Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van itt olyan aki a gyerek...

Van itt olyan aki a gyerek anyja miatt nem tartja a gyerekével a kapcsolatot?

Figyelt kérdés
Gondolok itt az állandó akadályoztatásokra, szivatásokra, stb. Mi volt az a pont amikor azt mondtátok hogy elég?
2020. jún. 9. 11:24
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
Amúgy annyira nehéz elképzelni, hogy egy srác fiatalon felszed egy kedves kiscsajt, nagyon jól elvannak, gyereket is vállalnak majd a kiscsaj közben felnő és egy elviselhetetlen hárpia lesz? Jah meg ugye mindkét esetben a nő lépett félre, esetleg el kellene nézni neki vagy tudnia kellett volna előre hogy ez lesz? Sztem egyik férfi se csinálna gyereket annak a nőnek aki úgy mutatkozik be, hogy "egy hülye p. leszek aki leéli az életed, megcsal és utána még szpat a gyerekkel is" vagy a másik oldalról a nő se szülne annak a pasinak aki azt mondaná, hogy "megszületik a gyerek és egy alkoholista szemét leszek aki rettegésben tart majd titeket" Nyilván ha az ember tudta volna előre más utat választ.
2020. jún. 9. 21:15
 12/28 anonim ***** válasza:
63%
Ne haragudj, én tényleg nem tudom elképzelni, hogy ha valakik együtt vannak elég ideje ahhoz, hogy felelősen gyereket vállaljanak, ott nem derül ki, hogy gáz van. Mert dehogynem. Az már más kérdés, hogy ha valaki felelőtlen, és buta döntéseket hoz, akkor azért nem nagyon van mit csodálkozni. Nem hiszem hogy az interneten kell sebeket nyalogatni, hanem igenis tenni azért a gyerekért. Nekem ez, ha tetszik az érintett férfiaknak, ha nem, akkor is kibúvónak hat. Nincsen véletlenül egy pszichológus sem a családsegítő, vagy gyermekjóléti rendszerben, aki elbeszélget a gyerekekkel? Igen hamar ki szoktak derülni anyu disznóságai. De tény, hogy egyszerűbb megvárni, amíg 16 évesen átlát az anyján, aztán csak havernak lenni, mint felelősséget és részt vállalni azokban az időkben, amikor a gyerek nevelésében és lelki fejlődésében a legnagyobb károkat tudja tenni anyuka. Pedig pontosan ekkor lenne a legnagyobb szükség apára. De, ismétlem magam, kinek mi.
2020. jún. 10. 12:12
 13/28 anonim ***** válasza:

Amikor azt kell mérlegelned, hogy kiteszed e a gyereked annak, hogy gyámügy meg pszihomókus bizergálja hónapokig úgy, hogy megmondja már a gyámügyes és az ügyvéd is, hogy szinte lehetetlen az ellened nevelést bizonyítani tanu nélkül, akkor azért elgondolkodsz, hogy mivel ártasz esetleg többet.

Addig örülj, amíg nem találkoztál nárcisztikus személyiségzavarral, na akkor rájössz, hogy nem fekete vagy fehér az élet.

Mit csinálsz azzal ha a gyereked anyja felhív azon a hétvégén, ami nem a tied, te meló miatt külföldön vagy és a gyereked bömböl a telefonba, mert az anyja azt mondta neki, hogy te csak elfelejtettél érte menni?

Vagy mit csinálnál, ha azt mondja, hogy azért nem vesz meg neki valamit, mert apa nem ad pénzt? Hogy magyarázod el egy 4-5 évesnek? És ez csak 1-2 példa.

Könnyű okoskodni ha nem tudod, hogy milyen az, hogy 2hetente hétvégén 2nap a tied, a többi napokon anyuka tömi a gyerek fejét különbözö hazugságokkal. Persze soha nem nyilvánosan, hogy nehogy tanu legyen.

