Kötelezővé tennétek a gyereknek az ének versenyt, ha szép hangja van?
Figyelt kérdés
A nővérem kislánya nagyon szépen énekel és most első osztályos ének tagozatos osztályban. Nagyon félénk és nem szeret szerepelni, a társaival is alig beszél és akkor is halkan. Pár napja az énektanár azt mondta nekik órán, hogy aki szeretne indulni az iskolai ének versenyen menjen ki a táblájoz es énekeljen valamit. A nővérem kislánya nem mert kimenni és rajta kívül még másik kb. 3 gyerek sem, de a többiek mind kimentek. A nővérem mérges lett, leszidta és mondta neki, hogy mostmár ha nem is indulhat azért menjen oda szünetben a tanárnőhöz, hogy legalább hallgassa meg.... Szerintetek ez normális? Jogos lenne, ha megmondanám a nőcéremnek, hogy szerintem nem így kéne bátorítani egy félénk gyereket?2018. márc. 27. 16:55
1/18 anonim válasza:
Biztos nem szidnám le. Máskülönben kötelezővé sem szabad semmi ilyet tenni. Ha az osztály előtt nem mer énekelni, majd a kierőltetett kötelező enekversenyen meg pláne nem, és első élménynek fantasztikus lesz felsülni 500 idegen előtt. A végén még az énekléstől is elmegy a kedve. A szereplési vágynak belülről kell jönnie
2/18 anonim válasza:
Az önbizalmát kellene erősítenie valahogy a nővérednek. Semmiképp nem jó, amit csinál. Egyébként sincs semmi baj azzal, hogy nem szeret szerepelni. Ha nem, hát nem.
3/18 anonim válasza:
Semmit nem teszek kötelezővé,azzal csak megutatáltatom vele amit szeretne talán,inkább azon gondolkodnék h a félmét segitsem leküzdeni, de nem nyilvánosan való ráripakodással. Lehet pont a nővéred indukálja a félénkséget a kislánnyál.
4/18 anonim válasza:
Biztos, hogy nem tenném ki ilyennek a gyerekemet. Először foglalkozzon vele úgy, hogy ne legyen félénk. Mi az, hogy leszidja? Szerintem ez csak olaj a tűzre. Bátorítani kellene, nem szapulni.
Igen, beszélj a nővéreddel!
5/18 anonim válasza:
Amugy szokszor az anyuka akar valójában szerepelni,a gyerek nem cirkuszi mutatvány.
6/18 anonim válasza:
Nalunk ez szabad dontes, a lanyom regen zarkozott volt, ma mar siman kiall barhol.
7/18 anonim válasza:
Semmit nem tennék kötelezővé a gyerekeknek, a teljesen evidens dolgokon kívül. Nem is értem, amikor erőltetik mindenfélére, ha akarja, ha nem. Nem helyeslem sehogysem :(
8/18 anonim válasza:
Dehogy tenném kötelezővé. És nem erőltetném. Miért szeretné valaki, hogy a gyereke rosszul érezze magát? Inkább gondolkodjon el a nővéred, hogy miért lett ennyire visszahúzódó a kislány. Biztosan van valami oka. És amit csinál, azzal csak ront a helyzeten.
9/18 anonim válasza:
Ugyan nincs gyerekem, de ha lenne, soha nem kötelezném semmilyen versenyre. Engem annak idején mindenféle tanulmányi és egyéb versenyre küldtek, senkit sem érdekelt, hogy akartam-e vagy sem. Gyűlöltem az egészet, mert születetten nincs bennem versenyszellem és utálok szerepelni, ugyanolyan visszahúzódó vagyok, mint az unokahúgod. Nem szabad ilyen traumának kitenni egy félénk kisgyereket.
10/18 anonim válasza:
Engem világ életemben szerepeltetni akartak a tanárok. Kiselőadás, éneklés, versmondás, színházi játék. Én meg egyszerűen rühelltem és a mai napig gyűlölök emberek előtt beszélni.
A ronda külsőm miatt igyekeztem mindig meghúzni magam, háttérben maradni. Ha ki kellett állnom, akkor konkrétan cirkuszi majomnak éreztem magam.
Az anyukát meg kétszer orrba verném, mert ezzel csak rontja a gyerekben lévő szorongást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!