Mostanában ez tényleg így megy?A gyerek az úr?
10éves fiam mondta ma hogy csak azért szültem őket,a tesóját is,mert pénzt kapok utánuk.És amúgy se mondjam meg mit csináljon meg mikor,mert ő parancsol,nem én.
Tény és való,hogy az apukájuk sokat dolgozik,hogy mindenünk meglegyen,én még itthon vagyok a kisebbel,meg ugye most vele is,de szerintem ez akkor sem normális dolog.
Egy gyerek nem talál ki ilyet saját magától. Ezt biztosan hallotta valahol vagy valakitől.
Rokonomnál nem divat a megmaradt étel lefagyasztása és utána abból enni. Mert ők ilyen "pazarlóak, mert van pénz" (nem gond ha megromlik a felvágott vagy a krémtúró, van még a boltban címszóval). Nos az 5 éves kislányuk a nagymamának azt mondta, hogy dédi, mi nem eszünk fagyasztottat mert az szar. Na ezt ő biztos nem találta ki, 5 évesen nem is tudja mi az, hogy fagyasztott étel...
Nem, nálunk nem így megy. Szintén 10 évesem van. Tisztában van a pénz értékével, és tudja, hogy szeretjük, foglalkozunk vele, nem a pénz miatt szültem.
Ahelyett, hogy felpofozod, beszélgetni kellene vele ezekről a dolgokról.
Milyen a kapcsolat a férjeddel? Milyen a környezet? Kivel találkozik még a gyerek Nagymama rokon például aki mondhat neki ilyet,apával milyen az ő viszonya,apa esetleg alá adja a lovat is hogy veled így lehet viselkedni,esetleg látja e hogy apa veled hasonlóképp beszél? Egy 10 évesnek semmi keresnivalója a szülő fején,egyenrangúként kell kezelni partnerként,de ne ő legyen a falkavezér.
70F
Lehet, visszakérdeztem volna, hogy ha én is dolgoznék és egy nagymama/dada lenne vele "csak úgy" és nem dolgozna, ami azért nem kis meló, pláne ennyire eltérő korú gyerekeknél,az se csinálna semmit ennyi erővel?
Egy 10 éves gyereket már bőven be lehet vonni a háztartási teendőbe és rájönne, hogy mégse csak segg mereszgetésből áll az otthonlét. A Föld másik felén kb. az a minimum, hogy ennyi idősen a kunyhót kitakarítja a gyerek. Ha lány, még meg is főz. Persze, ez meg már a másik véglet lenne és ennek se kell, hogy rendszeres legyen.
Hu megnyugodtam, ugy latszik a 8-10 eves korosztaly megfelel a tankonyvi leirasnak mert ilyenkor ebrednek tudatara, hogy nem halhatatlanok vagyunk (ok sem) es elkezdik a kritikus kerdeseiket foltenni vagy kijelenteni a lealazo igazsagukat az uj felfedezesek tukreben.
De ...szepen el kell mondani nem igy van. Nekem a 8 evesem mondta azt, hogy en bezzeg nem is dolgozom (nem is tanulok), egesz nap otthon vagyok es a tobbi nagyjabol azt nem tette hozza a vegen, hogy en otthon meresztem a sejhajom es kozben ot lekorlatozom.
Szepen elmagyaraztam neki elotte milyen sokat dolgoztam, meg milyen ez a gyerekvallalosdi (en is a kisebbel vagyok otthon). Nehezen ertette meg, de a csaladi potlek nalunk is elokerult, es akarhogy magyaraztam hosszu honapokig felhozta "az az ő pénze".
Sajnos a baratoktol sok butasagot hallanak, felreertenek elkapott radio/teve riportokat vagy mashol hallott felnott beszelgeteseket. Amit irtal az olyan mintha valaki a regi slagert nyomta volna neki, hogy a sok gyerekbol milyen jo megelni...lehet jatszoteren hallott valakit beszelgetni es a kis fejlodesben levo agya es jelenlegi tudasa még nem alkalmas arra, hogy megertese.
Ha szepen elmagyaraztad kesobb vagy még parszor fogod, akkor elobb vagy utobb megerti. A pofon se gond..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!