Hogyan állítsam le anyámat? Ez már lehúzás kicsit.
Van egy húgom, általános iskolás még, én már dolgozom, vőlegényem van, szervezzük az esküvőt, házat is szeretnénk majd venni.
Papám megígérte húgomnak anno, hogy minden ötösért kap 100 forintot, de aztán visszavonta ezt az ajánlatot. Megsajnáltam a testvéremet, nyilván elég szemét dolog visszavonni csak úgy az egyezséget. Én ekkor mondtam neki, hogy majd én adok neki akkor az ötösökért ugyanúgy pénzt.
Havonta-kéthavonta találkozunk, olyankor mindig megmutatja az ellenőrzőjét, odaadom neki azt a párezer forintot, ezzel nincs is gond. Mondjuk, az elég durva, hogy idegen nyelvből naponta kap egy ötöst, mert megtanul 20 szót és másnap felmondja. Így kapott legutóbb majdnem 12 ezret.
Na és itt jön be anyám a képbe, ahányszor adom a pénzt, odajön magyarázni, forgatja a szemeit, hogy adjak többet, mert a témazáró duplának számít, meg most nem kapnak amúgy sem annyi jegyet, mert otthonról tanulnak.
Mint írtam, esküvőt akarunk meg házat. Nem a plusz párezer vág földhöz, de már pofátlannak érzem, amit anyám leművel ilyenkor.
Hogyan állítsam le, mit mondjak neki? Tudja, hogy jól keresek, szerintem úgy van vele, hogy nekem az a pénz semmiség. Inkább az elv zavar. Ezen a pénzen felül állandóan veszek valamit húgomnak, ruhákat, ajándékokat stb. Én úgy gondolom, ez már túlmegy egy határon és rosszul esik, hogy anyám beleszól ebbe és követelőzik. Ti hogyan látjátok?
Mondd meg neki, hogy ha szerinte ez olyan kevés, akkor adjon ő vagy apád, meg hogy apád megígérte, de visszavonta, te meg csak folytatod amit ő elkezdett, mert ő se adott többet
Meg hogy te is gyűjtesz, és nem xboxot meg ilyen hülyeségeket akarsz venni a saját!! pénzedből, hanem házat, szóval még anyádnak kéne adnia neked pénzt, nem még többet elvennie
Amúgy szerintem tök kedves dolog hogy adsz neki pénzt úgy, hogy nem is a te gyereked
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!