Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elkényeztetve? Van vki aki...

Elkényeztetve? Van vki aki hasonlö helyzetben van?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Lehet hogy ez egy fura kérdés de lehet hogy ilyen szempontból el vagyok kényeztetve. Mostanság már minden 8 évesnek telefonja, tablete, számítógépe van. A tizen éves fiúktól azt halljuk hogy suli után így meg úgy megy CSGO-zni A szüleim nem korlátozzák a telefon használatomat ahogy szerintem sok gyereknek nem. A barátnőmtől meg folyton azt kapom hogy milyen szívesen menne egy kicsit kockulni, de a szülei nem engedik vagy azt kérdezi tőlem hogy én is egyből bekapcsolom-e a gépet miután elmennek a szüleim otthonról? A válaszom meg mindig az hogy igazából én bármikor bekapcsolhatom a gépet. Ő egyke, szvl nem kéne fordítva lennie, mert nekem még van egy tesóm... Persze mielőtt jönnének a rossz kommentek 9-10től már nekem is lámpa oltás van, ha nem tudom elaludni akkor sem kezdem el bújni a netet, kockulni. Én tiszteletben tartom a szüleimet és a testvéremet azzal hogy nem világítom be a lakást a telefonommal éjfélkor. Esetleg van vki aki hasonló helyzetben van? Légyszi ne öljetek meg hogy ez a gond hogy nekem nincs megkorlátozva az internet használata stb. :)
2020. máj. 12. 09:04
 1/7 anonim ***** válasza:
87%
Miert kene korlatozni, amikor te lathatoan tiszteletben tartod a szuleid kereset. Az ilyen oncelu, "azert, mert azt mondtam" szabalyoknak egyedul annyi kovetkezmenye lesz, hogy a gyerek amikor tud kibujik alola. Szerintem a te szuleid normalisan, egyenrangu felkent kezelnek, biznak benned, te pedig nem elsz ezzel vissza. Legjobb. Nekem se korlatoztak tinikoromban az eszkozhasznalatot, bar akkor meg MSN volt a mania, es nagyon jol felnottem, nem vagyok kockabb, mint mas :D
2020. máj. 12. 09:11
 2/7 anonim válasza:
88%
Gondnak nem gond. Ők így nevelnek téged. Szerintem próbálják a legjobbat kihozni magukból szülőként. Vannak szigorúbb és kevésbé szigorú szülők. Ameddig nem viszed túlzásba addig szerintem ezzel semmi gond nincs. Örülj neki.
2020. máj. 12. 09:12
 3/7 anonim válasza:
78%
Szerintem nincs ezzel semmi baj. Amikor kisebb voltam, akkor az anyám csak napi 1 órát engedte, hogy használjam a számítógépet, ami azért elég gyorsan elrepült. :D Szerintem ez nem volt egy jó módszer. Valamivel később, amikor már nem korlátozta, hogy mennyi időt tölthetek a gép előtt, egy idő után egyszerűen ráuntam, és napi egy órát sem használtam. Nyílván egyik szülő sem akarja, hogy függő legyen a gyereke (mondjuk mostmár az okostelefonok miatt sok ember az), de szerintem az sem jó, ha tiltja a szülő, és akkor a gyerek meg várja, hogy mikor mennek már el otthonról, hogy bekapcsolhassa a gépet.
2020. máj. 12. 09:16
 4/7 anonim ***** válasza:
85%

Aki magától is tud mértéket tartani, azt miért kellene erővel korlátozni? Gratulálok, de kiérdemelted és meg is kaptad a szüleid bizalmát. Már csak megtartani kell. Felnőtt, felelős módon kell élni.

A barátnőd még nem tart itt. Az nem derül ki, hogy az ő hibája, vagy a szülei szimplán esélyt sem adtak neki.

Korlátozni azt kell, aki magától mértéktelen. Pl. aki magától is csak heti egy-két alkalommal iszik meg egy pohár bort, azt miért kellene elvonóra küldeni? Ellenben, aki erőszakos behatás nélkül vedel egész nap, azt muszáj. A gép előtt ülés pont ugyanilyen függés tud lenni, szóval van, akivel szemben muszáj a szülőknek így fellépni. (Nem állítom, hogy a barátnőd ilyen, mert az nem derült ki.)

2020. máj. 12. 09:49
 5/7 anonim ***** válasza:
19%
Szóval te 8 éves vagy és gyakorikerdesezel? Facebookod is van? 😱 Engem ezek a dolgok teljesen ledöbbentenek
2020. máj. 12. 10:08
 6/7 anonim ***** válasza:
87%

Hihetetlenül hálás vagyok a "sorsnak" hogy abban az időben nőttem fel amikor már volt internet de nem volt minden szülő rákattanva a "függő a gyerekem" nyomorúságra. Vagy csak a szüleimmel volt szerencsém.

Egész nap a gép előtt ültem amit ha nem tehetek meg komolyan mondom érzelmi roncs lennék mostanra. Nem voltak barátaim, leginkább mindenhonnan kiközösítettek. Akik volta azok is távol (inkább haverok) de internetes játékon olyan társaságot találtam akik befogadtak és normális embernek érezhettem magam. Még találkozókat is szerveztünk.

Én csak akkor korlátoznám a gyerekem ha folyamatosan agyvérzést meg hiszti rohamot kapna a gép előtt (pl mert sose nyer a csapata stb)

2020. máj. 12. 10:18
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Én nem korlátozom őket hétköznapi értelemben. Szeretném, hogy ismerjék a digitális világot, mert nekik ez a jövőjük, (15-17 évesek), és azt is szeretném, hogy képesek legyenek felismerni a generált tartalmakat. Pl instagramm vagy YouTube sztárok, és hogy ezek mögött is emberek állnak, sokszor sokkal gyatrább élettel, mint amit ők hisznek.

Fontos, hogy ismerjék a világ ezen felét is, mert ha 20 évesen csöppen bele először nem lesz rá felkészülve és már nem fog tőlem segítséget vagy tanácsot kérni, át fogják verni, vagy kihasználják.

Mi nagyon sokat beszélünk arról, amiket az interneten találnak, és őket is mindig erre buzdítjuk, hogy kritikusan szemléljék a világot, tegyenek fel kérdéseket és akarják tudni mi van a tartalom mögött.

Mivel így nincsenek elvágva ettől, nincs miért titkolózniuk, nem telefonoznak sunyiban a takaró alatt (annyit... :)), mert reggel úgyis előveheti. De ehhez kell a szülő is, aki támogat, nem csak azt mondja, hogy nem szabad és kész.

2020. máj. 12. 11:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!