Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Segítenének anyagilag a...

Segítenének anyagilag a gyereketeket elindulni az életben?

Figyelt kérdés

Lakást szeretnénk vásárolni, és emiatt jutott eszembe újra, hogy milyen érdekes családom van.. Előre leszögezném, hogy jómódú családról van szó, csak nekünk, gyerekeknek nem jut sok belőle (tinikoromban ha szétszakadt a cipőm, könyörögnöm kellett egy újért - a kínaiba, mert márkás sosem volt. Nem is vágytam rá, nem kértem soha.)

Szóval egy ideje téma a lakásvásárlás, önerő, stb. És eszembe jutott, hogy hány ismerősömnek segítettek a szülei, mennyivel könnyebb volt nekik. Én jelenleg 3 helyen dolgozom, mert 5 Ft-ot nem kaptam soha.

Tizenéves koromban nyitottak nekem megtakarítási számlát, évekig hallgattam, milyen jó ez nekem, mennyi pénzt kapok majd.. Aztán lejárt a 10 év, és semmit sem kaptam abból a pénzből. Pedig számítottam rá, azzal terveztem a továbbiakat... Abból a pénzből vettek még egy autót maguknak :)...

Jogos a sérelmem?... Kettős érzés, mert egy pohár vizet is utálok kapni tőlük, de közben irigykedem, hogy másoknak milyen normális szülei vannak...

2020. máj. 10. 16:37
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
4%

" párom szülei milliókat adnának, közben mindketten közalkalmazottak, 150 ezret keresnek havonta fejenként"

Azért arra igencsak kiváncsi lennék, ezt hogy hozták össze, mert vagy nem annyit keresnek, vagy nem a fizetésböl lettek fölösleges millióik.

Másrészt azt is kizártnak tartom, hogy soha semmit nem kaptál a szüleidtöl, mert különben nem jutna eszedbe lakasvásárláson gondolkodni, erre csak akkor van lehetöséged, ha van valami normálisabb végzettséged, amit a szülök nélkül garantáltan nem tudtál volna megszerezni.

A ruhatéma is olyan, hogy szerintem azért nem vettek neked a "szakadt" helyett, mert nem vigyáztál rá, tönkretenni meg az olcsó is jó.

A takarékszámla meg mindentöl függetlenül nem a te pénzed volt, hanem a szülöké, ha abból vettek autót, arra joguk volt. Másrészt meg ha lettek volna fölösleges millióik, akkor nem azt a megtakarítást használják fel.

2020. máj. 10. 17:09
 12/22 A kérdező kommentje:

Eladták az örökölt családi házukat és vidékre költöztek, onnan maradt pénzük. Ehhez nem kell nagy logika.

Estin tanultam, napközben dolgoztam. Magamnak fizettem a képzéseimet, a vizsgáimat. Érettségi óta rám semmit sem költöttek, bevásároltam itthonra, számlákba adtam pénzt, stb. Úgy gondolom egy rossz szavuk nem lehet rám.

10 évig mondták, hogy az az én megtakarításom, az én pénzem, megkapom. De jó lesz nekem, ők egy hősök, amiért ezt csinálják. Majd akkor és ott mégsem így történt. Az én nevemen futott minden, jogilag az én pénzem volt. Csak én barom nem akartam balhét.

2020. máj. 10. 17:16
 13/22 A kérdező kommentje:

Mi az, hogy nem vigyáztam rá? :D Mikor 4 év után ment tönkre az olcsó deichmannos cipőm, akkor kellett könyörögnöm!

Az életemben sosem tettem tönkre, sosem hagytam el semmit!

2020. máj. 10. 17:19
 14/22 anonim ***** válasza:
76%

"Azért arra igencsak kiváncsi lennék, ezt hogy hozták össze, mert vagy nem annyit keresnek, vagy nem a fizetésböl lettek fölösleges millióik."

Havi 20.000 Ft félrerakása, az egy év alatt 240.000 Ft. A kérdező felnőtt ember, már összeköti az életét valakivel, tehát legalább 20 éves. 20 év alatt havi 20.000 Ft félrerakása, az közel 5 millió Ft. Miért ne lehetne átlagkeresetből milliói az embernek?...Nyilván nem azt mondta a kérdező, hogy az elmúlt 2 évben lettek a milliók.

2020. máj. 10. 17:22
 15/22 A kérdező kommentje:
Amúgy most sem élünk nagy lábon. Ha már ruhákról van szó, van 2 farmerem, 5 felsőm, 3 pulcsim. Egy csizmám és egy Adidas cipőm. Illetve az itthoni ruháim. Rám nem lehet azt mondani, hogy szórom a pénzt.
2020. máj. 10. 17:24
 16/22 anonim ***** válasza:
88%
Apamnak harom lakasa van Budapesten, meg meg harom az orszag harom kulonbozo pontjan (plusz amiben elnek, plusz nagyanyame), egyet megkaptam en, a videki lakasokat nyaralokent adja ki embereknek, ott mi ingyen nyaralunk. Ha abban a helyzetben leszek en is 50-60 evesen, hogy tudjak a gyerekemnek barmiben segiteni, nyilvan fogok, bar hozzatennem, a sajat eletminosegem valoszinuleg fontosabb lesz, ha az utolso osszekuporgatott millioimat kene odaadni, azt nem tennem, de valamiben meg tudnank egyezni abban az esetben is.
2020. máj. 10. 17:44
 17/22 anonim ***** válasza:
88%
Ha van rá lehetőségem, akkor természetesen, amennyiben a gyermekem is úgy áll a dolgokhoz. Ha szemtelen, nem viselkedik, stb, akkor nem.
2020. máj. 10. 18:00
 18/22 Metionin ***** válasza:
100%

Itt az a probléma, hogy minek ígérgetnek ha nem tartják be. A kérdező számított arra a pénzre, mert úgy tudta hogy neki rakják. Ezért én is pipa lennék. Párom járt hasonlóan, neki és a húgának is raktak születésük óta pénzt amit az életben való elindulásukra szántak. Aztán egyszer csak vettek a húgnak egy lakást, amibe mindkét gyerek pénzét belerakták. Szóval egyiknek lakás, a másiknak lófax. Teljesen érthető ha ez valakinek rosszul esik, hiszem átverték.

Szóval ez van, van aki nagy hátszéllel indul, van aki semmivel. Engem is bosszant néha hogy egy csomó korombelinek már egyetemista korában alátették a lakást vagy legalább az önrészt, én meg jöhettem el érettségi után csupasz seggel. De attól nem lesz jobb, hogy ezen rugózok. Később lesz lakásom, ez van. Egy jó van benne, hogy így nem tudják felhánytorgatni hogy én ennyit meg ennyit adtam, legyek hálás.

2020. máj. 10. 18:48
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy segítenék! Sok embernek segítenek a szülők, akármit is mondanak. És nem érezném úgy, h a popsikája alá raktam. Ha már megszültem akkor kötelességnek érezném, főleg ha még meg is tehetném. Ha nem tehetném meg, akkor sajnos nem tenném.
2020. máj. 10. 19:25
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Én most fogok szülni, és kötünk babakötvényt, havi 10 ezerrel először, de ha lesz vmi nagyobb esemény, akkor ide teszünk be nagyobb összegeket majd. Szeretnénk, ha osszejonne egy 5-10 millió neki 18 éves korára, ezen felül természetesen meg fog mindent kapni, ruházat, iskola, meg ami kell.

Én is mindent megkaptam, és a lakásunk is úgy van, hogy a felét a szüleim fizették. Jelenleg is, ha kellene pénz, szamithatnank rájuk.

2020. máj. 10. 20:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!