Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mostanában ez tényleg így...

Mostanában ez tényleg így megy?A gyerek az úr?

Figyelt kérdés

10éves fiam mondta ma hogy csak azért szültem őket,a tesóját is,mert pénzt kapok utánuk.És amúgy se mondjam meg mit csináljon meg mikor,mert ő parancsol,nem én.

Tény és való,hogy az apukájuk sokat dolgozik,hogy mindenünk meglegyen,én még itthon vagyok a kisebbel,meg ugye most vele is,de szerintem ez akkor sem normális dolog.

2020. jún. 9. 15:15
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
100%

Ha ez az első ilyen eset, lehet csak hallotta a tévében, vagy a haverjaitól, és úgy gondolta, ez menő.

Beszélgess el vele arról, miért nem mondunk ilyet, és hogy az a pénz amit kapsz utána mennyire (nem) elég, meg hogy mennyi mindent kell otthon is csinálni. Ha megérteted vele a dolgokat, az többet ér egy pofonnál. Tapasztalatból mondom, én mikor gyerek voltam, a szép szóra hallgattam, meg lehetett velem beszélni mindent (pedig elég nehéz eset voltam), de ha felpofoztak, csak még jobban megsértődtem.

2020. jún. 10. 00:06
 32/33 anonim ***** válasza:
58%
"Nem tudom a kérdező a félelmetesebb vagy a válaszolók, akik kamu kérdésre őszintén reagálnak." Én nem tartom kamukérdésnek, mert nem járok csukott szemmel: és azt látom hogy már a tíz éves korosztály is arrogáns, követelőző, és lenézi a szüleit, uralkodni akar a felnőtteken. És sok szülő nem tudja kezelni az agresszív, minimális empátiával SEM bíró gyerekeit. És ez a jellemző. Napi élmény egy kecskeméti boltból: anyuka nem vette meg a tíz éves forma gyereknek amit akarta, erre az üvöltve hülye ku.rvázta a felnőttet. És a szülő nem tudta kezelni a helyzetet: meg is értem miért. Mert ha rá mer szólni, netalántán kiosztani egy jól megérdemelt pofont a kis féregnek, ő lenne a szar szemét veszélyeztető szülő. Lehet itt jönni a szokott dumával hogy " a szülő hibája mindig minden" "a gyerek nem felelős soha semmiért" de ez baromság. A gyerekek többsége sajnos már ennél kisebb korban is tudatosan manipulálja a dolgokat, és tisztában van vele mennyire nincs eszköze a szülőnek ellene. Mert nekik "jogaik vannak" ellenben a kötelességszegésüknek soha nem lehet következménye, mert mindig akad valami idióta, aki gyámüggyel fenyegetőzik.
2020. jún. 10. 04:31
 33/33 anonim ***** válasza:
64%

Nekem ilyet 1x mondott a gyerek (gondoltom valamelyik iskolatársától hallotta, mert itthon ilyet nem látott).

Már aznap nem volt se tévé, se net se telefon.

Mondtam, hogy ha elég idős lesz, akkor elmehet diákmunkára és megkeresheti magának a rávalót, akkor vehet magának telefont és beleadhat a rezsibe. Ha éhes csináljon magának szendvicset és innentől ő mossa a ruháit. Még aznap este sírva kért bocsánatot és azóta sem fordult elő ilyen.

2020. jún. 10. 09:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!