Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tipikusan örök vesztes/proli,...

Tipikusan örök vesztes/proli, mégis nagyképű, okoskodó szülőkkel hogy éljem túl a kötelező pofavizitet?

Figyelt kérdés

Egyáltalán semmi közös témám nincs a szüleimmel.

Sosem beszéltem meg velük semmit, nem is lehetett.

Olyan emberek, akiknek nem lett volna való gyerek.

Folyton stagnálnak az életben, vagy visszafelé haladnak.

Egyszerűen semmi nem igazán érdekel, amiről beszélnek.

Soha nem ügyeskedtek, hónapról hónapra éltek.

Szórakozás egyedül a tv, számítógép (már amennyit értenek hozzá) nekik.

Tipikus ilyen panelprolik, akik ráadásul ki sem mozdulnak.

Én már régóta külön élek, de igényt tartanak rá, hogy menjek, számomra ezek az órák iszonyatóak.

Van egy húgom, aki még velük él. Neki volt egy elfuserált házassága, ahol nyilván anyagilag függött a férjétől.

Evidens, hogy menekült abba a kapcsolatba szüleim elől, ám most ő a jó kislány a szemünkbe, hiszen nagyon jól meg tudja játszani magát.

Annak idején a taníttatása viszonylag sok pénzt vitt el, és be se fejezte az iskolát.

Én ennek ellenére igen, önerőböl, illetve Diákhitellel, amit persze én nyögök.

Húgom nem ad bele a háztartásba, mondván, hogy trauma érte, és független akar lenni. Ennek ellenére szinte minden pénzét magára költi.

Külcsín, ruhák stb.

Szóval herótom van a szánalmas sztoriktól, a lepukkant lakástól, a vissza felé fejlődéstől, amit ők véghez visznek.

Ráadásul emellé még iszonyúan okoskodnak, nagyképűek a semmire.

Én haladnék az életbe és haladok is, de az a néhány pár óra annyira leszív a hétvégén, hogy az valami hihetetlen.

2020. jún. 6. 10:08
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
89%

Át fog értékelődni kb egy századmásodperc alatt minden, ha majd elveszíted valamelyikőjüket.

Próbáld meg tudomásulvenni, hogy nekik is más a habitusuk és neked is. Amiket leírtál én még csak nem is ítélem el őket. Inkább légy hálás, hogy Te ki tudtál törni, ki tudtál emelkedni ebből, hogy tudod a saját életedet élni. Ne bántsd meg őket a középszerűségük vagy a relatív igénytelenségük miatt. Ehelyett inkább légy találékony és dobd fel a találkozásokat valami kizökkentő ötlettel. Pl vidd el őket születés vagy névnapkor egy étterembe vagy cukrászdába. Ha szeretnek otthon ülni a gép előtt, meglepheted őket valami ehhez kapcsolódóval, pl egy jópofa egéralátét, vagy egy jobb monitor, gép, egér, akármi, anyagi helyzettől függő. Amikor ott vagy, kérdezd őket pl régi dolgokról. Én is azt tapasztalom, hogy az örökké a számítógép előtt politizáló és mérgelődő fateromat nagyon jól ki tudom zökkenteni, ha bekérdezek, hogy pl gyerekkorában milyen fenyőt díszítettek karácsonyra stb. Lelkes gyerekké válva kezd mesélni és én meg hallgatom. Ettől még az ember nem azonosul az idősebb generáció dolgaival, csak megtanul tolerálni. Örülj, hogy élnek, hogy szívesen látnak tégedet stb. Próbáld a jó oldalát nézni.

2020. jún. 6. 12:15
 12/28 anonim ***** válasza:
20%

Szerintem - mivel a családunkat nem választjuk - normális, ha különbözőek vagytok és nem kell szeretni a szüleidet, ha ez nem a valóság, a tisztelet és elfogadás egy másik kérdés. Rengeteg szemét komment érkezett, és engem is úgy le fognak pontozni ezért, mint az állat. :D

Szerintem nyugodtan ritkázhatod a találkozásokat. Mondd azt mondjuk minden második alkalommal, hogy nem érsz rá, aztán egyre kevesebbet fognak hívni és egyre ritkábban mehetsz. Azért szerintem érdemes valamilyen szinten megtartani a kapcsolatot. Próbáld elfogadni, hogy te nem értheted meg őket és ők sem fognak téged.

Amit az előzőekben írtak mások, hogy jószándékúak... Bocsánat,de kit érdekel a szándék, ha amit tesz, az megsebez másokat? Tegyük fel, van egy őrült szektás, aki szerint mindenkinek meg kell halnia, mert utána sokkal jobb lesz nekünk, ezért jó szándékból kinyír valakit. Számít a jó szándék vagy csak az, hogy megölt egy ártatlan embert? És azok a leszbikus nők, akiket megerőszakolnak, hogy 'jobb útra térítsék' őket? Itt sem rossz a szándék, azt akarják, hogy jobb legyen nekik, hogy 'észhez térjenek'. Számít a szándék, ha tönkretesznek emberi életeket?

