Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy dolgozzam fel, hogy...

Hogy dolgozzam fel, hogy meghalt az anyukám?

Figyelt kérdés
Nem volt vele jó kapcsolatom, de attól még ő volt az anyám és végig néztem, ahogy meghal.

2020. máj. 12. 10:44
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ezt mindenki máshogyan tudja feldolgozni. Nekem csak az idő segített.

13 voltam, mikor meghalt anyum. Ma 35 éves nő vagyok, édesanya. A lányom születés sokat segített. (azon a napon indult be a szülés, mikor anyum meghalt, szinte órára pontosan, csak 12 évvel később)

Fogadd őszinte részvétem :(

2020. máj. 12. 11:32
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Sajnálom. Egyébként hosszútávon nehezebb meggyászolni azt, akivel nem volt jó a viszony. Igazából azt lezárni nem lehet soha. Van mögötte egy befejezetlen élet és kapcsolat, önvád, minden. Ha valakivel jó volt a viszony, nagyobb űrt hagy, de könnyebb lezárni. Idő kell mindenhez. Én sajnos eljutottam oda, olyan 15-20 évvel a halála után, hogy be kellett látnom, könnyebb lett az életem, hogy meghalt. Ivott, nagyon durván depressziós volt, amikor én is magam alá kerültem, rá akart venni, hogy legyünk együtt öngyilkosok. Hát nem ilyen anyára lett volna szükségem. Igazából tönkretett az egész gyerekkoromat, de hiába vagyok már felnőtt régóta, úgy érzem, mindenben ott kisért és érzem, hogy tehetetlen vagyok és bizonyos dolgokban kezdek egyre jobban hasonlítani rá.

Talán úgy tudod majd idővel a legkönnyebben lezárni, ha nem vádolod magad a múltért, mert ha nem volt jó a viszonyotok, annak oka volt. És igyekezz majd más anya lenni.

A haláltusát végignézni borzalmas, a sokkon majd idővel túl leszel.

2020. máj. 12. 11:37
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Fogadd őszinte részvétemet!

Mennyi idős volt a Kedves Anyuka? Te hány éves vagy és melyik Nemhez tartozol? Pontosan mennyi ideje hunyt el?

Azért is "faggatlak", mert ha Édesanya lehetsz egyszer, a fájdalmad jobban enyhülhet esetleg.

Ui: én is elveszítettem az Édesanyámat - még nem volt annyira régen, megközelítőleg 9 hónapja. Nekem sem túl könnyű. Gyakran kérdezném ki a véleményét sokféle "történésről" az életemmel kapcsolatban s rá kell jönnöm: már nem fog válaszolni semmire.

2020. máj. 12. 12:04
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Részvétem

Idővel enyhülni fog. Lehet hogy pár hónap de lehet fél év is vagy még több..

2020. máj. 12. 13:06
 5/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek, sokat jelentenek. Egyébként 15 éves vagyok, lány anyukám pedig 40 volt. Szívroham...
2020. máj. 12. 14:53
 6/12 A kérdező kommentje:
És tegnap előtt hajnalban halt meg.
2020. máj. 12. 14:54
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Igen így kamaszként nem könnyű ezt átélni.

Adj időt magadnak hogy ezt feldolgozd...

Igen így nem könnyű, hogy el sem tudtál búcsúzni tőle...

Üdv

2020. máj. 12. 17:47
 8/12 anonim ***** válasza:

Kórházban halt meg - vagy otthon? Tartózkodott a közelében koronavírusos beteg, amennyiben kórházban halt meg?

Édesapáddal milyen a viszonyod? Tartod-e Vele a kapcsolatot, segít-e Téged anyagi értelemben kellőképpen a tanulmányaid elvégzésének idején? Egyedül él-e az Apuka, esetleg másik kapcsolatban?

Házasok/élettársak voltak-e a szüleid, esetleg elváltak? Milyen viszonyuk volt? Együtt neveltek-e fel Téged Teljes Egyetértésben?

Testvéred/testvéreid vannak? Nagyszüleid? Unokatestvérekkel mennyire szoros a kapcsolatod?

