer: hosszu kapcsolat vege utan 5 oraval jarunk.) Ha sirok, akkor o is vagy elkezd bogni, vagy elkezd velem veszekedni, hogy szedjem mar ossze magam, miert vagyok ilyen? Ezt mar tobbszor eljatszottuk, igy szamlmra az valt be, hogy szepen elvonulok 1-2 hetre az egyetemi albimban es nem is megyek haza.
2020. jún. 19. 08:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!