Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan értessem meg az anyámma...

Hogyan értessem meg az anyámmal hogy nem szeretnék jogosítványt?

Figyelt kérdés
Eldöntötte, hogy márpedig nekem lesz jogosítványom (ha már neki nincs) és majd én fogom furikázni a munkahelyére. Hiába mondtam el neki 100x,nem érti meg. Konkrétan figyelmen kívül hagyja a véleményemet. Mit tehetnék?

2020. jún. 12. 18:44
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
69%

Én azt mondom a jogsi manapság olyan mint a nyelvvizsga, nyelvtudás, érettségi, diploma vagy akármilyen szakvégzettség. Mondhatod azt hogy nem akarom, de mégis csak le kell tudni ha haladni akarsz az életben.

Én nem csináltam meg, csak közel 30 évesen, munka mellett 300 ezerért. Nem volt egyszerű. Viszont mióta megvan egy álom. Nyilván nem Budapesten belül, viszont Pesten kívül is van élet.

2020. jún. 13. 11:59
 22/38 A kérdező kommentje:
Vidéki vagyok, de teljesen jól meg vagyok nélküle. Eddig is és ezután is. Pontosan ezért nem értem, hogy akkor mégis minek?
2020. jún. 13. 12:09
 23/38 anonim ***** válasza:
64%

Mert majdnem minden munkához kell a jogosítvány, föleg vidéken, munkába járni jóval gyorsabb és kényelmesebb, mint tömegközlekedéssel (ugyanis a munkaidö nem egyezik a menetrenddel, ha elötte-utána egy-két órát vársz a vonatra/buszra, akkor rájössz, mennyire nem OK), a tömegközlekedés jóval drágább, rengeteg munkakörhöz feltétel a jogosítvány (gyári szalagmunkásnál nem, de nem hiszem, hogy ez a vágyad), mindenféle ügyintézésnél rengeteg idöt meg lehet vele spórolni, nagyobb bevásárlást egysezerüne meg lehet oldani (amíg anyukád vásárol be, addig nem veszed észre, ha majd neked kell, akkor igen) meg még ezerféle egyéb elönye van.

Ha nem anyukáddal élsz, hanem egyedül, és a mindennapokat neked kell megoldani, akkor igen nagy elöny, ha tudsz vezetni.

De ha annyira makacs meg buta vagy, hogy kihagyod ezt a lehetöséget most, akkaor idövel te fogsz ráfizetni - szó szerint is meg átvitt értelmeben is.

2020. jún. 13. 12:51
 24/38 anonim ***** válasza:
69%

Gyerek miatt pld nem árt majd, ha lesz.

Ha lázasan kell őt dokihoz vinni, hidd el, sajnálni fogod busszal húzgálni oda - vissza.

Ez csak 1 érv az ezernyi közül, de nálam ez volt az az élethelyzet, amikor beláttam, hogy kocsi is kell, nem csak jogsi, amit hirtelen felindulásból megcsináltam 20 évesen, majd nem használtam 10+ éven át.

2020. jún. 13. 16:08
 25/38 anonim válasza:
89%

Szerintem semmivel nem lesz rosszabb sofőr aki 70 vagy több órát vesz. Maximum magabiztosabban kezeli a kocsit és nem balf@sz módjára parkol. Tisztelet a kivételnek.

Sok ember van aki 30 valahány órával vizsgázott le, de fél vezetni. Na? Erre mit mondtok, kötekedők?

Egyébként az oktatóm azt mondta, hogy ha a most 7 éves fia vezetni fog tanulni, nem engedi 30 órával vizsgázni. Majd csak 80-100 óra után, hogy gond nélkül kezelje a kocsit addigra.

Valószínüleg a saját fiát is le akarja húzni ugye?

2020. jún. 13. 17:04
 26/38 anonim válasza:
62%

Mondd anyukádnak, hogy egyelőre nem érzed késznek magad, hogy belekezdj a jogsiba, de lehet, hogy még meggondolod magad, térjetek vissza rá később. Megérti szerintem.

Elég veszélyes "üzem".

2020. jún. 13. 17:06
 27/38 anonim ***** válasza:
39%

Egész egyszerűen tanúk előtt kijelented, hogy márpedig te ezt nem csinálod, és ha törik, ha szakad, te nem mész el a tanfolyamra.

Ha tisztáztad vele, és ennek ellenére befizeti, akkor nincs mit tenni.

Esetleg arra jut majd, hogy inkább elvégzi ő maga, ha már ennyire motivált.

2020. jún. 13. 17:12
 28/38 anonim ***** válasza:
64%
19 évesen nekem is mondta anyukám, hogy kifizeti akkir nem akartam.32 évesen most csinálom mert bizony kell! Férfinél egyenesen szinte elvárás. 32n
2020. jún. 14. 20:51
 29/38 Savlekotő ***** válasza:
35%
Gondolom nem akarja Anyucit hurcolászni,Anyuci járjon busszal vagy tanuljon meg ő,érdek mindenhol..
2020. jún. 14. 22:58
 30/38 anonim ***** válasza:
23%

Ha nem akarod akkor nem csinálod. Gondolom nem kényszerít, meg nem is lehetne kényszeríteni.

Viszont gondold meg. Én nő vagyok, de nekem is nagyon fontos, férfin mél szinte elvárás a B kategória.

Munkát se nagyon kapsz nélküle.

2020. jún. 15. 06:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!