Osztálytársaiddal milyen a viszonyod? Általános iskolai légkör milyen nyomot hagyott benned? Volt pártfogód/segítő szándékú felnőtt a közeledben? Meg tudtál bízni esetleg Valakiben szükség esetén?

Milyen iskolába jársz/milyen végzettségre vágysz a Szíved Legmélyén? Milyen jövőkép foglalkoztat a mindennapokban?

Azért is kérdezlek ennyire részletesen, hogy minél könnyebben menjen a fájdalom feldolgozása egy kicsit a figyelemeltereléssel - és hátha másoktól is MINÉL HATÉKONYABB SEGÍTSÉGET KAPSZ gyászfeldolgozás szempontjából...

Ui: boncolást nyugodtan kérhetsz, amennyiben kórházban halt meg! (Segít közelebb kerülni az elhalálozás valódi okához...)

2020. máj. 12. 20:52
 9/12 anonim ***** válasza:
42%

8-as válaszoló vagyok megint.

Ha úgy érzed, hogy Számodra könnyebb, akkor egyszerre csak két-három kérdésemmel foglalkozz - a többit egyszerűen hagyd figyelmen kívül.

Nem szeretnék rossz érzéseket kelteni benned, vagy akár a meglévőket fokozni. NE LEGYENEK ÁLMATLAN ÉJSZAKÁID...

Nem célom az, hogy "túlanalizáljalak". Mindig azt a tevékenység-forrást próbáld megkeresni, ami segít "kiengedni a gőzt" egy kicsikét.

A katolikus egyház megnyitja nemsokára a kapuit a nagyközönség előtt. (Még alig lézeng néhány hívő, egy-két helyen van csak szentmise Budapesten, amiről tudok.)

Sajnos a protestáns egyházak (evangélikus, református) egyelőre megvárják a vírushelyzet végét. Ők nem nyitnak ki, pedig igehirdetésben ÁTLÁTHATÓBBAK, mint a katolikus egyház.

Ha úgy érzed, hívhatod a lelkisegély szolgálatot: 116-123 (nonstop, ingyenes.) DE ÉN NEM MENNÉK SEMMIFÉLE "SZAKEMBERHEZ"!!! Ne engedd, hogy elküldjenek KÁBÍTÓSZEREZNI!!! Rendkívül ártalmasak lehetnek a szervezetedre a tudatmódosítók, hiszen még javában fejlődésben vagy.

Esetleg még a 201-0011-es református lelkisegélyt ajánlom. (Van egy ingyenes számuk, fejből nem tudom.)

Délután 17 és éjjel 1 óra között biztosabban elérhetőek. Állítólag már reggel 8 órától lehet őket hívni újabban a kibővített szolgáltatásuk révén, de ezt nem tapasztaltam egyelőre.

Ui: sajnos a koronavírus lelkisegély vonalak már nem elérhetőek, hiába tettem szóvá a központnak számtalan alkalommal, hogy NAGYON JÓLESETT AZ EMBERI EGYÜTTÉRZÉSÜK... a gyerekeknek szóló kék-vonalat megtalálod az interneten. Fejből nem tudom a számukat.

2020. máj. 13. 06:07
 10/12 A kérdező kommentje:
Otthon halt meg, valószínűleg nem volt köze hozzá a koronavírusnak. Apával nagyon jó a kapcsolatom, vele élek. 6 éves koromban elbáltak, anyának nem sok beleszólása volt a nevelésembe, depressziós volt, sok nyugtatót szedett. Apának van egy kapcsolata már 7 éve, a párjával nagyon jó a kapcsolatom, eddig is ő volt a potanyukám, most meg szerintem főleg. Neki van egy 18 éves fia, sokat segít, hogy ők ott vannak. Vérszerinti testvéren nincs. Unokatesóim kicsik(6 és 1 évesek). Apa anyukájával jó a kapcsolatom, anya anyukája meghalt mikor 4 éves voltam( sikersztori az életem☺). Még 8.os vagyok, gimnáziumba megyek. Nem tudom mi szeretnék lenni. Van 2 legjobb barátnőm, őket nagyon szeretem. Boncolásra pedig azt mondták, nincs lehetőség. És ne ítélj el,de nem vagyok hívő.
2020. máj. 13. 09:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!