Mért van az hogy a párom kislányától szó szerint
rosszul vagyok?
Szerintem egyszerűen nem tudod elfogadni, hogy a párodat valami - nevezetesen a gyerek - még mindig a volt feleségéhez/társához köti. Akaratlanul is kivetíted a gyerekre azt a féltékenységet, amit emiatt érzel.
Kénytelen leszel ezzel megbirkózni, hiszen a gyerek mindig a párod életének része marad, és ezen semmi sem változtathat. Ha viszont ezt nem tudod elfogadni, akkor sincs semmi baj, viszont akkor itt az ideje, hogy felülvizsgáld ezt a kapcsolatot, és belásd, hogy nem megy.
Egy dolog van, amit tilos tenned: nem próbálhatsz meg semmiképpen sem a kislány és az apukája közé állni, illetve a kislánnyal szemben semmiféle elutasító viselkedést nem tanúsíthatsz!
2020. máj. 8. 13:40
12/36 A kérdező kommentje:
Az a helyzet, hogy a gyerek anyja ki nem állhat minket és a gyereket használja arra hogy közénk álljon, mégpedig úgy, hogy egyszer nem engedi hogy menjen a gyerekért, ha felhívja a gyerek elutasító vele, majd mikor eldöntjük, hogy oké, innentől kizárjuk őket az életünkből felhívatja a gyerekkel az apját aki sír a telefonban, hogy apa gyere értem, hiányzol. Majd ha a párom odamegy vagy nem engedi elvinni a gyereket vagy volt már olyan is hogy az utcán balhéztak és az aktuális barátja nekiment a páromnak
Akkor nem a gyereket kell utálnod, hanem a volt párját, szegény gyerek nem tehet a szülői háborúskodásról. Próbáld meg szeretni őt és elfogadni, a párkapcsolatod érdekében is.
2020. máj. 8. 13:59
14/36 A kérdező kommentje:
Szóval valószűnű ez a gyomorgörcs, mármár mondhatni pánikroham arra vezethető vissza, hogy sose lehet tudni éppen mire készül megint ellenünk.
15/36 A kérdező kommentje:
Én próbálom, sőt mikor nagyritkán elhozza a párom akkor nagyon jól elvagyunk, de ha tudom hogy viszi vissza megint rosszul vagyok hogy odamegy. Az a baj, hogy most már nem egy gyereket látok benne, hanem az anyuka eszközét a bosszúra. Amúgy a gyerek is már megváltozott, hazudozik, színészkedik
Nehogy már egy kislánytól pánikrohamod legyen. Ne haragudj, de ez hiszti, és ráadásul az undorító fajta. Egyértelmű, hogy szeretnéd a gyereket kizárni a párod életéből. Elképzelem, hogyan működhet az az "eldöntJÜK" is...
2020. máj. 8. 14:03
Azért kíváncsi lennék, a nagyokos 16-17. válaszoló hogyan viselkedne hasonló helyzetben, mint a kérdező. Ők még rosszabbul reagálnának, az biztos.
2020. máj. 8. 14:26
18/36 A kérdező kommentje:
Sokan nem értik, nyilván nem egy 6 éves gyerekkel vannak problémáim, hanem magával a helyzettel, nyilván nem vagyok pszichopata. De amúgy megértem azokat is akik így reagálnak, ugyanis előtte én se tudtam elképzelni, hogy valaki nem szeret egy kisgyereket, nyilván ezért is mentem bele a kapcsolatba
Egyrészt nem a gyerekre kéne fújnod, hanem helyre rakni/rakatni a nőt.
Másrészt ALAP, hogy nem kezdünk gyerekes emberrel! Max. szeretői/szex kapcsolatot!
Harmadrészt miért nem lépsz le, és keresel egy független kanit?
2020. máj. 8. 14:33
"Azért kíváncsi lennék, a nagyokos 16-17. válaszoló hogyan viselkedne hasonló helyzetben, mint a kérdező. Ők még rosszabbul reagálnának, az biztos."
Egyrészt nem reagálnék valószínűleg rosszabbul, másrészt ha meg mégis, akkor levonnám belőle a következtetést, és nem a kislányt kezdeném bántani. Akkor beismerném magamnak, hogy ilyen kapcsolat nem való nekem, és kész. Kilépnék belőle. Még mindig jobb, mint tönkretenni egy szülő-gyerek kapcsolatot. Na, arra SOSEM lennék képes.
2020. máj. 8. 14:33
Kapcsolódó kérdések: