Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy mondjam meg anyámnak,...

Hogy mondjam meg anyámnak, hogy szeretnék saját bankszámlát nyitni?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy nem múltam el tizennyolc és emiatt nem intézhetem egyedül. Viszont szerinte meg felesleges egy "gyereknek" és amúgy is ellenzi ezeket a "modern" dolgokat. És azért szeretném, mert tavaj is volt nyáron diakmelóm és neki utalták a fizetésem. És igaz, hogy megadta készpénzben, de én nem bízom benne, abba is csak azért mentem bele tavaj, mert hirtelen találtam nyári munkát és mire sikerült volna elintézni addigra lett volna más a helyemre.

És egyébként van nyomós okom arra, hogy ne bízzak benne ilyen téren. Egyszer eltűnt a perselyem, amiben az összes félretett pénzem volt, kb kilencvenezer forint. És itthon csak ő tudta, hogy nekem valahol van, szóval elég gyanús. Jó visszakaptam tőle, igaz három évbe telt, és végig hazudott nekem, hogy biztos csak elrakta valami biztonságosabb helyre és elfelejtette hol van, de még fogja találni. De végülis visszakaptam kissebb részletekben. Persze néha eljátszotta az érzelmi zsarolást, hogy én milyen önző vagyok, hogy hetente rákérdezek....

És ezt szeretném elkerülni. Viszont azt csak nem mondhatom neki, hogy tudom, hogy annó loptál tőlem és nem akarom ismét azt végigjátszani, mert szerintem egyrészt nem értené a problémát mivel már visszaadta. Szóval tuti megsértődne, hogy ennyire nem bízom benne.

Szerintetek hogyan kellene szóba hozni?

2020. máj. 11. 10:12
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
0%
És miből takarítja meg a gyerek azt a pénzt?... a zsebpénzéből... és kitől kapja a zsebpénzét...
2020. máj. 12. 10:04
 32/33 anonim ***** válasza:

Utolsó!

Ne zavarjon, hohy az előttem szóló azt írta, a gyerek a nagymamától kapott zsebpénzt.

De én pl apámtól is kaptam - a szüleim 6 éves koromban váltak el- nagyanyámtól és keresztanyamtol is időnként. Anyámtól kimondottan zsebpénzt nem, ő akkor adott, ha kertem valamire

2020. máj. 12. 10:21
 33/33 A kérdező kommentje:
Én személy szerint nagymamámtól és egyéb rokonomtól kaptam szülinapi ajándéknak, illetve gondolom a diákmunkás pénzem sem anyától kaptam. De egyébként nem morális kérdést tettem fel, szóval nem igazán értem, hogy ez hogy jön a kérdésemhez. Csak arra akartam választ kapni, hogy hogyan kérdezzem meg a bankszámla dolgot úgy, hogy ne sértsem meg.
2020. máj. 12. 11:40
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!