Mit tegyek, ha anyám nem enged el bulizni a barátaimmal?
16 vagyok 9.-es középsulis. Életemben egyszer sem voltam inni vagy bulizni. Hogy miért? mert anyám mérgező szülő és nem engedi. mindenféle fhaszságokkal jön, hogy ezek nem emberek és csak vandálkodnak. közben meg csak a sörözőben ülnek egy asztalnál, söröznek élvezik az életet és nevetnek. látom ám a fotóikat megpár másodperces videókat amikot a tanármentes osztálycsopiba küldenek be.
Amúgy már 1. kiközösítettek 2. el sem merek menni nemhogy inni, ha hívnak. így egy yomorék kis mindenből kiamradó izé lettem.
amúgy vázolom a szitut. anyám elvált apától, "csak én vagyok neki". bármit csinálok akkor játsza az áldozatot, hogy máris elhagyom magárahagyom stb. láttam egy "milyen a mérgező szülő" cikket és MINDEN EGYES pontban felismertem anyámat. Túlzott empátia, rámerőlteti a gondjait, amit muszáj meghallgatnom. Ha elköltözöm a feleségemhez (ha már lesz egyáltalán) mit fog mondani? elájtsza a mártírt én meg nem tudom nem megsajnálni. TÖNKRETESZ!!!
És ezeket nem mondhatom el neki, mert félek, hogy megőrül és nem tudom mit csinál!!!
16 éves vagy ember nyugodjál már le 14csáaba,hol van még a nősülés. Gyorsítót vettél be? Le kell ülni beszélgetni,és 16 évesen nem késtél el semmiről,rá érsz 17 18 évesen kocsmázni...
70F
Utolsó:
Évvesztes
Bukott
0. osztályba járt
Egy évet visszatartották óvodában
Amúgy meg ennyit arról a debilről, aki mindig jön itt azzal, hogy mérgező szülei vannak valakinek
Kérdező: anyád felelős szülő, hogy nem enged 16 évesen kocsmába sörözni
Szerintem anyukád inkább felelősségteljes mint "mérgező szülő"(tetszik ez a magyaros megfelelője a toxic parentnek:P).
A túlzott empátia miért rossz dolog nem vágom... ahelyett hogy anyudat diagnosztizálnád ilyen butaságokkal ,nyugodj le inkább. Te vagy egyedül anyudnak és neki is megvannak a problémái amit valószínűleg nem igazán tud mással megbeszélni , csak veled ezért nem értem miért olyan nagy nyűg neked az hogy meghallgasd a problémáit.
Lehet olyanokon rágódik minden nap amikről neked halvány lila gőzöd sincsen ,mert duzzogsz azon a szobádban hogy miért nem enged el inni.
És ha elengedne? Lehet hogy ugyanúgy ki lennél közösítve , lehet hogy akkor se lenne barátnőd ha minden egyes éjszaka ott tengenél a kocsmában.Amúgy se megy minden lány bulizni nem is értem. 16 évesen minek agyalsz még a házasságon , a költözésen (mellesleg a feleségedhez,wut) ha önállóságot akarsz azt nem csak úgy tudod megkapni.
Leültél már valaha normálisan megbeszélni vele hogy "oké ettől meg eddig kint szeretnék lenni, pontban ekkor jövök és nálam lesz a telefonom (nyilván nem rezgőn) és ha van valami akkor hívlak/hívhatsz." Próbálj meg úgy viselkedni mint egy felnőtt(felelősségteljesen) és akkor anyud nem fog gyerekként kezelni. De ha el is enged nem kell a sárga földig innod magad mert akkor pont az ellenkezőjét bizonyítod be. Come on :D 18/l
Én megértelek. Hasonlóan éltem meg a gyerekkorom.
Az igaz, hogy nem késtél le semmiről, de anyádnak kell valami elfoglaltság, mert ez magától nem fog elmúlni. Rettenetesen unatkozik és gondolom magányos.
Fontos kérdés számomra, hogy te mit teszel meg azért, hogy könnyebb legyen elmenni otthonról. Jól tanulsz? Segítesz otthon amiben csak tudsz? Nem kell, hogy zseni és gyárimunkás legyél otthon, csak ne a lustaság miatt hanyagold ezeket el. Segíts főzni, vásárolni, mosogatni... stb. ( Attól, hogy a tanulmányaid jók, nem vagy stréber, ne is legyél. A magatartást egyelőre ne erőltesd, sőt.. így felnőtt fejjel, sztem azok a srácok a legvonzóbbak akik okosak, de a magatartásuk nem jeles. A tanárok is kedvelik az ilyet, mert meglepő számukra és valahogy vonzó.. A suliban, ne jelentkezz és a feleléskor sem kell jónak lenned, inkább csak lazának, cinikusnak és mosolygósnak.. azokat a rossz jegyeket amit ilyenkor kapsz, írásban kiváltod ötösökkel.. bíz bennem, két -három ilyen kör után feleltetni sem fognak.
Az, hogy nem vagy stréber, nem jelenti azt, hogy tiszteletlennek kell lenned.. semmi személyeskedés és beszólogatás a tanárok felé. Egymás közt viszont lehet bármit, akár órán is kivéve matek. Mindent meglehet tanulni otthon, komolyan, de a matek óra szent, ott figyelni kell.
Ha ezeket megfogadod, ugyanúgy bármit elérhetsz később.. egyetem, szakma, amit csak akarsz.)
Ha a tanulás és az otthoni segítség már rendben van, akkor:
Amit tennék a helyedben, bár nem tudom mennyire okos, intelligens és mennyire empatikus veled szemben anya, de leülnék vele többször is beszélni erről.
Pl.:
" Anya, 16 éves vagyok, tudod, hogy segítek neked bármiben, mert fontos vagy nekem, de az én életem nem fontos? Én nem vagyok fontos neked? Szeretnék ismerkedni, társaságba járni, találjunk rá ki valamit, mert minden idő, amit itthon töltök el, az számomra elmúlt/elmúlik majd és sosem kapom vissza.. az időt sosem. Ezzel nem csak a jelent, de lehet, hogy a jövőt is elveszed tőlem."
Érvelj, ahogy csak tudsz, de ne vitatkozz. Nem hetekre mész el, csak órákra. (Vagy később pár napra)
Ha napok/hetek/hónapok után sikerül hatni rá nagyon fontos, hogy megbízhatónak kell lenned. Ha azt mondod hajnali 2-re otthon leszek, legyél is otthon. Az időt persze neked kell meghatároznod. 16 évesen nem kezelhet már gyerekként. Kell az önállóság, de fontos a felelősség és ezt neki sokszor meg kell majd mutatnod, hogy képes vagy felelősségteljesen viselkedni. (Nem iszol túl sokat, nem dohányzol-tök értelmetlen, nem drogozol és nem csinálsz túl nagy hülyeséget.) Ha ilyen összeszedett leszel és az iskolatársaidnak is ezt a határozottságot mutatod pikk-pakk népszerűvé válsz. Tudj nemet mondani, ha nincs kedved valamihez és olyan döntéseket hozni, amit nem bánhatsz majd meg. Anyádnak is ezt kell látnia.
Szóval az elején otthon és a tanulmányaidban tegyél rendet. Tudom, hogy nincs kedved és nehéz, de hidd el majd 25 évesen te is ezt mondanád magadnak. Sok sikert. Aztán írj, hogy haladsz.
Az egész osztály jár sörözni vagy néhány osztálytársad
hülyébbek közül ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!