Hogyan értessem meg az anyámmal hogy nem szeretnék jogosítványt?
Nem az a problémám, hogy anyukámat kéne fuvaroznom. Csak nem értem, hogyha eddig teljesen jól megvoltunk autó és jogsi nélkül, akkor most hirtelen miért kell. Szerintem felesleges pénz kidobás. Rengeteg olyan munka van, ahol nem kell jogsi. Ha pedig menni akarunk valahova, ott a tömegközlekedés.
18l
Majd sajat gyerekkel és 2 bőröndel esoben/ -15 fokban megnezem mennyire dicsered a tömeg közlekedést.
En is 30 evesen csináltam meg, addig jol el voltam nélküle, most meg vegem lenne nélküle.
Ha a kuplungolás aggaszt, akkor vetess automata váltós autót :)
Nekem kis pözso 206-om volt,mint 1. autóm. Sokáig nem vezettem jogsi után. Féltem is beleülni, férjemmel mentünk gyakorolni a faluba :D De kellett, mert baromira elegem volt abból, hogy 1.5 órát buszozok a szatyrokkal hóban, fagyban, esőben, kánikulában. Nekem ez a kiesett idő kincs, amit most tartalmasan töltökel a családdal, nem este 8-kor főzök.
Aztán eladtuk a kicsikocsit, férjem is eladta a magáét, most automataváltós hibridünk van. Imádom 😊
„Emberek! Itt nem az volt a kérés, hogy győzzetek meg, hogy csináljam meg”
:D
Igazad van, vagy funkcionális analfabéták, vagy csak jó magyar szokás szerint majd ők megmondják, mit csinálj, hiszen a magyar proli mindent mindenkinél jobban tud !! ja, igen, és természetesen minden munkához kell ma már jogsi (lol).
Amondó vagyok, hogy ha semmi kedved, érzéked hozzá, akkor kár erőltetni. egyik ismerősöm nem akarta megcsinálni a jogsit, de pont visszaköltözött az apjához, és mivel ideiglenesen vele élt, nem akart nemet mondani neki.
elsőre megcsinálta, majd utána sosem vezetett se Magyarországon, se külföldön.
én is most csinálom, mert családi cégnél vagyok, és a cég fizeti, így nem volt pofám nemet mondani, de tudom, hogy max. itt a környéken fogok vezetni, ha sikerül. Olyan szinten nem érdekel a vezetés, hogy hihetetlen.
Ja, és a legjobb! A jogsival rendelkező, de sosem vezető anyámnak volt a legnagyobb szája, h „kell a jogsi”!
Ahogy előadtad, csak azért akarja, hogy letedd, hogy őt furikázd. Ennyi erővel megmondhatnád neki, hogy tegye le ő és járjon kocsival, neked a jelenlegi helyzet megfelel.
Egyelőre.
Aztán eltelik 5-10 év, és szembesülsz, hogy milyen hátrányai vannak a tömegközlekedésnek. Ugyanígy voltam vele, mint te, sosem gondoltam volna, hogy jogsit fogok csinálni, egyszerűen nem érdekelt az egész. Az élet engem látszott igazolni, egyetem alatt bőven jó volt tömegközlekedni max heti egyszer (a városban minden elérhető gyalogtávra volt), az első munkahelyem szintén gyalog 7 percre, a bevásárlást házhoz hozták (Anglia, ott a mélyhűtött cuccokat is kiszállítják, nem csak a szobahőmérsékletűeket), haza egy évben 2-3 alkalommal utaztam, azt is repülővel. Nem éreztem egyáltalán hiányát.
Most viszont visszaköltöztem Magyarországra, agglomerációba. A munkahelyemig naponta 2,5 órát közlekedek összesen, kocsival ez 40 perc lenne, erős forgalom esetén is max. egy óra. Hazaesek 6-ra, főzök, vacsorázok, fél 8, és marad a pihenésre meg az esti rutinra kb. 1,5 óra, mert hajnalban 5-kor kelek. Ha kocsival lennék, elég lenne egy órával később, és este is annyival hamarabb érnék haza. És akkor nem is beszélve arról, hogy péntekenként nagybevásárlást kell tartanom, 30 kiló cuccal megpakolva a 35 fokos, tömött buszra felszenvedni külön élmény (főleg, ha mondjuk aznap jön meg és még görcsölsz is), arról nem is beszélve, hogy dombon lakunk, tehát felfelé is cipelnem kell.
Szoktunk járni egy évben 2-3 alkalommal wellnessezni, tömegközlekedéssel sok ilyen hely kiesik a listáról, mert fél napot kellene utazni, annyira rosszak a csatlakozások mind busszal, mind vonattal. És akkor még gyerekünk sincs, aki végighisztizze az utat, vagy telehányjon mindent, vagy ide-oda kelljen furikázni. Egy elsős gyereket hogy raksz fel a buszra, hogy menjél, fiam, iskolába, mikor azt se tudja, merre van? Ha meg elmész vele, akkor te magad hogy érsz be a munkahelyedre?
Vannak azok a helyzetek, amikor szükséges a jogsi. Nem kell minden nap használnod, ha anyád nem nő a nyakadra vele, de valóban, most jobb helyzetben vagy. Kelleni fog, hiába nem látod még át most. Én sem jókedvemből csinálom, vagy mert megszerettem az autókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!