Tipikusan örök vesztes/proli, mégis nagyképű, okoskodó szülőkkel hogy éljem túl a kötelező pofavizitet?
Egyáltalán semmi közös témám nincs a szüleimmel.
Sosem beszéltem meg velük semmit, nem is lehetett.
Olyan emberek, akiknek nem lett volna való gyerek.
Folyton stagnálnak az életben, vagy visszafelé haladnak.
Egyszerűen semmi nem igazán érdekel, amiről beszélnek.
Soha nem ügyeskedtek, hónapról hónapra éltek.
Szórakozás egyedül a tv, számítógép (már amennyit értenek hozzá) nekik.
Tipikus ilyen panelprolik, akik ráadásul ki sem mozdulnak.
Én már régóta külön élek, de igényt tartanak rá, hogy menjek, számomra ezek az órák iszonyatóak.
Van egy húgom, aki még velük él. Neki volt egy elfuserált házassága, ahol nyilván anyagilag függött a férjétől.
Evidens, hogy menekült abba a kapcsolatba szüleim elől, ám most ő a jó kislány a szemünkbe, hiszen nagyon jól meg tudja játszani magát.
Annak idején a taníttatása viszonylag sok pénzt vitt el, és be se fejezte az iskolát.
Én ennek ellenére igen, önerőböl, illetve Diákhitellel, amit persze én nyögök.
Húgom nem ad bele a háztartásba, mondván, hogy trauma érte, és független akar lenni. Ennek ellenére szinte minden pénzét magára költi.
Külcsín, ruhák stb.
Szóval herótom van a szánalmas sztoriktól, a lepukkant lakástól, a vissza felé fejlődéstől, amit ők véghez visznek.
Ráadásul emellé még iszonyúan okoskodnak, nagyképűek a semmire.
Én haladnék az életbe és haladok is, de az a néhány pár óra annyira leszív a hétvégén, hogy az valami hihetetlen.
Nem ismerlek és a szüleidet sem, hogy mit követtek el ellened, ezért nekem döbbenetes volt olvasni, ahogy róluk írsz.
Különösen mert előttem van egy olyan ember - a legjobb barátom - aki neves építész, több bel-és külföldi kitüntetéssel.
Az apja postás volt, az anyja konyhai kisegítő, már egyik sem él.
Hogy az apja egyébként milyen ember volt, az soha nem derült ki számomra, mert 20 év alatt egy mondat sem hagyta el a száját a jelenlétemben, az anyja pedig azon a szinten mozgott, hogy szerinte a csecsemő azért alszik sokat, mert megverték szemmel.
Mégis a barátomnak csak "édesanyám és édesapám" voltak és mindig a legmélyebb tisztelet hangján beszélt róluk, ha szóba kerültek.
Egy nagyon jó házat vásárolt számukra a saját házától egy utcányira és míg éltek az élete szerves részei voltak.
Neked meg nem KELL látogatnod a szüleidet, mert a képmutatásnál csak kevés dolog van ami undorítóbb!
21-es vagyok és végtelenül sajnállak.
Ahogy azt az időt is, amit a kérdésed megválaszolására áldoztam.
Több hozzáfűznivalóm nincs.
Akkor ezt mindketten jól látjuk végre.
Hihetetlen, hogy ilyen mézes mázas sztorikkal kell dobálózni a kérdés megválaszolása helyett.
Igen édesapa valóban kiérdemli a jelzőt, aki meglopta számtalan alkalommal a fiát, hogy ihasson, játszhasson különböző módokon és felületeken.
Édesanya, aki az akár alkalmi, akár állandó jövedelmek jelentős részét bekérte, amikor még én laktam otthon és dolgoztam. Persze én férfi vagyok ugye a húgom pedig egy ártatlan nő, aki nem képes erre. Fontosabb az összeset magára költenie.
Egyébként szüleim az ő szüleiktől a fenekük alá tehermentes ingatlant kaptak, hogy aztán lelakják.
Míg én gürizzek, túlórázzak, mellékeseket keressek, hogy egyszer a távoli jövőben legyen valamim.
Vígan élik életüket, édesapám és édesanyám.
De igazad van, inkább nekik gyűjtök még egy lakásra, hogy lelakjanak még egyet majd 90 éves korukra.
Hihetetlen.
Nem a postás munkakör a lényeg, vagy hogy ki az együgyübb, és azért szégyenletes valaki, hanem hogy a lehetőségeihez képest mit hozott ki magából, és hogyan támogatta a gyerekeit.
Mert ez a KÖTELESSÉGE.
És, ha ezeket nem teljesítette teljesen megbukott, szóval semmit, de semmit ne várjon a jövőben.
Egyik részről megértem a kérdezőt a szüleivel kapcsolatos hozzáállása miatt. Egyszerűen tény, hogy vannak szülők akiknek nem való a gyerek csak a kefélés "mellékterméke".
Másrészt meg nincs olyan hogy "kötelező pofavizit" ha nem akar valaki menni az nem fog menni. Találj ki magadnak programot és hivatkozz arra, vagy egyszerűen csak ne menj, megindokolni sem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!