Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, ha anyám nem...

Mit tegyek, ha anyám nem enged el bulizni a barátaimmal?

Figyelt kérdés

16 vagyok 9.-es középsulis. Életemben egyszer sem voltam inni vagy bulizni. Hogy miért? mert anyám mérgező szülő és nem engedi. mindenféle fhaszságokkal jön, hogy ezek nem emberek és csak vandálkodnak. közben meg csak a sörözőben ülnek egy asztalnál, söröznek élvezik az életet és nevetnek. látom ám a fotóikat megpár másodperces videókat amikot a tanármentes osztálycsopiba küldenek be.

Amúgy már 1. kiközösítettek 2. el sem merek menni nemhogy inni, ha hívnak. így egy yomorék kis mindenből kiamradó izé lettem.

2020. máj. 30. 01:29
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
65%

A lányom kilencedikes és most tölti a 16. életévét. Neki van annyi esze, hogy nem akar a surmó barátaival a kocsmába menni és sörözni. Nem.is engedném ilyen idősen.

Szerintem csak Te érzed, hogy kiközösítenek (csordaszellem effektus: mindenki iszik akkor neked is inni kell). Ha meg mégis úgy van ahogy leírtad akkor az egy piás társaság ahová nem éri meg beletartozni.

43F

2020. máj. 30. 11:51
 22/34 anonim ***** válasza:
79%

"csordaszellem effektus: mindenki iszik akkor neked is inni kell"

igen, igy mukodnek a tinedzserek. ez eletkori sajatossag, ez termeszetes, most probaljak megtalalni a helyuket a tarsadalomban, probalnak beilleszkedni. ezt megakadalyozni szerintem nagyon nagy hiba. amit a szulo tehet, az az, hogy megerteti a gyerekkel, hogy nem szabad mindenbe belemenni, foleg olyanba nem, ami vagy masnak vagy neki kart okoz. egy sorbe meg nem halt bele senki.

2020. máj. 30. 11:55
 23/34 anonim ***** válasza:
58%

5

9.-ben nálunk szinte az egész osztály 16 éves volt (születési hónaptól is függően). 3 kivétellel mindenki 2001-ben született, meg a 2016-2017-es tanévben voltunk 9.-esek. Most nem 5-6 évesen mennek iskolába a gyerekek.

Kérdező

Amúgy látszik, hogy 16 éves vagy. Én 19 vagyok, de még sose jártam diszkóban, vagy hasonló helyeken. S hogy miért? Mert nem igénylem. Még osztálybulikra is alig mentem, pedig ott "legálisan" is ihattunk. (Az osztályfőnök azon a logikán volt, hogy inkább igyunk előtte, s akkor tudja követni a fogyasztást, minthogy a bokorban lerészegedjünk.)

"minden lány bulizni megy"

Kivéve aki nem. ;) Tudod mi 12. végén hogy állunk? Minimum 10 ember még szűz. Ergo sose volt még csaja/pasija.

Az ok, hogy anyád nem enged sehova, de neked is nagyon irreális világképed van.

Nyugodj meg, attól megnyugszol.

2020. máj. 30. 12:34
 24/34 A kérdező kommentje:
Jézusom ez a kérdés ennyi érzelmet váltott ki ennyi emberből? évvesztes vagoyk és nullddikos IS voltam. Az egész osztály 16 évesekből áll. jövőre megyek 10.-be.
2020. máj. 30. 12:59
 25/34 anonim ***** válasza:
68%

"Neki van annyi esze, hogy nem akar a surmó barátaival a kocsmába menni és sörözni."

milyen jo fej vagy. a lanyod is tudja hogy ilyen jo velemennyel vagy a baratairol?

"Én 19 vagyok, de még sose jártam diszkóban, vagy hasonló helyeken. S hogy miért? Mert nem igénylem."

oke, es? ez hogy segiti a kerdezot?

2020. máj. 30. 13:04
 26/34 Savlekotő ***** válasza:
30%

Hiába nem engedik inni a 16 évest,megveszi a nagykorú hüle gyerek a piát bagót akármit nekik..

70F

2020. máj. 30. 13:18
 27/34 anonim ***** válasza:
84%

Kedves Kérdező! Két dolgot is felvetettél. Az, hogy nem enged el anyukád kocsmázni, hiába mehetnek a többiek, szerintem is rendben van.

de ha normális keretek között se találkozhatsz a barátaiddal, nem mehettek együtt moziba, kirándulni, nem mehetsz fel senkihez és hozzátoik se jöhet senki, az probléma.