Vagy amikor telefonálsz és érdeklödsz a gyerek felől, egy ideig normálisan beszél az exed, majd egyszercsak elkezd ordítani a telefonba, mintha mondtál volna olyat ami ezt kiváltja. És hiába veszed fel, anno még nem lehetett felhasználni bíróságon, mert még téged rángattak volna meg.

Na mindegy, gondolj, amit akarsz, nekem elég, hogy a fiam megértette, hogy amit az anyja szeretet címén művelt vele is, az nem volt normális, csak kicsinek nem érezte, hogy sok lenne.

2020. jún. 10. 15:12
 14/28 anonim ***** válasza:
46%
Akkor sokadszor. Kinek mi. Te úgy csináltad, mert úgy láttad jónak. Én nem úgy csinálnám, mert én meg nem úgy látnám jónak.
2020. jún. 10. 16:01
 15/28 anonim ***** válasza:
Persze, de te hogy csinálnád? Tényleg érdekel.
2020. jún. 10. 18:18
 16/28 anonim ***** válasza:
Leírtam már. Ne kelljen már ismételni.
2020. jún. 10. 18:50
 17/28 anonim ***** válasza:

Jahogy, az amit ideböfögtél lenne a megoldás?

Látszik, hogy fogalmad sincs milyen egy ilyen helyzet.

Jelentgetni mindent?

Igen csillagom, csak épp nem csak jelenteni, de bizonyítani is tudni kell, ahoz, hogy történjen is valami, csak tudod pont az a baj az ilyen helyzetekkel, hogy bizonyítani a legnehezebb, már már lehetetlen. Sokmindent lehet, azt meg is tettem, de az ellene nevelést szinte lehetetlen, max több hónapos vizsgálgatása után a gyereknek és ugye itt jön be az, hogy egyik fél nem fogadja el a szakértőt, hozzák a sajátjukat, aki mást mond, majd jön a bíróság, aki kirendel egy harmadikat és máris ott tartunk, hogy pont az a gyerek van rángatva akit védenél.

Soha ne kerülj ilyen helyzetbe, de rájönnél, hogy nem is olyan egyszerű, mint te azt gondolod.

2020. jún. 10. 19:34
 18/28 anonim ***** válasza:
63%

Ideböfögtél... Ne haragudj már, de beszéltem én ilyen stílusban veled? Mit képzelsz te magadról? A véleményem tartom. Igen nagyot esett a "megítélésem" veled kapcsolatban. Továbbra is úgy tennék, ahogy mondtam. Az, hogy te mit tettél vagy mit láttál helyesnek pedig továbbra is a te dolgod. Sajnálom, ami veled és veletek történt.

Nem voltam a helyzetedben, de egyelőre csakis azt tudom mondani, nem adnám fel, és nincs az az isten, hogy lemondjak a gyerekemről. Ha te jót akartál vele, megértem, ahogy írtam is. De ne én legyek már a szar azért, mert én máshogy csinálnám.

2020. jún. 10. 20:28
 19/28 A kérdező kommentje:
18as van gyereked? Voltál már ilyen helyzetben? Csak mert én is el tudnám mondani sok mindenről hogyan is csinálnám az adott helyzetben, csak mondjuk amíg még hasonlóban se voltam addig még elképzelni se tudnám
2020. jún. 10. 21:06
 20/28 anonim ***** válasza:
62%

Igen, beszéltél: "nem ér annyit a gyerek", "g.cizni csak azzal lehet aki hagyja".

Tudod ez az általánosítás önmagában sértő úgy, hogy fogalmad sincs a részletekről, azt feltételezve, hogy csak "kibúvó" a "puhapöcsöknek". Saját bevallásod szerint nem voltál ilyen helyzetben, ergo igen, idebögötél egy felszínt kapargató valamit.

Szóval nem kell megsértődni, ha véletlen - akár csak egy szó erejéig ugyan - de visszaköszön a kedvességed.

2020. jún. 10. 21:07
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!