Elkényeztetve? Van vki aki hasonlö helyzetben van?
Aki magától is tud mértéket tartani, azt miért kellene erővel korlátozni? Gratulálok, de kiérdemelted és meg is kaptad a szüleid bizalmát. Már csak megtartani kell. Felnőtt, felelős módon kell élni.
A barátnőd még nem tart itt. Az nem derül ki, hogy az ő hibája, vagy a szülei szimplán esélyt sem adtak neki.
Korlátozni azt kell, aki magától mértéktelen. Pl. aki magától is csak heti egy-két alkalommal iszik meg egy pohár bort, azt miért kellene elvonóra küldeni? Ellenben, aki erőszakos behatás nélkül vedel egész nap, azt muszáj. A gép előtt ülés pont ugyanilyen függés tud lenni, szóval van, akivel szemben muszáj a szülőknek így fellépni. (Nem állítom, hogy a barátnőd ilyen, mert az nem derült ki.)
Hihetetlenül hálás vagyok a "sorsnak" hogy abban az időben nőttem fel amikor már volt internet de nem volt minden szülő rákattanva a "függő a gyerekem" nyomorúságra. Vagy csak a szüleimmel volt szerencsém.
Egész nap a gép előtt ültem amit ha nem tehetek meg komolyan mondom érzelmi roncs lennék mostanra. Nem voltak barátaim, leginkább mindenhonnan kiközösítettek. Akik volta azok is távol (inkább haverok) de internetes játékon olyan társaságot találtam akik befogadtak és normális embernek érezhettem magam. Még találkozókat is szerveztünk.
Én csak akkor korlátoznám a gyerekem ha folyamatosan agyvérzést meg hiszti rohamot kapna a gép előtt (pl mert sose nyer a csapata stb)
Én nem korlátozom őket hétköznapi értelemben. Szeretném, hogy ismerjék a digitális világot, mert nekik ez a jövőjük, (15-17 évesek), és azt is szeretném, hogy képesek legyenek felismerni a generált tartalmakat. Pl instagramm vagy YouTube sztárok, és hogy ezek mögött is emberek állnak, sokszor sokkal gyatrább élettel, mint amit ők hisznek.
Fontos, hogy ismerjék a világ ezen felét is, mert ha 20 évesen csöppen bele először nem lesz rá felkészülve és már nem fog tőlem segítséget vagy tanácsot kérni, át fogják verni, vagy kihasználják.
Mi nagyon sokat beszélünk arról, amiket az interneten találnak, és őket is mindig erre buzdítjuk, hogy kritikusan szemléljék a világot, tegyenek fel kérdéseket és akarják tudni mi van a tartalom mögött.
Mivel így nincsenek elvágva ettől, nincs miért titkolózniuk, nem telefonoznak sunyiban a takaró alatt (annyit... :)), mert reggel úgyis előveheti. De ehhez kell a szülő is, aki támogat, nem csak azt mondja, hogy nem szabad és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!