Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy 17 éves lánynak milyen...

Egy 17 éves lánynak milyen sűrűn szabad eljárnia otthonról?

Figyelt kérdés
2020. jún. 3. 15:17
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
63%
Gyakran,én ennyi idős koromban már nem kértem engedély semmihez sem.
2020. jún. 3. 15:54
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez függ a lánytól is. Ha megbízható, nem kicsapongó természetű, akkor amiíg az tanulás rovására nem megy, addig nyuodtan elmehet.

Engem mindig úgy neveltek, hogy szüleimnek el kellett mondanom hogy hova megyek és nagyjából mikor érkezem haza.

Nem szóltak bele, csak tudni akarták, hol kereshetnek, ha esetleg nem érnék haza.

Fontos, hogy azért a szülő bízzon a gyerekében, nem zárhatja be a szobájába. Hadd ismerkedjen a világgal

2020. jún. 3. 16:46
 13/19 anonim ***** válasza:
98%
Ez nagyon gyerekfüggő. Mármint, egy 17 évesnek már nem kellenek olyan szigorú szabályok, meg olyasmi se, hogy két hetente egyszer kimehet 2 óra erejéig. Szerintem ha nem megy az iskola rovására, akkor annyiszor mehet, amennyiszer akar. Nyilván határok kellenek, például suliidőben hétköznap ne éjjel 2-kor érjen haza. Viszont ha jól tanul, és tud az iskolára elég időt szakítani (és ez a jegyein is látszik), akkor szerintem nem baj, ha akár mindennap elmegy otthonról a barátnőihez. Nyilván nem engedném, hogy éjfélig maradjon, vagy ilyesmi, mert na, aludni azért kell. Szóval ha felelősségteljes, van nála mindig telefon, elmondja hova megy, elmondja, hogy körülbelül mikor jön haza, akkor nem látom akadályát, hogy annyira szabályozva legyen a kimenő ideje.
2020. jún. 3. 17:04
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
engem nem korlátoztak szüleim
2020. jún. 3. 17:07
 15/19 anonim ***** válasza:
80%
Azért nem mindegy, hogy egy cigányos faluban, vagy Hűvösvölgyben. (A nem Budapestiek kedvéért: Hűvösvölgy egy biztonságos, gazdag környék.)
2020. jún. 3. 18:31
 16/19 anonim ***** válasza:
96%
Lepontoztátok a #15-öst, de a Blaha környékén pl mindenki féltené magát is este tízkor szerintem ...
2020. jún. 3. 22:22
 17/19 anonim ***** válasza:
96%
Hát az enyém bármikor elmehet. Hétköznap, ha másnap iskola van, este kilencre kell itthon lennie, hétvégén, vagy ha nincs masnap iskola, ejfelre. A szabaly az, hogy ha masik varosba menne at, uzenetet ir, ha ugy latja, hogy akár egy percet is késne itthonrol, telefonál, vagy üzenetet ír.
2020. jún. 4. 06:24
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Amíg a szülő legalább nagy vonalakban be van avatva, hogy hol van és mit csinál valamint nem megy a tanulás vagy bármi más fontos dolog rovására addig szerintem annyit járkál el amennyit akar. Ebben a korban már felesleges oktatni meg nyúzni. Kapott valamilyen értékrendet 17 évig, ezen már nem tudsz változtatni, bízni kell a nevelésedben.
2020. jún. 4. 11:55
 19/19 anonim ***** válasza:
22%

Ahogy a szüleivel megállapodik.

De, gondolom, hogy a tanulás mellett vannak különóráid is, készülsz a felsőfokúra, vagy valami szakmára vágysz, s arra.

Minden hétvégén nem engednélek el, mert a családdal, a famíliával is illik együtt lenni. Meg mértéket kell tartani.

Nyilván nem tiltom, hanem úgy nevellek már kicsi korod óta, hogy

ez természetes legyen. Nem beszélve az anyagiakról, hiszen egy hétvégi jövés-menés, ha akár múzeum, képtár, mozi, kirándulás, bulizás, nem két fillér.

2020. jún. 5. 22:39
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!