Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egyes szülők miért engedik...

Egyes szülők miért engedik meg, hogy a már szinte nagykorú gyerekük pimaszul viselkedjen velük?

Figyelt kérdés

Ismerek egy ilyen családot, egyszer vendégségben voltam náluk, és az anyuka éppen egy süteményt vágott fel az asztalnál. Eléggé körülményes volt és sokáig tartott, mert a süti hozzá volt ragadva a sütőpapírhoz. A fia pedig kb. fél perc múlva megszólalt, és olyan pimasz vigyor ült az arcán. Azt mondta, hogy: Siess már, Mi lesz már? Igyekezz már. A saját anyjának. Az anyja erre csak azt mondta, hogy Csönd, vagy kapsz egy pofont, de azt is csak olyan humorosan, utána egymásra nevettek. Egyszer pedig az apja kérte meg a fiát, hogy mosogasson el, és a fiú megkérdezte, hogy mit kap érte, erre az apja azt mondta, hogy nem veri meg, aztán láttam, hogy mosolyog az apja, de a fiú is kuncogott. Máskor pedig szintén evés közben a fiú uborka helyett céklát szeretett volna savanyúságnak, és kérdezte, hogy van-e. Mikor megtudta, hogy nincs, akkor ilyen leereszkedő hangnemben mondta, hogy ő azért elvárja hogy minden nap elérhető legyen a számára az amit akar, vagy valami ilyesmit mondott, de úgy tűnt, mintha csak viccnek szánta volna, az anyja is kuncogott.

Én nem ismerem annyira ezt a családot, mert nem a közeli rokonaim, de szerintem nagyon furák, de a szülők is ilyen furcsák. Az apa is mondott egyszer olyat a feleségének, hogy mosogassál asszony.

Egyébként értelmiségi családról van szó, és én nem hallottam senkitől, hogy bármilyen családi probléma lenne, meg amúgy is normálisnak tűnnek, és egyébként a fiuk is úgy tudom szorgalmas, és sokat segít a házimunkában, vagy a kert körüli munkákban.

Mi a véleményetek?

2020. máj. 17. 15:19
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
60%
Fogadni mernék, hogy magázod a szüleidet és egy olyan községben élnek, amire mi de ki visszakérdez, hogy "az hol van?". Ugye? :)) :D
2020. máj. 17. 19:29
 12/19 A kérdező kommentje:
Értem én, hogy humor, meg minden, de egy gyerek akkor sem kéne viccelnie a szüleivel, ők nem a haverjai, hanem a szülei, akiknek kijár annyi tisztelet, hogy komolyan vegyék. És a szülő ha viccelni akar a gyerekkel, akkor viccelhet, de egy gyerek egyszerűen nen kezelheti úgy a szüleit, mintha csak a haverjai lennének, hogy bármikor bármit mondhat, mert nem lesz következménye. Ha az én gyerekem így beszélne velem ráadasul más rokonok előtt, nem tudom mit csinálnék. Elgondolkodnék, hogy hol rontottam el a nevelését.
2020. máj. 17. 23:03
 13/19 A kérdező kommentje:
*egy gyereknek
2020. máj. 17. 23:03
 14/19 A kérdező kommentje:
#11 nem magázom őket, ne személyeskedj.
2020. máj. 17. 23:05
 15/19 A kérdező kommentje:
Egy gyereknek nem haverra van szüksége, hanem szülőkre. Van elég haverja a suliban.
2020. máj. 17. 23:06
 16/19 Savlekotő ***** válasza:
100%
Meglett férfiként írom sose legyen gyereked mert csak sérülne melletted.. Nem attól vagy jó szülő ha a gyereket alsóbbrendűnek tartod.
2020. máj. 17. 23:13
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy neked valamilyen mentális/pszichés betegségek lehet, ezért nem fogod megérteni a válaszokat.

És ez nem személyeskedés, nem bántásból mondom...

De ha lehet, akkor addig amíg nem kapsz megfelelő kezelést, inkább ne vállalj gyereket.

2020. máj. 17. 23:14
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Miért ne viccelődhetne a szüleivel? Az már rég rossz ha nem teheti.... Van ötvenes kolléganőm, imádják egymást szekálni a fiával. Irigylésre méltó gyerek-szülő kapcsolat van közöttük.
2020. máj. 18. 12:11
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
A 18-as válaszadóval egyetértek. Szokták is mondani, "ahány ház, annyi szokás". A régi barátnőmnek is ilyen a kapcsolata az anyukájával. Ők így próbálják humorral oldani a feszültséget
2020. máj. 18. 19:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!