Hogyan értessem meg az anyámmal hogy nem szeretnék jogosítványt?
Figyelt kérdés
Eldöntötte, hogy márpedig nekem lesz jogosítványom (ha már neki nincs) és majd én fogom furikázni a munkahelyére. Hiába mondtam el neki 100x,nem érti meg. Konkrétan figyelmen kívül hagyja a véleményemet. Mit tehetnék?2020. jún. 12. 18:44
11/38 anonim válasza:
#8, Ha 70 ora nem eleg megtanulni, akkor vagy neked nem kellene eroltetni a jogsit, vagy az oktatot kell lecserelni. Vagy csak siman elkuldeni melegebb eghajlatra, mivel sokan direkt huzzak az idot hogy orakat vegyel.
12/38 anonim válasza:
Pont ugyanez volt nálunk is anno, még veszekedtünk is, mert erőltették és én nem akartam. De milyen jól döntöttem, hogy megcsináltam!! Utólag nézve meg csak örülhetek, hiszen sok embernek nem adatik meg, hogy támogassák anyagilag a jogosítványszerzést. Tényleg nagyon drága. Úgyhogy szerintem ne szalaszd el a lehetőséget. :)
13/38 anonim válasza:
#11 300 ezer fölött simán lehet 40-50 óránál is. Másak az árak mindenhol, plusz beleszámolta a vizsgadíjakat is gondolom.
14/38 anonim válasza:
#13, A felesegem magyarorszagi, es emlitette hogy vannak oktatok akik direkt huzzak az idot, hogy vegyel orakat.
Az en jogsim ~120 ezer volt 5 eve, es 30 orat kellet vezetni, utanna mentel vizsgazni. A plusz orak vasarlasa a tobbsegnel szoba sem jon.
15/38 anonim válasza:
#14 náluk csak az vezet többet aki szeretne vagy akinek szüksége van rá. Plusz 10-20 óránál még semmi nincs veszve.
16/38 A kérdező kommentje:
Emberek! Itt nem az volt a kérés, hogy győzzetek meg, hogy csináljam meg. Szóval lehetne, hogy a problémával foglalkozunk? Köszönöm.
2020. jún. 13. 08:07
17/38 anonim válasza:
Kérdező, szavakat nem adhatunk a szádba. Ha a nem szócska nem érhető neki akkor ez van, amúgy se neked akar jót hanem szeretné hogy vidd a valagát ide-oda. Nem tudod meggyőzni.
Ezért mondják, hogy nemhogy profitálnál belőle is kifizettetnéd vele amíg van lehetőséged, mert a jogsi baromi nagy ELŐNY.
18/38 anonim válasza:
Megértem a problémádat, mert azután neked mindig készenlétben kell állni. Viszont a jogsi előny, ha van a saját munkádhoz is.
19/38 anonim válasza:
Nálunk ugyanez volt, azzal a különbséggel, hogy normális indokot igazából ők se nagyon tudtak felhozni. Én egyáltalán nem szerettem volna jogosítványt, mert nem érdekelt az egész, nem vonzott, nem éreztem szükségét és nem is láttam, hogy nekem majd a közeljövőben lenne rá szükségem. Ugyanakkor a szüleim erősködtek, hogy de meg kell csinálni, igenis le kell rakni, az xy is megcsinálta (nálunk is kb. mindenki azonnal rohant amikor elérte a korhatárt), ez ma már alap, majd később már nem kell és ez milyen jó stb. Aztán be is fizettek a tanfolyamra, szóval nem nagyon volt beleszólásom... ha már ki lett fizetve, akkor elmentem és megcsináltam. Én most ugyanolyan felesleges pénzkidobásnak tartom, mint akkor. 4 éve van meg a jogosítványom és konkrétan 4 éve vezettem utoljára, mikor meglett a jogsim (nem dacból meg nem "csak azért sem", csak kb. tényleg ennyire volt szükségem a jogosítványra, semennyire). Azóta semmit nem vezettem és nem tudom, hogy mikor fogok legközelebb, de szerintem kb. tanulhatnám is újra az egészet, mert az a kis kártyácska aztán pont nem jelent semmit. Egyedül az lehet számomra pozitívum, hogy nem nekem kellett fizetni, de hát most ez azért nem akkora nagy öröm. Ebből a szempontból szerintem sokkal jobb lett volna, ha majd szimplán akkor csinálom meg, amikor én szeretném, mert úgy érzem szükségem/igényem van rá és ha akarnak/tudnak támogatnak benne, ha nem, akkor nem.
20/38 anonim válasza:
Ha ennyire erőlteti, akkor gondolom ő lenne az aki állja a költségeket is. Kezdd el, aztán ha tényleg nem érzed komfortosan magad vezetés közben, vagy esetleg nagyon nem is megy, akkor hidd el egy idő után meg fogja érteni hogy ez nem neked való, nem akar majd több százezret kidobni az ablakon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!