Mit tudok tenni ez ellen?

Figyelt kérdés

Anyám könyvelő.

Van neki egy csomó papírja (fogalmam sincs mennyi, 200 körül lehet) amiket sorrendbe kell rendezni, lefűzni, de ezt tőlem várja el hogy megcsináljam. Nem az, hogy megkér, hanem komolyan parancsol, hogy ezt meg ezt fűzzem le, rendezzem sorba, mert neki az határidős munka és az kell.

16 éves vagyok, tanulok, emellett ugye nem mindig érek rá, amikor meg igen akkor szeretném magam elfoglalni a saját hobbijaimmal.

Mondtam már neki, hogy nem is tudom és nem is akarom ezt csinálni, az oké hogy néha besegítek a munkájába szkennelni, nyomtatni stb amikor sokat kell, de nem szeretném megcsinálni helyette ezt is.

Ezt természetesen nem értette meg, szerinte belefér az időmbe, mert más dolgom nincs csak tanulni.

Ti mit csinálnátok?

2020. máj. 18. 16:48
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
41%
Nehogy már ne legyen erre max. 1 órád, akkor is, ha nagyon ügyetlen vagy, és a dátumokat sem ismered fel!
2020. máj. 18. 17:29
 12/22 anonim ***** válasza:
56%

Kar is kommentelni, mert ha nem azt irod, h szegeny gyereket az anyukaja kihasznalja es nem segit neki, akkor le leszel pontozva.

Ne neveljunk mar toketlen kolykoket, akikenek ki van nyalva a valaguk. Nem vagyok venasszony. 30 eves vagyok. Es nem sir a szam azert, mert anno megkertek a szuleim, hogy segitsem ki oket a munkajukban. Megtettem, ahogy a tesom is megtette es nem ereztem kihasznalva magam. Inkabb halas lehettem a szuleimnek, es segitettem, amikor tudtam. (utaltam fozni, mosni, takaritani, de ez mellekes)

2020. máj. 18. 17:36
 13/22 A kérdező kommentje:

Egyedül nem, de szoktam abban is segíteni.

Sehova nem járok bulizni, inni meg főleg nem. Néptáncos táncházba szoktam járni évente 3-4x, de azt a csoport fizeti.

Ha akarok venni egy fagyit vagy valamit, akkor a mamámék zsebkendős pénzéből szoktam venni.

Ha valamire kell pénz, akkor hamarabb kérek apámtól, tőle nem szoktam. (Persze apámnak is vissza szoktam adni, ha tudom, de van amikor nem fogadja el.)

Farmerből van kb 3 darabom, idén még nem is vettünk semmilyen ruhát számomra, mert nem kell. Utoljára karácsonyra kaptam egy farmert.

És nem is hajnal négykor kel, igaz most hamarabb mint én.

Ha rendesen van suli, akkor én még azelőtt megyek el itthonról, mielőtt még ők felébrednek. (Ha ez számít...)

2020. máj. 18. 17:42
 14/22 anonim ***** válasza:
26%
Az én és a szüleim korosztályánál a szülő eltartóként parancsolt, és megnézhette magát, mekkorát kapott a nyaka közé, aki ellentmondott annak, hogy most pedig megpucolod az ablakokat, futás a boltba, vikszold fel a lakásban az összes padlót stb. Az volt a kivétel, akit nem fogtak be otthon. Élvezd a retro életérzést...
2020. máj. 18. 17:43
 15/22 A kérdező kommentje:

Ha még csak egy óra lenne...

Lepontozni nem pontoztam senkit, esetleg fel. Azt ne nekem tulajdonítsátok.

"akikenek ki van nyalva a valaguk"

Attól azért elég messze vagyok. Mindennap én látom el az állatokat (csirkék, kacsák, libák, kutyák) miután hazaértem, mostanában locsolni is én szoktam, a saját és az ő hálószobájukat, ritkábban a z alsó szintet is én szoktam kitakarítani.

Ünnepekkor együtt töröljük át a szekrényeket, mosunk szőnyeget stb.

Azt szerintem nem lehet mondani, hogy minden a seggem alá van rakva.

2020. máj. 18. 17:45
 16/22 anonim ***** válasza:
84%
Nálunk a szüleink már egészen picigyerek korunk óta a legtöbb segítségért pénzt ajánlottak. Apukám utálta, hogy tele van a pázsit pitypanggal, és 1 Ft-ot ajánlott minden leszedett pitypangért. Tesómmal csak úgy repültünk rá a dologra 5-6 évesen... És boldogok voltunk, hogy megkerestünk 100-200 Ft-ot, amit aztán önállóan elkölthettünk hülyeségekre. Amikor nagyobbak lettünk (15-16 éves), és anyának/apának szüksége volt segítségre a vállalkozásban, akkor is pénzt ajánlottak a munkánkért. Nem sokat, kevesebbet, mint amit egy diákmunkás megkeresett. De szerintem ezt hívják úgy, hogy életre nevelés. (Ja, és a házimunkáért soha nem járt semmi, az alapvető kötelesség volt, hogy mindenki besegít!)
2020. máj. 18. 17:49
 17/22 A kérdező kommentje:

"(Ja, és a házimunkáért soha nem járt semmi, az alapvető kötelesség volt, hogy mindenki besegít!)"

Persze, nem azzal van a gondom.

2020. máj. 18. 17:50
 18/22 anonim ***** válasza:
78%
#17: Tudom. :) Ezért javasoltam, hogy kérj a munkádért fizetést. (10-es és 16-os voltam, bocs a dupla válaszért, csak a #16 sztori később jutott eszembe.)
2020. máj. 18. 17:53
 19/22 anonim ***** válasza:
42%
Könyvelő lányaként illene tudnod, hogy a könyvelők számára az év legdurvább időszaka a május, ennyit igazán segíthetnél. Igen, rendezgetni meg fűzögetni, baromi uncsi meló, de fogod a cuccot, beviszed a szobádba, beraksz egy filmet vagy sorozatot és megcsinálod. Mamám és anyukám is könyvelő, én is rengeteget csináltam ilyet. Ha nem nyűglődsz, hamarabb kész vagy.
2020. máj. 18. 18:05
 20/22 anonim ***** válasza:
86%

Én a másik oldal vagyok. Nem a kérdező anyukája, hanem könyvelő.

Őszintén szólva, eszembe se jutna ráerőltetni a gyerekemre ezt a munkát. Nem mindegy, mit hová, hogyan rendezünk, és ha eleve kínnal kezd neki, esélyes a hibázás, amit kijavítani plusz idő.

Másrészt ez a lépés a munka része, nade nem vagyunk egyformák.

Anyuka vagy túlvállalta magát vagy rendetlenek az ügyfelek.

Kérdező, próbáld vele megbeszélni, ne ezen vesszetek össze.

2020. máj. 18. 18:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!