Ha tanítási időben elvárás, hogy vacsoraidőre legyél otthon, kivéve, ha valami kötött programod (edzés, hasonló) tovább tart, az is normális dolog. Péntek és szombat éjszaka se kell hajnalig kimaradni, bár tudom, hogy most ez a divat.

De: Édesanyádnak nem veled kellene megbeszélni a lelki problémáit. A fia vagy, nem pedig a pszichológusa, és nem is a barátnője. Nem a te dolgod, hogy enyhítsd a magányosságát, mert nem a partnere vagy, hanem a gyereke.

Ez bizony aszimmetrikus viszony. A kamasz sírhat az anyja vállán, ha éppen erre van szüksége, fordítva nagyon nem jó, ha ez így történik.

2020. máj. 30. 13:19
 28/34 anonim ***** válasza:
62%
Hát, én valahol megértem a kérdezőt. Nem tudom, hogy miért vannak ennyien megrökönyödve azon, hogy 16 évesen kocsmáznak stb., nálunk is ugyanez volt. Mindenki tudta, hogy melyik az a hely a városban ahová beendednek és ahol kiszolgálnak 18 év alattiakat is (egy rendőr üzemeltette...), tulajdonképpen az lett a helyi gimisek "törzshelye" és mindig voltak mindenféle programok is (pl. billiárd verseny, dj stb.). Gimibe jártam, tök normális és jó tanuló osztálytársaim voltak és kb. mindenki járt oda rendszeresen, ez volt az általános szórakozás, közösségi élmény stb. a házibulik mellett. Én soha nem mehettem, mert soha nem engedtek el és egy idő után már nem is hívtak, szóval tulajdonképpen mindenből kimaradtam. Más (nem ivós, nem éjszakázós stb.) programokra mehettem volna, de a kutya nem akart ilyeneken részt venni... Úgyhogy az osztályon belül nem is voltak barátaim, már rég nem is köszönnek az utcán sem és tulajdonképpen a 4 gimis évem azzal telt el, hogy otthon ültem és a tanuláson kívül nem csináltam semmit és igenis nagyon sok minden kimaradt ezáltal az életemből, mert abszolút nincsenek fiatal vagy kamaszkori emlékeim, élményeim. Szerintem abban is igaza van a kérdezőnek, hogy később ez csak még rosszabb és nem tudod úgymond bepótolni vagy helyettesíteni azt, ami kimaradt. Igaz ez a párkapcsolatokra is szerintem, mert kamaszként természetes a bénázás és az ügyetlen próbálkozások, mert ezek alatt tapasztalatot tudsz szerezni és pl. 20 évesen vagy később ez már inkább gáz vagy hátrány. Vagy pl. egy fél pohár pezsgőtől kifeküdni sem egy elegáns dolog. Vagy az ember szociális készségén, nyitottságán stb. is meglátszik mindez. Szóval én egyáltalán nem tartom jó dolognak, ha a szülők ilyen szinten szigorúak, még akkor sem, ha alapvetően csak felelősségteljesek és vigyázó szülők szeretnének lenni, mert nem biztos, hogy mindig jót tesznek ezzel a gyereknek.
2020. máj. 30. 13:57
 29/34 anonim ***** válasza:
43%

"nem tudod úgymond bepótolni vagy helyettesíteni azt, ami kimaradt"

Mit? Nem tud majd 20 évesen sört inni, mert nem gyakorolt?

Olyan nevetségesek ezek a dolgok, komolyan. Sokan nem tudják nevelni a hülye kölykeiket, vagy a saját bulikázásukat akarják megélni a gyerekeken, vagy mint fenn, kövesse a nyomorékokat, legyen birka ő is... aztán csodálkozunk, hogy olyan a világ, amilyen.

2020. máj. 30. 14:05
 30/34 anonim ***** válasza:
32%

"Nem tud majd 20 évesen sört inni, mert nem gyakorolt?"

Igen, akármilyen viccesen hangzik. Mennyire ciki egy huszonéves aki az első sörtől a világát nem tudja, mindenféle hülyeséget csinál, mert nem ismeri a saját mértékét? És persze amint az ember legálisan ihat, akkor aztán felönt a garatra rendesen, végre lehet, és nem tudja mit csinál, mert semmi korábbi tapasztalata nincs.

2020. máj. 30. 14:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!