Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem akarnak elengedni diákmunk...

Nem akarnak elengedni diákmunkára.Hogyan lehet meggyőzni őket?

Figyelt kérdés

Tudom hogy most vírusos időszak van,de szükségem van pénzre.Kapok a szüleimtől is,de azt nem én kerestem és nincs pofám elkölteni.A helyzet az, hogy sokat fogytam az utóbbi időben és szinte nincs ruhám.2 mackógatyám van meg egy normális farmerom, a pólók meg régi kislányosak(a szebbek lógnak rajtam) és ennyi.Szeretnék szép ruhákat venni,de sokba fog kerülni és én szeretném fizetni.Normális nadrágok 6-7ezer forintba kerülnek,pólok 4-5ezer, pulcsit,kabátot már meg sem említem.

Megemlítettem hogy mennék melózni majd a nyáron,de nagyon tiltakoztak.Azt mondták,hogy alja melót fogok csinálni kevés pénzért és hogy még a szövetkezet is lehúz.Őszintén az én kezemben a minimálbér is rengetegnek tűnik és szerintem jó dolog,hogy dolgozni akarok.Abból kijönne pár ruha bőven és még maradna is.

Hogyan győzzem meg őket?

17l

Tudom,hogy 17 évesen általában már nem kérnek engedélyt ilyenekre,de nálunk ez nem így működik,hogy fogom magam és elhúzok valahova.

2020. jún. 8. 23:08
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Indokold meg nekik, hogy miért mennél. Mire költenéd a pénzt amit keresel. Tapasztalatnak sem utolsó, később mikor ki kerülsz a munka világába, legalább tudod mit várj, könnyebben képet kaphatsz róla mit szeretnél csinálni. Meg te választhatod meg a helyed egy szövetkezetnél. Ezeket pl hozd fel indoknak :)
2020. jún. 8. 23:14
 2/12 anonim ***** válasza:
90%
Mond azt neki hogy le szeretnél jogsizni és ahoz kell a pénz
2020. jún. 8. 23:15
 3/12 Savlekotő ***** válasza:
79%
Sajnálom. De ez most komoly,ruhát nem kapsz a szüleidtől? Azért ez gáz hogy pár alap ruháért dolgoznál,ők meg megtiltják,de nincs csak két nadrágod..Remény hogy egy év és semmi közük nem lesz a munkavállalásodhoz jogilag felnőtt szavazó polgárként..
2020. jún. 8. 23:15
 4/12 anonim ***** válasza:
93%

Tanácsolhatnék mindenféle csodapraktikát, de igazából ilyen helyzetben leginkább a határozottság segít. Állj eléjük, magyarázd el, hogy ez számodra miért ilyen fontos és kérd meg őket, hogy fogadják el a döntésedet. Ha olyan a kapcsolatod velük, akkor megbékélnek és megértenek téged. Ha uralkodó, mérgező szülők, akkor bármit mondhatsz, számukra fontosabb lesz, hogy nekik legyen igazuk.

Sok sikert! :)

2020. jún. 8. 23:18
 5/12 anonim ***** válasza:
85%
Menj el diákmunkára, ők meg azt mondanak amit akarnak
2020. jún. 8. 23:35
 6/12 anonim válasza:
94%
A szövetkezet nem húz le! 15%-ot vonnak le a fizetésedből, ennyi az SZJA. Ha a legkevesebbet fizető munkára mész, akkor egy nap 8 órában nettó 6296Ft-ot fogsz kapni. De persze van olyan diákmunka is ahol kétszer ennyit megkapsz egy nap alatt. Az alja meló relatív, pl a kukorica címerezés tényleg alja meló kevés pénzért, de pl egy árufeltöltő munka már megéri, egész nap a klímás boltban csak pakolni kell a cuccokat és jól is lehet vele keresni. Én egy hónap árufeltöltéssel diákként kapok nettó 160ezret ami több mint a minimálbér. Győzd meg őket hogy csak így fogod megbecsülni a pénzt, mert te dolgoztál meg érte. Ha nagyon nem akarnak engedni akkor meg adják oda azt a pénzt amit magadnak is meg tudnál keresni, erre már azt mondják hogy csakúgy nem kapsz ennyi pénzt. 17 évesen ne akarjanak beleszólni hogy mit akarsz
2020. jún. 9. 00:00
 7/12 anonim ***** válasza:
91%
18 éven aluliaknál a diákszövetkezeti tagsághoz szülői aláírás kell. Mondd meg miért akarsz dolgozni. Ha alja munkát csinálsz legalább motivál a tanulásban, hogy ne azt akard csinálni az életedben. Ez is egy érv, illetve jó ha van munkatapasztalatod.
2020. jún. 9. 00:05
 8/12 anonim válasza:
100%

Nekem huszonévesen mikor kikerültem a nagybetűs életbe, nagyon jól jött a diákmunka az önéletrajzomban! Hálás vagyok, hogy anno (ugyan 18+ évesen) annyi tapasztalatot szereztem. Esetleg állj eléjük egy konkrét munkával és tervvel, hogy lássák mennyire akarod és hogy te már mindennek utánanéztél. Mint ahogy feljebb is írták, teljesen jól fizetnek a szövetkezetek, én anno nagyon örültem annak az X ezer forintnak.

Amit még talán javasolnék, hogy plázákon kívül turiban vagy FB marketplace-en is érdemes körülnézni, remek darabokat lehet kifogni negyedáron :))

2020. jún. 9. 01:19
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha ezt így elmondod nekik, mint nekünk, határozott leszel, esetleg azokat is beleteszed, amiket néhány itteni válaszoló mondott, akkor szerintem meg fogják érteni!
2020. jún. 9. 01:21
 10/12 anonim ***** válasza:
65%

hát, ugyan nem azt írom le ami a kérdésedre a válasz, de én hádában szoktam vásárolni, sokkal olcsóbb. meg nem tudom hol laksz, de gazdagréten van egy pláza-szerűség, abban van egy kis üzlet kb dm-mel szemben, a neve ruhana, én még ott is szoktam vásárolni. egyszer pont akciókor mentünk, és kb minden ruha 90!! ft volt, 1 táska meg 150!! igen!

új kollekciónál is 1700 ft átlag egy fölső

2020. jún. 9. 12:21
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!