Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Támogatnátok, ha a lányotok...

Támogatnátok, ha a lányotok 18 évesen ilyen munkát akarna vállalni nyárra?

Figyelt kérdés

Egy nyári táborban dolgozna ilyen segítőként, lakhatást is biztosítanak neki. A lakhelyétől kb 200 kilométerre lenne, nem járna haza, másfél hónapig vállalna munkát.

Egyébként oké, hogy 18, jogilag azt csinál, amit akar, de inkább az a kérdés, hogy szülőként le akarnád-e beszélni róla. Esetleg nem jönnél-e olyannal neki, hogy ha elvállalja akkor költözhet is el végleg.

Illetve az ismerősei közül csak ő megy oda, tehát nem egy baráttal beszélte meg, hogy együtt akarnak dolgozni

Szóval támogatnátok, ha így vállalna diákmunkát?

2020. máj. 27. 08:28
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
Nem tudom, hogy kitennének-e, szerintem annyira azért nem drasztikusak, bár anyámnak vannak kontrolmániás dolgai. Szóval őt lehet zavarná, hogy másfél hónapig nem tudna minden nap beleszólni mindenbe. Mármint ő tipikusan az az ember, aki abba is bele képes szólni, hogy müzli evéskor melegítem-e a tejet... Illetve kolis vagyok, csak az mégsincs olyan messze, hetente hazajutok.
2020. máj. 27. 09:05
 12/30 anonim ***** válasza:
21%
Milyen tábor? Menekült tábor? Ha egy gyermektábor, legálisan szervezve, az akkor igen.
2020. máj. 27. 09:10
 13/30 anonim ***** válasza:
80%
Én nem mai csirke vagyok, de 16 évesen is támogatták a munkába állást nyáron! Sőt! Munkát is találtak nekem, ami érdekelt.
2020. máj. 27. 09:23
 14/30 A kérdező kommentje:
Hát én egy legálisan szervezett gyermektábor ám szeretnék dolgozni jövőre. Csak amiatt aggódom, hogy hasonlóan járnék, mint tavaly. Előző évben nem jött össze a diákmunka, mivel egy csomó mindenhez kellett volna anya beleegyezése, de ő nem volt hajlandó segíteni, jönni intézkedni és szülői hozzájárulás hiányában nem tudtam semmit elintézni kiskorúként. Jövőre nagykorúként viszont így nem tudna ellehetetleníteni, viszont attól tartok, hogy lenne kifogása ez ellen, és mással akadályozna meg. Pl azzal, hogy jön az "amíg az én házamban laksz..." kezdetű mondattal.
2020. máj. 27. 09:25
 15/30 anonim ***** válasza:
81%

Nagyon sokan amerikai táborokba mennek dolgozni, hasonló életkorban, ott van ennek régrenyúló hagyománya.

Nincs ebben semmi kivetnivaló, sőt!

200 km. pedig semmi, én Pesttől lakom 250-re (nyugati határszél), 1-2 hetente mégis megyünk (mentünk a vírushelyzetig...) a párommal ismerősökhöz, vagy kikapcsolódni, szóval a szüleid kényelmesen meglátogathatnak hetente-kéthetente, ha nekik ez plusz biztonságérzetet adna.

2020. máj. 27. 09:27
 16/30 A kérdező kommentje:

Azt hogy dolgozzak azt most is támogatja. Csak tavaly nem segített papírokat intézni, így nem jött össze, aztán velem vitatkozott.(Ekkor 16 voltam)

Idén viszont mindennek utána fogok nézni, hogy csak az aláírása kelljen a hivatalos dolgokhoz.(17 vagyok most)

Szerintem jövőre is támogatna, legalább látszólagosan, csak attól tartok, hogy azt nem, hogy távol vagyok. Meg pl nem tudom, hogy jövő nyár elején mennyire lesz félretett pénzem, de ha sehogy sem állok, neki is hozzá kell járulnia, ahhoz, hogy fizetésig legyek valahogy.

2020. máj. 27. 09:29
 17/30 anonim ***** válasza:
81%

Engem (szintén nő vagyok) 18 évesen az Egyesült Államokba küldtek 3 hónapra nyelvet tanulni...

De 16 és 17 évesen is eltöltöttem egy-egy hónapot Ausztriában és Németországban.

Szóval ha egyszer lesz egy 18 éves lányom biztosan el fogom engedni 200 km-re dolgozni.

2020. máj. 27. 09:46
 18/30 anonim ***** válasza:
72%

Persze, hogy támogatnám. Miért ne? Ez egy tök jó dolog, a 18 éves pedig felnőtt; már akár rendes, minden nap 8-12 órás munkája is lehetne. Milyen jogon akarnám lebeszélni?

Még örülnék is neki, hogy dolgozni akar.

2020. máj. 27. 10:01
 19/30 anonim ***** válasza:
81%

Én is támogatnám, esetleg add meg anyádnak a tábor vezetőjének a telefonszámát.

És ha vitatja..? Nos, az első lépést a szülőkkel való összecsapásig a leválás érdekében egyszer mindenképpen meg kell tenni.

Tedd meg most.

2020. máj. 27. 10:49
 20/30 A kérdező kommentje:
Mindenképp meg fogom tenni, ha ellenezné jövőre:)
2020. máj. 27. 10:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!