Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan kezeljem anyukámat...

Hogyan kezeljem anyukámat (többi lenn)?

Figyelt kérdés
Az a baj vele, hogy csak az ő véleménye tuti, még ha elmagyarázom neki szépen az igazságot is, tagadja a valóságot. Illetve nem érti vagy nem érdekli amit mondok neki. Múltkor stresszes voltam, kértem, hogy ne most tartson hegyi beszédet, csak olaj a tűzre. Eleresztette a fül mellett, csak hadovált. Vagy van, hogy magam alatt vagyok, egyedül akarok lenni, és rám erőlteti magát. Mindig akkor kezd el a semmiről beszélni, ha stresszes vagyok. Mit tehetek? Bocsi, ha hosszú!

2020. jún. 3. 18:53
 1/4 anonim ***** válasza:
73%
Átérzem. Az a gond, hogy semmit nem lehet tenni... nekem apám olyan, hogyha látja, hogy szomorú vagyok, hogy valami bajom van, és megkérdezi, de én mondom, hogy semmi (tipikusan olyan semmi, ami azt ordítja némán, hogy hagyj békén), szinte ő sértődik be, hogy nem mondom el. Szinte én várom, hogy apám felnőjön, és rájöjjön, hogy nem vagyunk összenőve.
2020. jún. 3. 19:41
 2/4 A kérdező kommentje:
Ismerős. Mit tudok tenni? És ez csak a legkisebb baj...
2020. jún. 3. 19:54
 3/4 anonim ***** válasza:
26%
"Szinte én várom, hogy apám felnőjön, és rájöjjön, hogy nem vagyunk összenőve." Te már rájöttél? Ha igen, akkor miért is vagytok összenöve????
2020. jún. 3. 20:59
 4/4 anonim ***** válasza:

Ismerős a helyzet, de itt valóban nem nagyon tudsz mit csinálni.

Nálunk az egész család ilyen. Egész gyerekkoromban így viselkedtek velem, sőt még most is változatlan a helyzet pedig már felnőtt ember vagyok és családom van, annyi a különbség, hogy most már nem veszem magamra ezeket a dolgokat, majdhogynem lesz*rom már.

Szerintem édesanyád sem fog változni ilyen téren, most még úgy van vele, hogy te vagy a gyerek ő a szülő, tehát az van és az a helyes, amit ő mond.

Talán ha már felnőtt leszel és neked is meglesz a saját életed, akkor tudomásul veszi ezt, és a te álláspontodat is figyelembe veszi.

2020. jún. 4. 13:11

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!