A valósághoz szerintem az az ember volt a legközelebb, aki azt írta, hogy fordulj pszichológushoz. Ez szerintem is sokat segíthetne, ha van rá módod (pénz, idő stb).

Szerintem undorító, ha egy szülő nem ad egyforma lehetőségeket a gyerekeinek.

Te mást kaptál az élettől, azt, hogy van lehetőséged a fejlődésre. Próbálj arra koncentrálni, ami 'megadatott' neked és ne arra, amid nincs. Tudom, hogy nehéz, de ezáltal élhetsz egy jobb minőségű életet. :)

2020. jún. 6. 12:27
 13/28 anonim ***** válasza:
82%
Most nem értem mi a probléma? "Nem megyek" ennyit csak ki tudsz nyögni nem? Ha már herótod van tőlük és rühelled is őket. Nem kötelező szeretni őket és nem tudjuk az előtörténetedet, de ki is itt az aki megjátsza magát? Elmész hozzájuk és rendszerint úgy teszel mint ha normális fiúk lennél holott...
2020. jún. 6. 12:30
 14/28 anonim ***** válasza:
31%
10-es: nem tudom kulturált ember mit csinál, de egy (érzelmileg is) intelligens ember nem ítélkezik. :)
2020. jún. 6. 12:30
 15/28 anonim válasza:
68%
Nem könnyű helyzet, nehéz tanácsot adni.
2020. jún. 6. 12:31
 16/28 anonim ***** válasza:
67%

Sosem értettem, hogy egy kérdés alatt miért kell mindig a kérdezőt szidni? Simán el tudom képzelni, hogy valakinek leszívja az energiáit, amikor a szüleivel kell lennie. Nagyon sok szülő úgy gondolkodik, hogy a gyerekének kötelező őt szeretni, csak azért, mert a gyereke. És neki nem is kell tennie semmit a gyerekéért, mert az úgyis kötelezően szeretni fogja. Ez baromság. Nem muszáj szeretni a szüleinket. Csak ezt ugye nem lehet nyíltan megmondani, mert "nem illik". Belénk van nevelve, hogy kötelező szeretni és tisztelni a szülőket. Ebből jön a rengeteg megjátszás, színlelés, ami tönkreteszi az embert (a gyereket). Nagyon sok mérgező szülő van, akikkel egy órát eltölteni olyan, mintha éveket öregednél.

Szerintem menj minél ritkábban, és próbálj meg kifogásokat találni. Olyat is lehet, ami igaz is. Pl. ha inkább hétvégenként hívnak, akkor vállalj hétvégi műszakot. Vagy menj tanfolyamra, azt nem tudják ellenőrizni, milyen napokon van.

2020. jún. 6. 12:56
 17/28 A kérdező kommentje:

16-os válaszoló.

Végre valaki, aki megértette a lényeget.

Illetve végre egy igazán intelligens ember, aki mérlegel mindkét oldalról.

Vagyis leginkább a gyerek szemszögéből, aki ugye nem kérte az életét, főleg azt nem, hogy mérgezzék.

Ő a passzív fél, aki a körülmények áldozata, amennyiben azok nem voltak adottak azok felől, akik ezért felelősek lettek volna.

Köszönöm a megértést neked.

2020. jún. 6. 13:12
 18/28 anonim ***** válasza:
32%

Szívesen :) Megértelek, tényleg.

És kifejezettem utálom, amikor nem a kérdésre válaszolnak, hanem szidják a kérdezőt.

2020. jún. 6. 13:27
 19/28 A kérdező kommentje:

Egyébként nem állsz messze a valóságtól, sokszor vállalok hétvégi túlórákat, nem feltétlenül emiatt.

Tanfolyammal se lőttél mellé.

Persze ilyenkor én vagyok a szemét szinte, meg a hülye.

Ők persze kipihenik magukat, munkahelyen is azért olyan a megbecsülésük, mert olyan a hozzáállásuk.

2020. jún. 6. 13:38
 20/28 anonim ***** válasza:
38%

Látod, az ember ösztönösen megtalálja a kiskapukat, ha szüksége van rá. Túlóra, tanfolyam, ezek működnek, és magadtól találtad meg. Keress még ilyeneket!

Nem akarok papolni, de egy pszichológussal való konzultáció is segíthet. Egy-két beszélgetés is segíthet rálátni a helyzetre, hogy ne dühítsen annyira. Hogy magadban jobban tudd kezelni azt a helyzetet, amikor találkoznod kell a szüleiddel. Nem abban segít, hogy kibékülj velük, meg nagy összeborulás legyen, hanem hogy te nyugodtabb legyél, ne húzd fel magad miattuk. Szerintem ez is működik.

2020. jún. 6. 13:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!