Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mostanában ez tényleg így...

Mostanában ez tényleg így megy?A gyerek az úr?

Figyelt kérdés

10éves fiam mondta ma hogy csak azért szültem őket,a tesóját is,mert pénzt kapok utánuk.És amúgy se mondjam meg mit csináljon meg mikor,mert ő parancsol,nem én.

Tény és való,hogy az apukájuk sokat dolgozik,hogy mindenünk meglegyen,én még itthon vagyok a kisebbel,meg ugye most vele is,de szerintem ez akkor sem normális dolog.

2020. jún. 9. 15:15
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
77%
10 éves nem foglalkozik ilyen témával. Valami felnőtt mondta neki.Miért?Hogy kitörjön a családi balhé.Hogy bosszantson téged.Anyós?Férj? Esetleg. Gondold végig.Felbújtják a gyermeket, hogy borsot törjenek az orrod alá.Nincs is szebb mint az anyaság.Ne bosszankodj miatta.
2020. jún. 9. 15:55
 12/33 anonim ***** válasza:
81%
"10 éves nem foglalkozik ilyen témával." Te nagyon lebecsülöd a gyerekeket.
2020. jún. 9. 16:00
 13/33 anonim ***** válasza:
37%
Jó ég, emberek, erről ordít, hogy kamukérdés :D Ne üljetek már fel neki.
2020. jún. 9. 16:21
 14/33 anonim ***** válasza:
58%
Beoltott téged egy 10 éves gyerek, erre érett felnőtt módjára ide jöttél "hisztizni" hogy a gyerek az úr? Epic fail.
2020. jún. 9. 16:21
 15/33 anonim ***** válasza:
75%
Biztos van valami oka, amiért ilyet mond. Nem lepofozni kellene, hanem megbeszélni, hogy ezt miből gondolja, honnan hallotta. Magától szerintem egy átlag 10 éves nem is tudja, hogy milyen meg mennyi pénz jár utána, nemhogy olyanokkal dobálózzon, hogy csak a pénz miatt szülték. Nyilván ennek a parancsnokolásnak is vannak előzményei, ennyiből mi nem látjuk a családi dinamikát, a férjeddel, gyerekekkel való kapcsolatot. Az viszont biztos, hogy nagyon nem oké valami. Beszélj vele normálisan és kezeld partnerként a gyereket. Ha érvek helyett ütöd, azzal semmiképp nem fogod kivívni a tiszteletét.
2020. jún. 9. 16:22
 16/33 anonim ***** válasza:
18%
Ezért megütöd? Én tuti megkérdeztem volna, ugyan, hol hallotta ezt. Aztán kiderül, hogy nem is biztos, hogy ő gondolja, csak haverok közt most ez a trend
2020. jún. 9. 16:33
 17/33 anonim ***** válasza:
39%

Szerintem is hülyeség volt megütni. Gondolkodj el egy kicsit magadban, mert ez pont annak a jele, hogy nem tartod kézben a dolgokat (az erőszak a gyengék fegyvere).

A gyerekkel meg el kell beszélgetni, hogy miért gondolja így. Nem leszel egész életében ott, hogy pofon vágd, rá kell vezetni, hogy gondolkodjon. Egy tízévesnek még nem olyan könnyű egy ilyen bonyolult kérdést rendesen átgondolni, de például arra rá lehet vezetni, hogy a túl gyors véleményalkotás tévedésekhez vezethet.

2020. jún. 9. 16:45
 18/33 anonim ***** válasza:
72%

Talán el kéne neki mondani, meg kéne vele beszélni, hogy mennyi pénzt is kaptok valójában utánna és ahhoz képest mennyibe kerülnek a cuccai, költségei. Vagy a pénz fogalmával nincs tisztában vagy a dolgok áráról nincs fogalma.

Ha emiatt megvonsz tőle dolgokat, még visszásnak is hathat...

A fizikai aggresszió hosszú távon egy rossz megoldás, a kiváltó okokat kéne megkeresni és végül egy közös nevezőre jutni, beláttatni vele, hogy miért nem úgy van, ahogy gondolja.

2020. jún. 9. 16:47
 19/33 anonim ***** válasza:
63%
csóri kölyök, lehet, hogy csak gyakorizott, és itt olvasott néhány választ, abból szedte...
2020. jún. 9. 16:48
 20/33 anonim ***** válasza:
12%
Nem tudom a kérdező a félelmetesebb vagy a válaszolók, akik kamu kérdésre őszintén reagálnak. Nem véletlenül tart ott a világ ahol...
2020. jún. 9. 16:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!